Rappiolla on hyvä olla

Posted: 29 maaliskuun, 2011 in Ars longa, Kulttuurin kentällä
Avainsanat:,

”Suomalaisen taiteen kultakausi ajoittui vuosiin 1880–1910. Sata vuotta on pitkä aika. Missä nyt mennään?”

Nuoren Voiman Liitto on kunniakas kirjallisuusyhdistys, joka ei ole ennenkään jäänyt nikottelemaan valtaapitävien tai Arkadianmäelle hamuavien isottelun saati vähättelyn edessä. Tänä vuonna 90 vuotta täyttävä vireä kirjoittajien yhteisö on vuosien saatossa ottanut vahvasti kantaa yhteiskunnallisiin epäkohtiin ja toiminut kulttuurin äänitorvena kirjainten ja tekojen voimin.

Voimannäytöstä on kyse myös Suomalaisen Rappiotaiteen Festivaalissa, jonka Nuoren Voiman Liitto polkaisee pystyyn Agricolan päivänä 9. huhtikuuta. Tapahtumaan osallistuvien nimilista on kunnioitusta herättävä: Sirkka Turkka, Esa Kirkkopelto, Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen, Henriikka Tavi, Rosa Liksom, Juha Hurme, Claes Andersson, Olavi Uusivirta, Jyrki Pellinen, Zaida Bergroth, Riikka Pulkkinen, Maritta Kuula, Virpi Hämeen-Anttila, Koiton Laulu, Leena Parkkinen, Elina Talvensaari, Jarkko Tontti, Irma Optimisti, Jan Ijäs, Verneri Pohjola, Katariina Lillqvist, Pekka Sassi, Heini Junkkaala, Lotta Wennäkoski, Tatu Pohjavirta, Susanna Kuparinen…

Ja lisää ilmoittautuu koko ajan. Lisätietoa festivaalista löydät Nuoren Voiman Liiton sivustolta ja Facebookissa. Tule sinäkin juhlimaan rappiotaidetta!

Kommentointi on suljettu.