Usko, epäily, totuus ja tunteet

Posted: 15 toukokuun, 2011 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, , , ,

Taas liehuvat liput saloissa, tällä kertaa sodassa kaatuneiden kunniaksi. Kuolema värittää myös tämänkertaista Sunday Classic 2011 -valintaani. Pääosassa on konstaapeli James Hathaway (näyttelijä Laurence Fox), jota ratkaistavaksi annettu rikos liippaa liiankin läheltä. Komisario Lewis -sarjan Tulesta syntynyt -jaksossa nuoren miehen itsemurha ja sitä seuraavat kuolemantapaukset pakottavat Hathawayn kohtaamaan menneisyytensä ja tekemänsä virheet.

Bändissä soittava (maailmanmusiikkia yhdistettynä jazziin, rockiin ja keskiajan madrigaaleihin) Hathaway on mieltään rauhoittaakseen tarttunut kitaraansa ja ehtii näppäillä ensimmäiset sävelet, ennen kuin puhelin soi. Se riittää, kappaleen voi tunnistaa. Kyseessä on Paul Simonin ja Art Garfunkelin tunnetuksi tekemä Kathy’s Song.

Linkin takaa löytyy rbreu-nimimerkin lataama YouTube-video, jonka hän on editoinut todella hyvin. Veri on vettä sakeampaa ja rakkaus kestää kaiken, sanotaan, mutta tv-sarjan tässä jaksossa ystävyys osoittautuu vahvimmaksi elämässä kantavaksi voimaksi. Valintani liittyy eilen aloittamaani blogipostausten sarjaan, jossa kerron Oxfordin-matkastani. Oli ilo tallustella Morsen, Lewisin ja Hathawayn jalanjäljillä. :)

Entä millaisia biisejä muut bloggaajat ovat valinneet pyhäpäivän ratoksi? Se selviää Sunday Classic 2011 -listasta.

kommenttia
 1. Ari sanoo:

  Lewis Hathaway oli mielenkiintoinen hahmo jossain poliisisarjassa, oliko se Lewis vai mikä? Biisi, akustinen kitarointi+ Irlantilainen vivahde soinnuissa aina plussaa.

  • Viides rooli sanoo:

   Huomasin kommenttisi perusteella postaukseni vajavaiseksi ja täsmensin sitä, jotta muutkin lukijat ymmärtävät, että James Hathaway -niminen roolihahmo on peräisin brittiläisen ITV-kanavan Komisario Lewis -sarjasta.

 2. Hirlii sanoo:

  Ahaa, yhä matkamuistoissasi :) – ja josta kirjoitit kivasti jo tuolla edellä. Hyvin tehty video, toden totta, Simon&Garfunkelin musa on yhä vaan rauhallisen sympaattista.

  • Viides rooli sanoo:

   Kyllä vain! :D Olin jo kauan haaveillut matkasta Oxfordiin, ja kun se vihdoin järjestyi, otin reissusta kaiken irti. Varoituksen sana lienee siis paikallaan: hypähtelen yhä metrin maanpinnan yläpuolella, ja blogipostaukseni voivat joidenkin lukijoiden mielestä tuntua sietämättömiltä.

   Simon & Garfunkel -kaksikkoa irvaillaan usein, mutta kyllä duo teki aikanaan niin paljon niin hienoja kappaleita, että lahjattomammat musiikintekijät voisivat mielestäni pitää suunsa supussa. Kathy’s Song on tunnelmaltaan kaunis, melankolinen.

 3. susupetal sanoo:

  Reissusi oli varmaan ylimaallisen ihana!
  Pidin tästä versiosta enemmän kuin Simon and Garfunkelista.

  Turhan aikaisin menehtynyt Eva Cassidy -yksi lemppareistani- on myös tulkinnut laulun kauniisti, tosin ilman Lewisin hurmaavaa panosta.

  • Viides rooli sanoo:

   Kiitos, SusuPetal. Pakko myöntää, että Oxfordin-matka onnistui ihan järjettömän hyvin. :)

   Mukavaa, kun nostit Eva Cassidyn esiin. Hänen tulkinnassaan on ihan oma lumonsa, lahjakas nainen kerta kaikkiaan.

 4. Tuima sanoo:

  Lewis on hyvä sarja, kulkee mukavasti Morsen jalanjäljissä, vaikka Lewisin hahmoa onkin muutettu kultturellimpaan suuntaan. Lawrence Fox on loistovalinta Hathawayksi (ja mikä ääni!), hän liki varastaa show’n. Ehkä saadaan myöhemmin Komisario Hathawayn tutkimukset?

  Hyvä video, kaunis kappale.

  • Viides rooli sanoo:

   Olen huomannut saman: Lewis tykkää nykyään klassisesta musiikista ja paljastaa välillä tietävänsä yllättäviäkin asioita mm. historiasta.

   Mitä James Hathawayn rooliin tulee, minusta oli kiinnostavaa kuulla, että brittinaiset ovat kovin tykästyneet Foxin esittämään rooliin (näin kertoi Morse-oppaamme). Miehille hänen persoonansa on kuulemma liian ristiriitainen. Hyvä idea sinulta: en näkisi lainkaan mahdottomana, että Lewisin jäätyä eläkkeelle Hathaway siirtyy vetovuoroon.

   Kathy’s Song on lauluna salakavala. Sen lumo ei perustu voimaan, vaan hienosti ilmaistuun herkkyyteen. Hyvä sanoitus.

 5. Tuima sanoo:

  Meillä mieskin pitää Hathawaysta, sopii erinomaisesti sarjaan. Fox oli muuten kuulemma Lewisia esittävän Kevin Whatelyn löytö osaan…

  • Viides rooli sanoo:

   Myös minun miesystävissäni on useampikin, joiden mielestä Laurence Fox tekee Hathawayn roolin todella hyvin. En tiennytkään, että hän oli Whatelyn löytö. Loistavaa! Ilmankos heidän yhteistyönsä sujuu kuin tanssi. :)

 6. lepis sanoo:

  Matkamuistoista irtoaa hyvää kamaa! Klassikoista yksi kauneimpia. Rakastan näitä tarinallisia biisejä kera miehen ja kitaran. Pianokin passaa. Upeaa!

  • Viides rooli sanoo:

   Pieni on kaunista – jos nyt niin voidaan sanoa 190-senttisestä miehestä kitaran kanssa. ;) Mutta biisi on hieno, Simon & Garfunkel klassikko ja Laurence Fox muuten vain mahtava.