Vain puhallus, ja pois se on

Posted: 22 toukokuun, 2011 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, , , ,

Poimin pari viikkoa sitten Twitterissä viestin, jossa vinkattiin Faktan päätoimittaja Heidi Hammarstenin kolumnista. Otsikon kysymys – Elämänkaari vai vuoristorata? – herätti heti mielikuvia ja koukutti lukemaan. Teksti sai myös puntaroimaan omaa tilannettani: kumpi sana kuvaisikaan paremmin tähänastista elämääni? Kolumni toimi tällä kertaa myös sunnuntaiklassikon pontimena.

Polveilevasta elämäntaipaleesta on kirjoitettu paljonkin lauluja, mutta rajasin heti aluksi valintani koskemaan vain kotimaista tuotantoa. Päätin myös, että laulun esittäjän tulee olla sellainen, jota en ole aiemmin soittanut Sunday Classic -sarjassa. Ja tietenkin lyriikan täytyy olla laadultaan A-luokkaa. Lopputulos? Hyvät naiset ja herrat, estradille astuu nyt Samuli Putro. Kuunnelkaa tarkoin, kun soi Elämä on juhla.

Muiden bloggaajien valitsemia sekä elämän hetkellisyyttä pohtivia että maailmanlopun tunnelmia sisältäviä lauluja löydät Sunday Classic 2011 -listalta.

kommenttia
 1. Tuima sanoo:

  Tämä on yksi Putron hienoimpia tekstej. Pidän laulusta, ja videon simppeliys sopii lauluun ja lyriikkoihin. Kannattaa muuten kuunnella Putron uusinkin levy Älä sammu aurinko.

  • Viides rooli sanoo:

   Samaa mieltä: Samuli Putron sanoitus on hieno, tyylikäs ja ennen kaikkea pysäyttävä. Myös video hipoo täydellisyyttä. Yksinkertainen idea, joka korostaa laulun sisältöä.

   Pannaanpa tilauslistalle tuo Putron uusin. Kiitos vinkistä. Taas. :)

 2. susupetal sanoo:

  Putron ääni hyväilee mieltä. Huonona päivänä en tätä pystyisi kuuntelemaan. Tänään kyllä.
  Vuoristorata jatkaa kulkuaan.

 3. lepis sanoo:

  Kaunista, mutta niin surullisella nootilla vedetty. Kotimaiseksi oikein kelpo kamaa :)

  • Viides rooli sanoo:

   Totta, tässä Putron laulussa on suomalaista murhemieltä ja alakuloa niin paljon, että elämän hyvätkin hetket saavat ikään kuin mustan surureunuksen. Mutta hieno biisi!

 4. Tommi sanoo:

  Elämä on juhla on niin hieno ja koskettava laulu, että muistan ensi kerran tuoteen tipan linssiin. Eikä tämä ole sinne päinkään kielikuva. Minulla on silmälasit.

  • Viides rooli sanoo:

   Minä olen usein suomentanut mielessäni ”tippa linssissä” -sanonnan ”tippa piilolinssissä” -lauseeksi. ;)

   Elämä on juhla on biisinä pysäyttävä, ehdottomasti Putron parhaimmistoa.