Lukeminen on pääasia

Posted: 6 huhtikuun, 2011 in Blogit, Kirjallisuus
Avainsanat:, , , ,

Otsikko on varastettu röyhkeästi Otava-konsernin lanseeraamalta kampanjalta, jolla pyritään muistuttamaan, miten nasta ja avartava harrastus lukeminen onkaan. Tekstityöläisenä tuskastelen usein, miten vähän jää aikaa leppoisiin lukuhetkiin – valtaosan lukuajasta kun ahmin työhöni liittyviä teoksia. Avartavaa sekin, tietenkin, mutta miten paljon mukavampaa onkaan lipua Maarit Verrosen matkassa kuin pohtia vaikkapa markkinoinnin kilpailukeinoja.

Työni ansiosta pääsen kuitenkin ajoittain nauttimaan kirjailijoiden puheesta ja ajatuksenjuoksusta. Tänään kuuntelin Leena Parkkista, jonka vinkkaamana merkitsin ostoslistalleni Katja Ketun tulevan romaanin Kätilö. Kirja ilmestyy vasta syyskuussa, mutta hyvää kannattaa odottaa; sen verran lupaavalta teoksesta lainattu katkelma kuulosti.

Samassa tilaisuudessa kohtasin myös Hanna Pudaksen, kotimaisen kirjallisuuden opiskelijan, jonka ansiokkaaseen, lukemisen iloa tiukkuvaan Kirjainten virrassa -blogiin aion sukeltaa seuraavaksi. Seuraa perässä!

kommenttia
 1. Hanna sanoo:

  Kiitos linkityksestä. Tulin etsimään myös blogiasi. Korjaan vain sen verran, että Katja Ketun etunimi oli erehdyksessä sotkeutunut minun nimeni kanssa. :)

 2. Viides rooli sanoo:

  Hei Hanna, ja anteeksi virheeni. Nyt nimesi on oikein, ja linkinkin pitäisi toimia. :)

  Lentäköön Pegasos kanssasi kirjoista kirjoittaessasi!

 3. Hirlii sanoo:

  Kumikanoottikirja ! Se pitää lukea :)