Aaron ja Pietarin manttelinperijä

Posted: maaliskuu 22, 2011 in Yleinen

Olen tunnustanut aiemminkin tässä blogissa, miten paljon tykkään kirjastoista ja niissä työskentelevästä väestä. Pidän myös kirjastohenkilökunnan tavasta auttaa pulaan joutuneita ja tarjota kysyjille tietoa.

Olin kuullut radiosta, että Hämeenlinnan kaupunginkirjasto saisi uuden kirjastoauton, ja sen tiimoilta järjestettäisiin nimikilpailu. Ajankohta kuitenkin luiskahti ohi korvieni, joten päätin hyödyntää Kirjastot.fi:n Kysy-palvelua. Halusin myös tietää, syntyisikö kaupunkiin troikka, vai korvaisiko tulokas jommankumman vanhoista herroista, Aaron tai Pietarin, jotka ovat pitkään ja uskollisesti palvelleet kaupunkilaisia. Ja kappas, sain vastauksen seuraavana päivänä sähköpostiini, minkä jälkeen se julkaistiin verkossa. Vastaus kiiri myös Twitterissä. Esimerkillistä toimintaa!

Mainokset
kommenttia
 1. Hirlii sanoo:

  Niin uskon minäkin, että suomalainen kirjastolaitos on parasta mitä koko maapallolla on, puhumattakaan työntekijöistä ;).

  Kirjastot ovat demokraattisen yhteiskunnan edellytys, vapaan ja avoimen tiedonkulun takaajia ja välittäjiä, mutta ovat ikävä kyllä uhanalaisia, jopa meidän yhteiskunnassamme.

  • Viides rooli sanoo:

   Olet oikeassa Hirlii, myös osa kirjastoista on tulilinjalla, kun kunnissa mietitään kuumeisesti säästökohteita. Mutta jaksan uskoa ja ihailla kaikkia niitä ihmisiä, jotka nousevat barrikadeille ja lähtevät puolustamaan kotikorttelinsa tai -kylänsä kirjastoa.

 2. Tuija sanoo:

  Tää nostaa tykkäyspeukut pystyyn ja hymyilee leveästi :).

 3. lepis sanoo:

  Hämeenlinnan kirjasto on yksi parhaista maakuntakirjastoista, joissa olen koskaan päässyt nauttimaan tuosta ammattitaidosta. Ja se kirjastoauto on toiminut todella hyvin, palvelun suhteen. Mukavaa, että saavat uuden auton. Hämeenlinnan kirjaston tarjoama nettilinkkipalvelu on myös out of this world -upea!

  • Viides rooli sanoo:

   Asuin kahdeksan vuotta Porvoossa ja ihastelin viikoittain sikäläisen pääkirjaston antia & avuliasta henkilökuntaa. Samaa henkeä on Hämeenlinnassa.

   Erityisen otettu olen pääkirjaston uutuudet-hyllyn saldosta. Myös musiikkiosastolle ilmestyy jatkuvasti uusia levyjä, minkä rinnalla henkilökunta esittelee ansiokkaasti vanhojen mestareiden tuotantoa.