Joulunaika on täynnä taikaa

Posted: 19 joulukuun, 2010 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, , , ,

On uskomatonta, miten nopeasti tämäkin vuosi on kulunut. Taas vedetään loppusuoraa. Saldon arvioinnin aika on tietenkin vasta vuoden lopussa, mutta jo nyt voin nyökkäillä tyytyväisenä: paljon hyvää, värikästä ja onnellista on kuluneiden kuukausien aikana tapahtunut. Nyt on aika hengähtää, unohtaa työkiireet ja -velvollisuudet ja nauttia taianomaisesta joulunajasta.

Sunnuntaiklassiko(i)ksi olen tänään valinnut joulumusiikkia. Kaksi lauluista on peräisin suosikkileffastani, Richard Curtisin vuonna 2003 ensi-iltansa saaneesta Rakkautta vain -elokuvasta, jonka tarina ajoittuu joulunalusviikoille. Kolmas laulu on bonuskappale.

Söpöläisiä ja vanhoja pieruja

Britannian eturivin näyttelijöillä — mm. Emma Thompson, Alan Rickman, Rowan Atkinson, Colin Firth ja Hugh Grant (joka on urallaan pahasti fakkiintunut, mutta tekee juuri tämän kaltaiset rakastuneet pölhöt charmikkaasti) – roolitettu elokuva nivoo yhteen kymmenen tarinaa, joita kaikkia vauhdittaa rakkaus: syttyvä, roihuava, kaino, salainen, uskollinen, kipeä, kielletty.

Musiikin aloittakoon ensilempi. Äitinsä menettänyt Sam on rakastunut koulutoveriinsa, amerikkalaiseen Joannaan, ja kulkee suru puserossa saatuaan tietää tytön palaavan Yhdysvaltoihin. Sam päättää opetella soittamaan rumpuja tehdäkseen tyttöön vaikutuksen koulun joulujuhlassa. Biisinä soi Mariah Careyn All I Want for Christmas Is You. Sen laulaa kymmenvuotias Olivia Olson.

Söpöliinien vastapainoksi päästetään ääneen vanha pieru, vuosien aikana kyynistynyt muusikko Billy Mack, joka yrittää herätellä uraansa eloon The Troggs -bändin hitistä tekemällään joulucoverilla Christmas Is All Around. Uudet sanat eivät vain meinaa luonnistua rockhemmolta. Roolissa loistaa Bill Nighy, suosikkinäyttelijöitäni hänkin.

Lahjapaketoinnin jalo taito

Yksi elokuvan herkkuhetkistä sijoittuu tavaratalon koruosastolle. Leffaa on ehtinyt kulua tunti ja 15 minuuttia, kun kameran eteen ilmestyy Rowan Atkinson. Hän esittää myyjää, joka tekee lahjojen paketoinnista suoranaista taidetta. (Olen pahoillani videon tasosta, mutta kaikki hyvälaatuiset oli joko poistettu tai niitä ei saa näyttää tekijänoikeussyistä Suomessa.) Niille, jotka eivät ole nähneet elokuvaa, kerrottakoon, että Alan Rickmanin esittämä aviomies on aikeissa ostaa lahjan uudelle sihteerilleen. Salaa vaimoltaan, tietenkin.

Lopuksi lupaamani bonuskappale, God Rest Ye Merry Gentlemen, jonka esittää valovoimainen Annie Lennox. Tämän perinteisen, Charles Dickensin joulutarinassakin mainitun laulun myötä toivotan kaikille lukijoilleni rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta. Edellisvuosien tapaan blogini siirtyy nyt pariksi viikoksi hyllylle. Nauttikaa lumesta, herkuista ja hyvistä hetkistä rakkaidenne kanssa!

Lisää joulunaikaan passelia musiikkia

Muiden bloggaajien valinnat löytyvät tuttuun tapaan Sunday Classic -listalta.

kommenttia
 1. Marja-Leena sanoo:

  Kiitos näistä valinnoista! Toivotan Hyvää joulua ja rauhallista lomaa!

 2. Zepa sanoo:

  Annie Lennox on niin kovin kaunis. Sen naamassa on kaikki oikean kokoinen oikeilla paikoillaan. Kiva video muutenkin.

  Vietä hyvä joululoma!

 3. Ari sanoo:

  Mielenkiintoinen video Lennoxin biisissä. Muutoin niin perin brittiläisen tuntuista, mutta ihan hyvää!

