Hyviä huomioita, kuvilla ja ilman

Posted: 12 lokakuun, 2010 in Blogit, Sanojen mahti, Sarjakuvat
Avainsanat:, , ,

Tänään nostan framille kolme blogia, joiden antiin olen ihastunut ikihyväksi ja joihin toivoisin teidänkin, rakkaat lukijat, perehtyvän.

Ensimmäiseksi kierrätän liikenteen Ei oo totta -blogiin, jota pitää kirjoittamisen ja kouluttamisen ammattilainen Katleena Kortesuo. Tänään hän ilahdutti vinkkaamalla verkossa toimivasta oivasta leffapalvelusta. Hän sai minut myös häpeämään — ja syystä! — kollegoideni puolesta. Olen tosin mielipiteessäni ankarampi kuin Katleena: puolustuskyvyttömiä ihmisiä häikäilemättömästi hyväkseen käyttävät toimittajat ovat oman ammattikuntani pohjasakkaa. Media on maailman mahtavin ase, ja toimittajien tulee käyttää sitä harkiten.

Seuraava rasti tarjoaa sykähdyttäviä tunnelmapaloja ja silmäkarkkeja meiltä ja muualta maailmalta. Taitavasti sommitellut valokuvakollaasit ovat suomeksi ja englanniksi kirjoitetun Lumo Lifestyle -blogin säännöllistä antia. Tänään kurkistetaan oravan pesään. Viime viikot kävijöitä on hemmoteltu Ranskan-tuliaisilla, mikä on saanut matkakuumeeni nousemaan jo hälyttäviin lukemiin.

Kolminapaisen blogikierroksen päätepysäkiksi olen valinnut ruotsinopettajan arjesta ja työpäivistä kertovan sarjakuvan Saukon Taivaspaikka. Sinne sukellan, kun kaipaan aherruksen keskellä pientä piristystä. Toimii!

PS. Olin vähällä päästää käsistäni virheellisen otsikon. Liian nopeaan naputtavat sormet muuttivat kolmannen sanan muotoon kivulla. Olisihan sekin analyysi toki mallannut näihin blogeihin, mutta päätin pysyä alkuperäisessä otsikossa. ;)

kommenttia
 1. Lumo sanoo:

  Kiitos vierailustasi blogissani ja sen esille tuomisesta täällä.

  Kamera kulkee taskussa päivittäin ja taltioi kaikkea mielenkiintoista matkan varrelta omaksi sekä muidenkin iloksi.

  • Viides rooli sanoo:

   Olen nauttinut vierailuista, sillä sinulla on silmää kauniille ja kiinnostaville yksityiskohdille. Olen iloinen ja kiitän syvään kumartaen, että jaat löytämäsi aarteet kanssamme.

 2. Katleena sanoo:

  Myös minä kiitän lämpimästi tekstieni maininnasta. :) Pidän kunniana sitä, että paljon lukeva ja aikaa seuraava ihminen nostaa blogini esille. Kiitokset!

  • Viides rooli sanoo:

   Tunnet työni dilemman: nautin lukemisesta, mutta ajoittain se on suoranaista tuskaa. Eniten inhoan tekstejä, jotka ovat tyhjää täynnä. Vaikka olenkin kieliopillisten seikkojen suhteen aikamoinen nipo, hyväksyn yllättävän helposti virheet, jos näen, että kirjoittajaa kuljettaa aito palo ja intohimoinen suhde aiheeseensa.

   Sinun blogissasi virheitä ei juuri tapaa – jos sammakoita ei lasketa. ;) Eniten nautin selkeästä ilmaisustasi ja hersyvästä (itse)ironiastasi.

 3. saurau sanoo:

  Ooh, toppahousu kiittää maininnasta! Kummallista, että pienet, pahaiset piirtelyni leviävät bittiavaruudessa. Tackar alltså!

  • Viides rooli sanoo:

   Men herregud, detta är ju självklart att hauskat bitit leviävät vinhaan verkossa. :)

   Nastaa, että piirrät. Toivottavasti jatkat sarjakuvien parissa vielä pitkään.