Olen kompassi, lyhty ja vapaus

Posted: 29 toukokuun, 2011 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, ,

Tämän kevään viimeinen Sunnuntaiklassikko tarjoaa rytinää ja ankaria sanoja 20 vuoden kokemuksella. Lepiksen toivomuksen mukaan teemasoiton tulee liittyä festariin, johon bloggaaja on tänä suvena menossa tai jonne hän vain haikailee menevänsä. Päätin suosia kotikaupunkini tapahtumaa, ja siksi kuuntelemme tänään Apulannan huhtikuussa julkaiseman singlen Vääryyttä !!1!

Kun muutin lähes vuosi sitten Hämeenlinnaan ja kannoin ystävieni kanssa mööpeleitä, mattoja, kirjoja, kodinkoneita ja muuttolaatikoita, askeleita tahdittivat Linnanpuistosta kantautuvat Irinan biisit, jotka saivat kaikupintaa kerrostaloista. Wanaja Festivalin toinen ilta oli täydessä vauhdissa, ja kaupunki soi sen mukana. Kun myöhään illalla poksautin samppanjapullon auki parvekkeella ja nostin maljan uudelle kodille ja maisemaa hallitsevalle linnalle, lavalla revitteli Kent. Hienompaa alkua en olisi voinut toivoa.

Wanaja Festival 2011 soi tänäkin vuonna kahtena päivänä, ja Apulannan lisäksi esiintyjiksi on pestattu mm. Paleface, Manic Street Preachers, Kotiteollisuus, Kaija Koo, Klamydia, Petri Nygård, Happoradio, Uusi Fantasia, Ultramariini ja Turmion Kätilöt. Maljanne, musabloggaajat, ja hyvää kesää!

Lisää musiikkia toukokuun viimeisiin päiviin ja öihin löytyy Sunday Classic 2011 -listalta.

kommenttia
 1. uuvana sanoo:

  Olin muuten sattumalta tuolla mainitsemallasi Kentin keikalla. ;) Muistan hyvin sen päivän myös siitä, että se oli aivan kirjaimellisesti ainoa sateinen ja kolea päivä koko muuten huippulämpimässä heinäkuussa – kyllä vilu oli välillä, pipoa ikävä. Luultavasti jäi minun viimeiseksi festarireissukseni myös.
  Muuten tuo Wanaja-festival oli minusta kyllä ihan mukavasta päästä festareita, se on kuitenkin vielä sen verran pieni että tunnelma pysyy suht mukavana eikä siellä siksi ei ole kaikkia isojen festareiden sietämättömyyksiä.

  Apulanta on minulle valitettavasti niitä yhtyeitä joita en kestä kuunnella. Olen takavuosina (silloin kun vielä festarella kävin, nyt en enää jaksa) jotain toista kokoonpanoa odotellessani nähnyt Apulannan livenä parikin kertaa ja aina se on ollut tuskien taival. Heillä on myös joka kerta erittäin huonot livesaundit minun mielestäni, musiikista on todella vaikea saada selvää ja ylätaajuudet särisevät ikävästi korvassa korvatulppienkin läpi.
  No, mutta anteeksi kritiikki, ei ole tarkoitus mollata valintaa. Kunhan muistelen omia kokemuksiani.

  • Viides rooli sanoo:

   Elämä on täynnä mainioita yhteensattumia. :)

   Ystäväni ihmettelivät, onko minulla hyvinkin läheiset suhteet säänhaltijoihin, kun onnistuin hankkimaan sen kolean sään juuri muuttopäiväksi. Olisi ollut helvetillinen urakka muuttaa koti paikkakunnalta toiselle 30 asteen helteessä.

   En ole koskaan kuullut Apulantaa livenä, sen sijaan pidän aika monestakin bändin levyttämästä biisistä. Tämäkin akustinen tv:lle tehty versio Teit meistä kauniin -laulusta soi hienolla tavalla karheasti. Mutta kyllä, myönnän heti samaan hengenvetoon, että siitä puuttuu kajareiden pauhu.

 2. Hirlii sanoo:

  On se vaan niin väärin on se … – ehkei aivan minun musiikkimakuuni tämä. Mutta muuttotarinasi oli hauska. :)

  Täällä kuullaan joka suvi musisointia Ruissalosta, viime vuonna osasivat kääntää ämyrit niin ettei kuulunut juuri mitään. Ääni hajoaa tuossa matkalla niin sopivasti että musa kuullostaa enempi meteliltä kuin musiikilta.

  • Viides rooli sanoo:

   Kiitos, muistelen itsekin mielelläni viimekesäistä muuttoa ja siihen liittyneitä tunnelmia.

   Sääli, että Ruissalon anti kääntyy meluksi. Siellä näyttäisi olevan kova musiikillinen kattaus Ruisrockissa tänä vuonna.

 3. Yaelian sanoo:

  Ei ihan minun musiikkiani tämä,mutta sinullahan on hieno sijainti kun saat kuunnella festivaalia ihan parvekkeelta;D

  • Viides rooli sanoo:

   Kappas, Apulanta ei tunnu kolahtavan yhteenkään kuulijaan. Onkohan minussa vielä pisara teini-iän rokkaria jäljellä, kun tykkään bändin aika rankastakin annista? :D Pidän myös Toni Wirtasen äänestä, siinä on ihan oma soundinsa.

 4. Ari sanoo:

  Musiikki ei ihan tämänhetkiseen makuuni mutta sulle tuli uuden asunnon myötä hieno näköala musiikkiin.

  • Viides rooli sanoo:

   Näköalaa musiikkiin parvekkeeni ei tarjoa, sillä sieltä ei näy festarilavalle. Sen sijaan äänimaailma avautuu sitäkin paremmin, Linnanpuisto kun sijaitsee sen verran lähellä kotiani.

 5. lepis sanoo:

  Kyllpä Hämeenlinna on hellinyt sinua muuttopäivä! Hienoa :) Mukavaa menoa!

 6. Tommi sanoo:

  No, perkele! Siis vääryyttä, perkele! Apulanta on periaatteessa kiinnostanut minua. Yhtye on muuttunut aikojen saatossa, mutta selvempää irtiottoa olen monin paikoin heiltä kaivannut. Tiedän toki olevan ristiriitaista sen, että itse pidan eniten kolmesta ensimmäisestä levystä. Miksi siis vaadin muutosta? No, perkele…

  • Viides rooli sanoo:

   Kiitos, Tommi, kiitos! Aloin jo epäillä, onko musiikkimakuni totaalisen metsässä, kun osa kommentoijista ei edes mainitse bändin nimeä viesteissään. :D

   Kun Apulanta ilmestyi suomalaiseen musiikkimaailmaan, olin ihan äimän käkenä. Hirveätä paiskomista. Sittemmin olen tykästynyt herrain antiin, ja kuten jo aiemmin mainitsin, pidän kovasti Toni Wirtasen äänestä ja odotan kiinnostuneena bändin uusia seikkailuja.

 7. Tuima sanoo:

  Pidän monista Apulannan kappaleesta, tosin munkin suurimmat suosikit ovat tuotaanon aiemmasta vaiheesta. Mutta tässäkään ei ole mitään vikaa!

  • Viides rooli sanoo:

   Ei mitään vikaa, päinvastoin! Tämä uusin, Vares-elokuvan tiimoilta julkaistu sinkku on jokseenkin jykevä paketti. En väitä kuuntelevani Apulantaa päivittäin, en edes viikoittain, mutta kun tarve on, bändin raivoa uhkuvat biisit häivyttävät turhat turhaumat nopsaan.