 4. Hirlii sanoo:

  Kylläpä Lennox lauloikin ylväästi.

  Oikein hyvää joulunaikaa Sinulle !

  • Viides rooli sanoo:

   Video tuo mieleen keskiajan, vaikka laulu on peräisin 1800-luvun alusta. Olen samaa mieltä, Hirlii, Lennox laulaa todella ylväästi.

   Joulurauhaa myös Sinulle!

 5. susupetal sanoo:

  Oi, voisin kuunnella Alan Rickmanin ääntä koko päivän!

  Rowan Atkinson oli todella omistautunut paketoimiselle :)

  Kymmenvuotias laulamassa rakkaudesta ei kamalasti iske, sellaisessa on jotain karmaisevaa, vaikka tytöllä hyvä ääni olikin.

  Bill Nighy on kerrassaan hurmaava, niin kuin useimmat brittinäyttelijät. Ja kiitos, ettet laittanut mitään pätkää, jossa olisi ollut Hugh Grant!!!

  Annie Lennoxista kiitos ja sinulle toivotan joulun rauhaa ja inspiroivaa vuotta 2011!

  • Viides rooli sanoo:

   Alan Rickman on ihqu! Kun etsin tuota lahjapaketointivideota, löysin hilpeän Dip it in yogurt? -biisin. ;)

   Minusta on mainiota, kun Rowan Atkinson näyttelee kohtauksessa niin hillitysti, se tekee herrojen yhteispelistä vieläkin nautinnollisempaa.

   Tuon ensilempilaulun otin Samin vuoksi; hänen ilmeensä on niin kuvaava, kun Joanna ryhtyy näyttämään muitakin poikia, jotka tämä haluaa jouluksi.

   Bill Nighy on namu. Piste.

   Myös sinulle joulurauhaa, SusuPetal, sekä iloa, valoa ja voimia vuoteen 2011!

 6. uuvana sanoo:

  Rowan Atkinson on kyllä mainio. :)
  Rauhallista vuodenvaihdetta ja virkistävää loma-aikaa.

  • Viides rooli sanoo:

   Kiitos, Uuvana. Myös sinulle joulurauhaa & onnellista vuotta 2011!

   • lepis sanoo:

    Olin niin Lennox-fiiliksissä, että unohdin kommentoida :o
    Pidin Billystä paljon, mutta Lennox veti voiton aivan ylivoimaisesti. Ehdottoman hieno bonus. Kiitos.

    Hyvää Joulua sinulle Viides rooli!

    Oli mukava lukea tyytyväisyydestäsi kulunutta vuotta kohtaan. Ihanaa, että olet onnellinen ratkaisuistasi ja tapahtumista. (Minä puolestani en jaksa odottaa tämän vuoden päättymistä…) Ensi vuosi on entistä upeampi meille kaikille!

   • Viides rooli sanoo:

    Minäkin pidän tästä Lennoxin joululauluvideosta ihan mahdottomasti.

    Naureskelin vastikään ystävälleni, että stressipisteeni ovat tällä hetkellä huimat; niin paljon muutoksia on kuluneen vuoden aikana tapahtunut. Mutta olen tästä kaikesta onnellinen. Ehkä Lady Fortuna siirtyy ensi vuonna sinun tontillesi — toivotaan niin, Lepis! :)

 7. Tommi sanoo:

  Justiinsa muutama päivä sitten katsoimme leffan. Joka joulua ennen katsomme. Billy Mackistä täydet pinnat! (Mariah ei kelpaa…) Bill Nighy on mainio myös vanhojen pierujen rock-elokuvassa Still Crazy (1998). Kannattaa katsoa (ja nauraa), jos on katsomatta (ja nauramatta).

  Hyvää joulua kaikille rooleille.

  • Viides rooli sanoo:

   Teillä on siis sama traditio. Love actually on loistava joulunalusleffa! :)

   Curtis käyttää elokuvassaan musiikkia hienosti kohtausten eteenpäin viejänä ja tarinan täydentäjänä; siksi yksittäisten numeroiden esiin nostaminen on tavallaan vääryys.

   Kiitos vinkistä, en ole vielä nähnyt Still Crazy -elokuvaa. Bill Nighy on mainio myös Merirosvoradio-leffassa, jonka parhaat jaksot löytyvät DVD:ltä leikatuista kohtauksista.

   Jouluiloa ja -rauhaa myös sinne!