Rokkikukon komea laulu

Posted: helmikuu 27, 2011 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, ,

Queen on soinut sunnuntaiklassikoissa useampaankin kertaan, niin tänäänkin, jolloin lavan valloittaa edesmennyt rokkikukko, komearaaminen ja -ääninen Freddie Mercury. Laulu on herran oma, vuonna 1975 julkaistu Bohemian Rhapsody. Olin ällikällä lyöty nähdessäni kyseisen videon laadun – aivan kuin konsertti olisi taltioitu vasta pari päivää sitten. Lataajaksi paljastui musiikkialan yritys Eagle Rock Entertainment, jonka sivustolla – ja nyt seuraa varoitus — vierähtää nopeasti tovi jos toinenkin.

Mutta takaisin asiaan. Freddie Mercury ei esittelyjä kaipaa, sen sijaan kirjoitan esiin ihailuni. Videon alku on rajauksessaan armoton, lähikuva flyygeliä soittavan artistin kasvoista. Ei tarvita kuin muutama sekunti, ja lumous on valmis. Mikä voima, mikä intensiteetti! Kuoro-osuuden alkaessa näyttämö pimenee, vain tarkoin harkitut valonleimahdukset paljastavat tyhjän näyttämön, soittajaa odottavan rumpusetin. Yleisön kuume nousee, kunnes biisin kolmas vaihe pärähtää käyntiin, spoteissa riehuu kitaristi ja aikansa komein rokkikukko rävähtää ramppiin ja ottaa yleisönsä, kevyesti, noin vain. Bändi vetää kuuden minuutin rockoopperansa loppusuoran täysillä ja vie voiton kotiin.

Että tällainen helmi tällä kertaa. Muiden Sunday Classic -valintoja pääsen tutkailemaan ja kommentoimaan vasta maanantaina, sillä viikonloppu kuluu kaukana kotimaisemista.

Lisää musiikkia? Sitähän löytyy Lepiksen ideoimalta Sunday Classic 2011 -listalta!

kommenttia
 1. susupetal sanoo:

  Queenin konserttitaltioinnit ovat karvat nostattavaa nirvanaa. Mahtava livebändi ja Freddien ääni saa minut edelleen kyyneliin.
  Kuningas.

  • Viides rooli sanoo:

   Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että Freddie Mercury kuuluu rockmaailman kuninkaallisiin. Näitä live-esityksiä voi katsoa loputtomiin.

 2. Ari sanoo:

  Klassikko jos mikään!

 3. Tuima sanoo:

  Rokkikukko todellakin :). Airo rockin klassikkobiisi ja huima on lavaesityskin.

  • Viides rooli sanoo:

   Lepikselle voisi ehdottaa tänä keväänä yhdeksi Sunday Classic -sarjan teemaksi rokkikukkoja. Onhan niitä muitakin, vaikka Freddie Mercury onkin kingi. ;)

   • Tuima sanoo:

    Se olisikin hauska aihe! Counrykin sopisi ja Erittäin Persoonalliset Äänet :).

   • Viides rooli sanoo:

    Juu, raflaavia rokkikukkoja löytyy myös muista genreistä kuin perinteisen rockin parista. Pulma syntyy siitä, kenet heistä valitsen sunnuntaiklassikoksi. ;)

 4. uuvana sanoo:

  Rohkeasti uskallan tunnustaa että Queen on minulle henkilökohtaisesti jäänyt aina kaikesta huolimatta aika etäiseksi. Mutta, en kyllä silti kiistä mitään sanomaasi. Ehkä olisi pitänyt aikanaan onnistua näkemään heidät livenä. Se on minulla toiminut usein muihinkin artisteihin, vasta livekeikan näkeminen jotenkin avaa koko homman idean. Vaan myöhäistä on, harmi vaan…

  • Viides rooli sanoo:

   Totta, konsertit saavat usein tajuamaan paremmin bändin ja musiikin pointin. Se muuten pätee myös klassisella puolella.

   Olen ennenkin sanonut näissä kommenttilootissa, ettei kaikesta musiikista tarvitse tykätä. Ei silloinkaan, kun kyseessä on mediassa lopullisen legendan leiman saanut artisti tai yhtye. Kuuntelijan pitää olla uskollinen omille tuntemuksilleen ja näkemyksilleen.

 5. lepis sanoo:

  Kylmiä väreitähän se taas synnytti!

  Video näyttää olevan Hot Space kiertueelta 80-luvun alussa ja tuossa valojutussa oltiin lentokenttäfiiliksissä. Se oli aivan ennennäkemätön valoshow noina aikoina ja kyllä siinä meikätyttö oli aivan huuli pyörenä katsomossa ihmettelemässä. Usein olen miettinyt miten on voinut olla niin onnekas, että tuon pääsi näkemään.

  • Viides rooli sanoo:

   Vau! Tuon onnen olisin minäkin halunnut kokea.

   Queenin livekeikka kuuluu Voi kunpa… -alkuisten lauseiden listaan. Tosi nastaa, että olet nähnyt bändin show´n. Sen on täytynyt olla vaikuttava elämys. Onneksi bändin voiman ja lumon pystyy aistimaan videoiltakin. Long live YouTube ja muut verkon sovellukset! ;)

 6. Ristimitta sanoo:

  Rokkikukkohan on itse asiassa Dave Lindholm, isokynä. Itse olen noita zeppelinin miehiä, Jethro Tull ja Santaninkin proge iskee Caravanserai on paras…

 7. Viides rooli sanoo:

  Pitää paikkansa, Isokynä lanseerasi Rokkikukon jo 1970-luvulla. Sittemmin termi on yleistynyt siinä määrin, että se pääsi vuonna 2006 myös Aku Ankka -kirjan nimeksi.