Noviisi ja sen kaverit

Posted: 14 syyskuun, 2010 in Arjen ilot
Avainsanat:, ,

Palasin tänään päiväksi pulpettiin, tai itse asiassa puoleksitoista vuodeksi. Enpä lapsena arvannut, miten opiskelu voisi aikuisena tuntua tärkeältä, innoittavalta ja ennen kaikkea hauskalta.

Älkää ymmärtäkö väärin; en inhonnut koulua, mutta minulle se oli varsinkin lukion loppuvaiheessa vain pakkopullaa, tylsä mutta välttämätön periodi. Odotin korkeakouluopintoja ja toiveammattiin pääsyä kuin kuuta nousevaa. Niiden myötä avautuisi vapaus ja se oikea elämä.

No, tässä on nyt vietetty sitä oikeaa elämää jonkinmoinen tovi ja töitäkin paiskottu niin paljon, että toiveammattia on väkisinkin alkanut katsoa toisesta, siitä vinommasta, näkökulmasta. En valita, sillä iloa, yllätyksiä, sirkushuveja ja erikoista väkeä on toimittajan ammattini ansiosta taipaleella riittänyt. Mutta mutta…

Pitkä ja kiemurainen tarina lyhyesti: kaikkeen kyllästyy, mannaankin. Mikä pahinta, rutiinit voivat näivettää ihmisen, jos ei pidä varaansa. Siksi minäkin päätin heilauttaa päätäni niin vinhasti, että kuva vaihtuu taatusti. Ja tässä sitä nyt ollaan, innokkaana noviisina tusinan muun kanssa AEL:n komeiden seinien sisällä uutta oppimassa. Kuten esittelyni yhteydessä tänään, ensimmäisenä kurssipäivänä, ennustin: It´s going to be a bumby ride!

Kerron myöhemmin lisää. Nyt ihailen hetken tähtiä, nostan maljan uusille aluille ja lähetän kiitokseni kaikkiin ilmansuuntiin. Lopuksi lainaan toista noviisia, Nikoa, joka kiteytti kokemuksensa, tavoitteensa ja näkemyksensä vahvasti, valoa unohtamatta: The future needs a big kiss!

kommenttia
  1. lepis sanoo:

    Onneksi olkoon! With the kisses ;) Hauskuutta peliin, niin hyvin se menee.

  2. Hirlii sanoo:

    Tzemppiä. Samaan opiskeluliemeen olen omankin lusikkani upottanut. Aikuisena opiskelu se vasta hauskaa onkin, tekee hyvää omalle jähmettymiselle. Vierivä kivi ei sammaloidu. ;)