Apetta sielulle ja sydämelle

Posted: lokakuu 17, 2010 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:,

Tänä sunnuntaina tarjolla on sielukasta juurimusaa. Asialla on bluesista, soulista, rhythm & bluesista ja gospelista oman sekoituksensa lämmöllä ja tyylillä tekevä The Holmes Brothers. Triosta kaksi, Wendell ja Sherman, ovat veljeksiä. Ensin mainittu on bändin kitaristi ja laulaja, Sherman vastaa bassosta. Kolmas jäsen on ”kunniaveli” rumpali Popsy Dixon.

The Holmes Brothers on tunnettu valoisasta asenteestaan ja ilostaan. Maaliskuussa julkaistu Feed My Soul on herrojen yhdestoista albumi, enkä voi kuin ylistää sen sielua ja sydäntä paapovaa vaikutusta. Satakunnan Kansan musiikkikriitikko Harri Aaltoa lainaten bändin ”pohjavire on hengellinen, mutta millä tavalla: ikuisen kadotuksen, tulen ja tulikiven sijaan veljekset laulavat rakkaudesta, riemusta ja muista henkeä nostattavista asioista”. Tällä kertaa levyllä on myös tummempia sävyjä, mihin on varmasti vaikuttanut Wendellin sairastuminen syöpään kaksi vuotta sitten.

Yritin metsästää YouTuben aarreaitasta levyn nimiraitaa, mutta sitä ei valitettavasti löytynyt. Valitsin sen sijaan edelliseltä, vuonna 2007 ilmestyneeltä State of Grace -albumilta hienon I Want You To Want Me. Bonuksena linkki sympaattisten herrojen haastatteluun, jossa on mukana myös bändin tuottaja ja pitkäaikainen ystävä, säveltäjä Joan Osborne, ja jonka taustalla soi katkelmia uudelta albumilta.

Lisää sunnuntaihin sopivaa musiikkia löytyy bloggaajien Sunday Classic -listalta.

Advertisements
kommenttia
 1. Ari kirjoitti:

  Tuli mieleen puuvillapellot, Louisiana, hienoa!

 2. Tuima kirjoitti:

  Tämä oli hyvä, lämmittävä, sopii sunnuntaiyöhön. Kiitos.

  • Viides rooli kirjoitti:

   Tiedän, mitä tarkoitat. The Holmes Brothers -trion musiikki ei ole repivää, vaan siinä on paljon lempeyttä, suurella sydämellä tulkittuja tunteita.

 3. Kimmeli kirjoitti:

  Kaiken kirkosta kirjoitetun vastapainoksi jotain ILOA! Kiitti :)

  • Viides rooli kirjoitti:

   Tämä sunnuntaiklassikkoni ei ollut kannanotto kirkon puolesta, olen nimittäin itsekin harkinnut eroamista. Valitsin The Holmes Brothersin puhtaasti musiikillista syistä.

 4. susupetal kirjoitti:

  Ihana, lempeä herätys aamuun, kaunista, kaunista, kiitos.

 5. Krisu kirjoitti:

  Rauhoittavaa, silti komeaa kuultavaa. Kiitos tästä gospel-tuttavuudesta.

 6. Tommi kirjoitti:

  Ovat veljekset tainneet löytää sen, mitä U2 ei laulunsa mukaan etsinnästään huolimatta ole löytänyt. Sen verran aurinkoisesti nyt kuljetaan gospelvoittoisin askelin. Herkkää on ja kaunista.

 7. Hirlii kirjoitti:

  Sopii sunnuntaipäivän lisäksi maanantai-iltaan, oikein sopivasti :)

 8. Viides rooli kirjoitti:

  Näitä herrojahan passaa kuunnella vaikka viikon jokaisena päivänä, sen verran laatukamaa kokenut kolmikko tarjoilee. :)

 9. Kari kirjoitti:

  Tosi komeaa laulua. Pitää kuunnella lisää.

 10. Viides rooli kirjoitti:

  Mukavaa, jos tykkäsit. Olen valmis lyömään vetoa, ettet pety The Holmes Brothersin seurassa.

 11. Hirlii kirjoitti:

  Olis meemeilyä tarjolla.

 12. lepis kirjoitti:

  Taidan käydä kuuntelemassa herrojen muuta tuotantoa, tämä oli pakko jättää alkumetreillä kesken. Tämä biisi on mulle sen verran pyhä, että menin oitis kuuntelemaan Cheap Trickin alkuperäisen, jotta hermoni rauhoittuivat. Tiedäthän tämän alkuperäisbiisi-intoiluni :)

  Herroilla oli kyllä hyvät äänet.

  • Viides rooli kirjoitti:

   Juu, tiedossa on originaali-innostuksesi. :) Kun olet toipunut, tutustu rauhassa trion tuotantoon. Olen varma, että löydät myös mieleisiäsi tulkintoja.