Säkenöivä muistutus kuolemasta

Posted: 16 syyskuun, 2010 in Kuvataide
Avainsanat:,

Istuin eilen sosiaalista mediaa käsitelleessä seminaarissa. Puhujat olivat valovoimaisia ja päteviä, ja mikä parasta, heidän mielipiteensä menivät ristiin ja pakottivat kuulijat pohtimaan asioita syvemmin sekä peilaamaan väitteitä ja tulevaisuuden skenaarioita omia kokemuksia vasten.

Pitkän asiapitoisen päivän päätteeksi suuntasin Kiasmaan, missä avautui viime viikolla Cream-näyttely. Olin toki halukas tutustumaan kaikkien taiteilijoiden teoksiin, mutta tahdoin ennen kaikkea nähdä Damien Hirstin työt. Hänestä tehdyissä jutuissa toistuu lähes aina sama teema, raha, mutta päätin ohittaa sen ja vain nauttia kauneudesta. Sillä kauniita Hirstin työt ovat, vaikka teosten yksityiskohtainen tarkastelu ja aiheiden pohtiminen paljastavatkin niiden julman puolen. Tämän kristallilasista, hartsista ja UV-musteella toteutetun pääkallon äärellä viihdyin pitkään.

kommenttia
  1. lepis sanoo:

    Kiitos muistutuksesta. Täytyypä käydä katsastamassa. Tänä kesänä on tullut erikoistuttua noihin pääkalloihin.

  2. Viides rooli sanoo:

    Varaa tarpeeksi aikaa Kiasman käyntiäsi varten, sillä myös kolmannessa kerroksessa oleva Järjestetty juttu on mainio, terävä ja iloa poksuva näyttely.

    Ehkä joskus avaat hiukan enemmän tuota viimeistä virkettäsi…