Aikuisviihdettä vapun kunniaksi

Posted: 1 toukokuun, 2011 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, ,

Esittelen tänä sunnuntaina nörttien klassikon, newyorkilaisen Jonathan Coultonin (s. 1970), joka vaihtoi viitisen vuotta sitten koodaamisen musiikkiin. Sanoituksissaan hän hyödyntää usein tieteisfiktiosta tuttuja aiheita ja hahmoja, mutta lauluja syntyy myös arkisista asioista. Linkin takaa löytyy Wikipedia-artikkeli, jossa kartoitetaan folk- ja popmusiikista vaikutteita saaneen Coultonin tähänastiset elämänvaiheet ja ura; eli jälleen yksi tarina siitä, miten amerikkalainen unelma voi toteutua uuden Eldoradon, verkon, avulla.

Coultonin tuotannosta on innostunut myös Stephen Torrence, filosofiaa opiskellut texasilainen tietotyöläinen, joka on kavereineen tehnyt Jonathanin biiseistä viittomakielisiä versioita. Tässä vapun kunniaksi pikkuisen ”aikuisviihdettäkin” sisältävä First of May, jossa Torrencen taustalla viittoilevat Greg Briley ja Kevin Saunders. Nauttikaa kuohuvaa maltilla, ettei uusi viikko ala turhan totisesti!

PS. Bonuskappaleena soikoon Jonathan Coultonin suurin hitti, Code Monkey. Kuten usein elokuvissa, nytkin kannattaa lukea lopputekstit.

Lisää vappumusaa on tarjolla Lepiksen käyntiin polkaisemalla Sunday Classic 2011 -listalla.

kommenttia
 1. susupetal sanoo:

  Vau, olipa mielenkiintoinen artisti, aikamoinen työn sankari, tulee mieleen näin vappupäivänä. Ei voi kuin ihailla näin luovia ja aikaansaavia taiteilijoita.

  Kappaleista: pidin tuosta ekasta enemmän, se oli just makuuni. Code Monkeyn video oli mahtava, mutta kappale ei iskenyt niin paljon kuin tuo eka.

  Viihdyttävää vappua!!

  • Viides rooli sanoo:

   Coultonin täytyy olla robotti, ajattelin, kun luin hänen julkaisutahdistaan. Mutta koodaajien pitää olla nopeita. Ehkä valmius rykäistä biisit juontaa siitä?

 2. lepis sanoo:

  Hahaa, viitä vaille etten soittanut tuota ’First of May’ tänään :) viime metreillä muutin mieleni.
  Mies on todella hauska ja Code monkey on verraton bonus. Tuollaisiahan me olemme. Olisi hauska nähdä hänet livesti.
  Hyvä veto tälle päivälle.

 3. Tuima sanoo:

  ”contains adult language” :). Oikein kiinnostava tuttavuus tämä Jonathan. Pidin myös enemmän ekasta biisistä ja sen viittomakielisestä esityksestä taustakuoron ilmeitä myöten.