Tiskin alta ja ylähyllyltä

Posted: 10 joulukuun, 2010 in Kulttuurin kentällä
Avainsanat:,

Nyt suuntaan valospotit uuden kotikaupunkini Hämeenlinnan (jonka perihämäläiseen menoon ja maailmaan olen solahtanut mallikkaasti) yhteen ylpeydenaiheista. Vuonna 1885 perustettu Fredrika Wetterhoffin Työkoulu on vuosikymmenten saatossa kasvanut liinavaatteiden ompelua, neulomista, virkkaustöitä, olkitöitä, puunveistoa ja geometristä piirustusta tarjoavasta opinahjosta moderniksi ja monipuoliseksi kulttuurin, koulutuksen ja liiketoiminnan keskukseksi.

Linja-autoasemaa kulmittain vastapäätä sijaitseva komea tiilirakennus, Fredrikatalo, kätkee sisäänsä monia kädentaitojen mestareita ja heidän oppilaitaan, työtiloja, tuotteita ja tekstiilikokoelmia. Tänä viikonloppuna menneen maailman miljöössä voi ihastella — ja myös ostaa omakseen tai lahjaksi — suomalaisen käsityötaiteen ja muotoilun helmiä, kun Wetterhoffin perinteinen Korttelijoulu-tapahtuma käynnistyy lauantaina klo 10. Luvassa on huikeita löytöjä tiskin alta ja ylähyllyltä. :)

kommenttia
 1. lepis sanoo:

  Sinne kannattaa todellakin mennä! Ihasteltavaa riittää. Ammattikorkeakoulu taisi siirtää perinteikkäät opintolinjat jonnekin muualle muutama vuosi sitten, jos oikein olen ymmärtänyt. Sääli.

  • Viides rooli sanoo:

   Olet oikeassa Lepis, ihasteltavaa riittää, mutta joudun pitämään tosissani kukkaronnyörit tiukalla joka kerta, kun astun Wetterhoffin myymälään. Siellä tällainen esteetikonretale tulee hetkessä hulluksi. :D

   Koulutusta on uudistettu kovalla kädellä, mutta ymmärtääkseni sisustustekstiileihin erikoistuvat artesaanit opiskelevat yhä Wetterhoffissa. Sataprosenttisen varma en asiasta kuitenkaan ole.

 2. susupetal sanoo:

  Tuonne olisi kiva mennä, saisi ihastella kaikkea sellaista mitä ei itse osaa tehdä.
  Höh, miten tuo Lepis on joka kerran ehtinyt laittaa kommentin muutaman minuutin ennen minua.
  Tämä taitaa olla jo neljäs blogi, missä näin tapahtuu.
  Kohta se luulee, että seurailen sitä :)

  • Viides rooli sanoo:

   Kuule SusuPetal, Hämeenlinnaan pääsee Helsingistä tosi helposti ja nopeasti. Kampista starttaa Paunun linja-autoja harva se hetki, ja parasta on tietenkin se, että ne parkkeeraavat ihan Wetterhoffin edustalle.

   Sinä taidatkin olla vihikoira. ;)

 3. Hirlii sanoo:

  Joo-o, (hymiö) tuli tutuksi Fredrika aikoinaan käsityöläiseksi opiskellessani.

  Ammattikorkeaopetus keskittää ja karsii, ja toisinaan ihan hyvälläkin tavalla.

  Ja joka alalla…

  Käsillätekeminen on tärkeätä, mutta sillä saa hyvinhyvin, ja vielä kerran: hyvin harva toimeentulonsa. Toisaalta voi miettiä, saako sitä nyt paremmin muiltakaan aloilta hmmm;) – mutta juu-u, tämä Fredrika on eräs käsityöläisguru-hahmo, – ja merkittävä sellainen.