Saan ystävyydestäsi voimaa elämään!

Posted: maaliskuu 27, 2011 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, , , ,

Kaksi viime päivää olen viettänyt ystävien seurassa. Perjantaina kuuntelin miehistä puhetta; pohdimme remonttia, seinien maalaamista, värejä, vanhalle äidille hankittavaa kännykkämallia, tulevaa lomautusta, yhteistä matkaa. Eilen oli naisen logiikan vuoro. Keskiössä olivat tunteet ja järki: hajonnut perhe, ahdistus, rakkaus, intohimo, kirjoittaminen, musiikki, matkat, unelmat ja tavoitteet. Tänään mietin vaihdettuja sanoja ja olen onnellinen: minulla on ystäviä, joiden kanssa voin puhua mieltäni askarruttavista ilmiöistä ja satuttavista asioista. Ja kääntäen: olen muille tärkeä ja luotettava ystävä, jonka kanssa voi jakaa ilot, surut, kivut ja haaveet.

Sunnuntaiklassikoksi nostan kaksi laulua, ulkomaisen ja kotimaisen ylistyksen ystävyydelle. Ensin ääneen päästetään Carole King, joka esittää 40 vuotta sitten kirjoittamansa laulun You’ve Got a Friend. Konserttitaltiointi on vuodelta 2009. Sen jälkeen kuiskuttelevat Eija Ahvo ja Susanna Haavisto. Ystävät luotaa kahden naisen lujaa suhdetta, jossa voimaa ja lohtua annetaan puolin ja toisin, nyt ja aina.

Bloggaajaringin muunlaisia musiikillisia valintoja voi ihastella ja äimistellä Sunday Classic 2011 -listalla.

Mainokset
kommenttia
 1. susupetal sanoo:

  40 vuotta??? Kamalaa. Miksi kaikesta alkaa olla jo niin pitkä aika?

  Carolen Tapestry-älppäri, jossa tuo uoea You’ve got a friend kappale on, on yksi kaikkien aikojen parhaimmista älppäreistä. Täydellinen, kaunis kokonaisuus.

  Pidän etenkin Susanna Haaviston äänestä, Eija ei niin vakuuta. Kaunis, herkkä kappale.

  • Viides rooli sanoo:

   Minäkin nikottelin tarkistaessani Kingin laulun julkaisuajankohtaa. Niin ne vuodet juoksevat!

   Pidän sekä Ahvosta että Haavistosta. Olen nähnyt molempia, erikseen ja yhdessä, aika monta kertaa livenä ja vakuuttunut kuulemastani. Molempien leidien äänessä on vahvaa lumoa.

 2. Tuima sanoo:

  Carole King :). Vikka tuossa kotimaisessa on hyvä sanoitus, ei muu oikein siinä innosta.

  Ystävät, kyllä, tärkeä voimavara.

  • Viides rooli sanoo:

   Carole King toimii aina. :)

   Olen samaa mieltä Ystävät-laulusta – sävellyksenä se ei ole kummoinenkaan, mutta pidän sanoituksesta ja sen sisältämästä asetelmasta: illan myöhäisinä hetkinä ystävättäret vaihtavat vielä kuiskaten tärkeitä kuulumisia puhelimessa. Samalla välittyy se tärkein viesti: olet tärkeä.

 3. Ari sanoo:

  Kaunista! Muistaakseni olen tykännyt tästä biisistä aieminkin, en ole kuullut aikoihin.

 4. Hirlii sanoo:

  Ystävät ! KYLLÄ. Kaikkein tärkeintä mitä elämässä on :) – voin hyvin kuvitella voivani luopua ja elää ilman monia muita asioita, mutta en ilman ystäviä. Ja se kourallinen riittää, muutama siis.

  Carole Kingin biisi on hyvä, tuo Ahvo&Haavisto viestillään jonka sanoitkin, ja paremmin: Olet tärkeä. Olet arvokas sellaisena kuin olet. Kuinka tärkeä asia sanottavaksi ja kuultavaksi.

  • Viides rooli sanoo:

   Myönnän, että tämänkertaista Sunday Classic -valintaani määritti ystävyys, ei niinkään musiikki. Halusin soittaa oodin ystävilleni, ja minusta molemmat valintani täyttivät (ainakin sanoituksellisesti) tehtävän hienosti.

   Olet oikeassa siinä, että elämässä riittää kourallinen so. muutama kunnon tosiystävä. Mutta he ovatkin sitten sitä parasta A-luokkaa! :)

 5. Kari sanoo:

  Järkyttävää tuo ajan kuluminen. Joka tapauksessa hienoja biisejä :)

 6. Yaelian sanoo:

  Ystävät ovat tärkeitä! Herranjestas,onko Tapestrystä kulunut jo 40 vuotta! Se oli mulla aikonaan puhki kulunut LP,jonka jälkeen kasettina ja lopuksi CD:nä.Edelleenkin siis levyhyllyssä….
  Ahvoa ja Haavistoakin kuulee mielellään…

 7. lepis sanoo:

  Kuuntelin käännetyssä järjestyksessä. No, sehän olisi varmasti ollut arvattavissa ;) Carolen biisi on ikuinen.
  Ystävät ovat tärkeä lahja ja onni on, kun heitä on.

  • Viides rooli sanoo:

   Kuuntelujärjestyksesi oli varmasti parempi, Carole Kingin biisiä kuuntelee mielellään mielessään vaikka koko päivän. Mutta pidän Ahvo & Haavisto -duon biisin sanoituksesta, siksi jätin sen viimeiseksi. Ystävät ovat tärkeä lahja, kuten sanot.