Elämäni kivet

Helmikuussa 2009 julkaisin ensimmäisen kirjani, näyttelijä Heidi Krohnista kertovan elämäkerran Elämäni kivet (Like). Sen työstäminen on ollut antoisa, värikäs ja opettavainenkin jakso. Vaikka olen kirjoittanut ammatikseni yli 25 vuotta, kirjan tekeminen avasi uusia näköaloja ja pakotti rakentamaan tekstiin pitkäjänteisemmän kaaren kuin olin aiemmissa teksteissäni tottunut tekemään.

hkbanneri2

Kirjan nimi juontaa alun perin Mika Waltarin romaanista Turms, kuolematon, jonka Heidi on lukenut useaan kertaan ja jonka innoittamana hän päätti itsekin ryhtyä keräämään kiviä. Niitä hän on kantanut kotiinsa kymmeniltä matkoiltaan, myös etruskien maasta, jonne Turmsin tarina sijoittuu:

”Kalliiden tavaroitteni joukossa otin halvimman saviastian. Vuosien jälkeen kaadoin sen sisällyksen kouraani ja laskin kivet. Ne olivat elämäni kivet.”

Paitsi kirjan päähenkilölle, Heidille, haluan suunnata kiitokset myös kustannustoimittaja Mari Hyrkkäselle sekä kirjan ulkoasun suunnitelleelle Tarja Petrellille. Ammattitaitoisia ja säkenöiviä leidejä molemmat, voin paljastaa.

Avasimme ennen kirjan julkistamista Elämäni kivet -blogin, jossa kerroimme ajankohtaisista kuulumisista, Heidistä kirjoitetuista jutuista sekä elämäkertaan liittyvistä vierailuistamme radiossa, tv:ssä, messuilla ja muissa tapahtumissa. Blogia ei enää päivitetä.