Nyt Ankkalinnan katuja tallaamaan!

Posted: 13 maaliskuun, 2011 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, , ,

Japania viime päivinä ravistelleet luonnonkatastrofit ja ydinvoimaloiden vuotouhka saivat mieleni apeaksi, ja mietin, pitäisikö minun soittaa sunnuntaiklassikkona jokin ankara ja tunteikas teos. Päätin kuitenkin pysyä aiemmin tekemässäni päätöksessä ja heittää kehiin vaasalaisen punkbändin, Klamydian. Se julkaisi vuonna 1997 Tango Delirium -levyn, jolta löytyy Jari Helinin säveltämä ja sanoittama Aku Ankka -laulu.

Muistan yhä, miten ihanaa oli lapsena uppoutua Ankkalinnan seikkailuihin. Aionkin tehdä nostalgiamatkan Helsingin Ludviginkadulla sijaitsevaan Päivälehden museoon, missä on juuri avautunut Räpylänjälkiä-juhlanäyttely. Ihan heti ei uskoisi, että Walt Disneyn luoma hahmo on ilahduttanut suomalaisia ikioman lehden sivuilla jo 60 vuotta. Kääk!

Myönnän, etten valinnut Klamydian biisiä musiikillisin perustein, vaan laulu saa tällä kertaa toimia todellisen klassikon, äkkipikaisen mutta niin valloittavan ankanpyrstön kantajan, eräänlaisena fanfaarina. Nyt kaikki Ankkalinnan katuja tallaamaan!

Millaisissa tunnelmissa muut musabloggaajat ovat tänään? Se selviää Sunday Classic 2011 -listalta.

kommenttia
 1. Ari sanoo:

  Tässä jytinässä hiukkaset pysyvät kaukana :)

  • Viides rooli sanoo:

   Jos puhutaan pölyhiukkasista, Klamydian biisi ei ole kyennyt niitä karkottamaan. Enkä usko, että vaasalaisyhtye päihittää muitakaan, huomattavasti vaarallisempia hiukkasia. Valitettavasti.

 2. Tuima sanoo:

  Aivan lyriikoiden alku taitaisi sopia tuohon ankaraan teokseen. Mutta muuten onhan tämä kulkeva kappale :).

  Entäs tämäDonald Duck?

  • Viides rooli sanoo:

   Totta, laulun alku uhkuu tuhoa ja apokalyptistä menoa. Mutta sitten siirrytään tyynemmille vesille ja nautiskellaan Ankkalinnan leppoisasta tunnelmasta.

   Hyvin matkii Jimmie Dodd kuulun ankan rääkyvää ääntä, vaikka biisi muuten onkin perin amerikkalainen.

 3. susupetal sanoo:

  Hurmaava laulu, vain pieni poika laulaa kaipauksestaan.

 4. Yaelian sanoo:

  Ihan kuin Klamydialaiset,minäkin niin odotin aina Aku Ankan saapumista:Oi se lehti oli kyllä viikon kohokohta! Kiitos tuosta näytteylylinkistä—en olisi varmaan muuten huomannut sitä.Ehdinkin nähdä sen kesällä kun tulen Helsinkiin.

  • Viides rooli sanoo:

   Kun ottaa huomioon, miten kauhea lehti Aku Ankka oli arvostelijoiden mielestä, on hämmästyttävää, ettei minusta(kaan) ole tullut tämän hirveämpää yksilöä. ;)

   Tervetuloa Suomeen! Täytyy pitää tulosi mielessä – ehkä keksin vinkata joistakin muistakin kiinnostavista näyttelyistä.

 5. Hirlii sanoo:

  Kandee lukee akuankkasta :)

  Ankkalinnasta tuli mieleen tämä Hectorismi:

  • Viides rooli sanoo:

   Aku Ankan jutuissa on potkua! :)

   Kiitos videosta. Mietin sitä, mutta Hectorin Sarjakuvarock suomii Ankkalinnaa toisaalta ironisesti, toisaalta sellaisella paatoksella, jota en oikein niele. Sanoituksen mukaan ”luokkaristiriidat jatkuu taas seur. num.”, mutta minä löysin lapsena Aku Ankka -lehdestä mainion satumaailman, enkä usko, että Carls Barksin upea viiva tai Markku Kivekkään suomennokset (joista monista tuli ns. lentäviä lauseita) olisivat onnistuneet tekemään lopullista hallaa sielulleni. ;)

   • Hirlii sanoo:

    Joo, tuskin Aku Ankka vahingoittaa kenenkään sielunelämää ;) – Hector vaan käytti sairjishahmoja yhteiskunnallis-kriittiseen laulunsa hahmoina.

   • Viides rooli sanoo:

    En minäkään usko Ankan suvun – Akullahan on sukulaisia päättymätön liuta – vahingoittavaan vaikutukseen. Sukeltakoon Akun klaani minun puolestani seuraavatkin 60 vuotta suomalaisten postilaatikosta. :)

 6. Tommi sanoo:

  Klamydian laulun aikaan Aku Ankka tipahti siis postilaatikkoon maanantaina… vai oliko sanoituksessa virheellistä tietoa? Höps. Klamydian biisit ovat mitä ovat, mutta syysi sen esiin nostamiseen on vähintäänkin kelvollinen.

  • Viides rooli sanoo:

   Olet täsmälleen oikeassa, Tommi. Klamydia ei ole tämän postauksen ”se juttu”, vaan nimenomaan Aku Ankka. Kauan eläköön ankanpyrstön kantaja, jolla on jopa oma tähti Hollywoodin Walk of Famella! :)

   Mitä tulee ilmestymispäivään, nykyäänhän Aku Ankka kolahtaa postiluukusta keskiviikkoisin, mutta miten oli asian laita 1960- ja 70-luvulla, sitä en nyt suoralta kädeltä muista. Taidanpa tarkistaa asian Räpylänjälkiä-juhlanäyttelyssä.

 7. Timo sanoo:

  Aku Ankka tietysti on tärkeä, meillekin se tuli jo 70-luvulla ja omien penskojen lehdetkin piti lukea. Klamydia on jäänyt pääosin vieraaksi vaikka itte täällä Vaasas oon ton about koko ajan ollut, ne jotkut biisit on hyviä ja noita jätkiä suht usein näkyy kaupungilla.

  • Viides rooli sanoo:

   Aku Ankan suosio ei horju nettinatiivienkaan aikakaudella, otsikoi Sanoma Magazines. Tottahan se on, Aku Ankka on Suomen suosituin viikoittainen julkaisu.

   Totuuden nimessä on tunnustettava, ettei Klamydia kuulu suosikkibändeihini, mutta ovatpahan tehneet ihan kelpo biisin Ankkalinnan sankarista.