Matkalla maailman katolle

Posted: syyskuu 5, 2010 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:,

Olen viime viikkoina ottanut melkoisia vapauksia klassikko-sanan tulkinnassa, ja niin teen myös tänään, kun tarjoilen kuunneltavaksi Marseillen saippuaa. Uskon visusti, että tästä vuonna 1997 julkaistusta kappaleesta olisi tehokkaammalla radiosoittamisella tullut – ainakin pieni – hitti. Katriina Honkasen säveltämässä ja sanoittamassa laulussa tarina varastaa pääosan, mutta pidän myös hulvattomasta Täti Monikamaisesta keskiosasta, joka kuljettaa irtioton tehnyttä naista lähes marssin tahdilla maailman katolle.

Olen kuunnellut Marseillen saippuaa kuluneena kesänä usein. Sanoituksen ydin – koskaan ei ole liian myöhäistä muuttaa elämäänsä – on mallannut uusia alkuja sisältävään elämääni paremmin kuin hyvin. Toivon, että laulu kuullaan myös Katriina Honkasen 20-vuotisjuhlakonsertissa Savoy-teatterissa. Luvassa on tunnelmallinen ilta erinomaisten muusikoiden seurassa.

Hän sulki oven eteisen
alle maton avaimen
jätti sekä kirjelappusen
siinä luki: Lähden nyt
sillä olen väsynyt
näkymätön olemaan
joku jota ei ole koskaan ollutkaan
Nyt hän kiipeää maailman katolle
maalaa pilvet ja taivaan
hän astuu lentävälle matolle
ja lentää kauas kauas
ei kukaan häntä voi tavoittaa!

Muiden bloggaajien valitsemia sunnuntaiklassikoita löydät täältä.

Mainokset
kommenttia
 1. Ari sanoo:

  Olen aina pitänyt Katriina Honkasen äänestä ja biiseistä, vaikka Katriina ei koskaan suureen suosioon päässytkään.

  • Viides rooli sanoo:

   Katriina Honkasen äänessä on tumma, lämmin sävy, ja näyttelijänä hän osaa eläytyä sanoituksiin huomattavasti paremmin kuin monet suosituiksi nousseet iskelmätähtöset.

 2. Kari sanoo:

  Katriina Honkasta ei voi laulajana moittia. Minulla on kuitenkin allergia hänen suhteensa. Vaimo otti aikanaan kuukauden Saksan kiertoajelulle mukaan kaikki löytämänsä Honkaset ja niitä tuli kuulluksi vähän enemmän kuin tarpeeeksi.

 3. Tuima sanoo:

  Minä kuuntelin tätä paljon jossain vaipanvaihdon ja perunasoseen muusaamisen lomassa yöheräilyväsymyksestä ruupahtaneena ja väsymyksestä litistyneenä. Auttoi aika paljon :). Honkanen on hieno artisti.

  • Viides rooli sanoo:

   Piirsit itsesi hyvin, näen sinut selvästi. Voi väsynyttä uurastajaa. Auttakoon Katriinan laulu kaikkia maailman uupuneita äitejä! :)

   • Tuima sanoo:

    Tuosta kuvaamastani on jo hiukan aikaa, mutta sieltä kappale on jäänyt mieleen.

   • Viides rooli sanoo:

    Ymmärsin kyllä, että viittasit kommentillasi menneeseen aikaan. Blogistasi olen voinut lukea ja päätellä, että lapsesi ovat jo kauan sitten ohittaneet vaippaiän. :)

 4. Kimmeli sanoo:

  Katriina on hyvä myös laulajana, ilmeinen monitaituri. Ääni on upean voimakas ja pehmeä yhtä aikaa.

 5. lepis sanoo:

  Matka on pitkä ja toisinaan sikamaisen mutkikas. Positiivisella asenteella ja katseella jonnekin kauas, siitä selviää.

 6. Hirlii sanoo:

  Katrina Honkanen on hy-vin tuttu, mulla on jopa hänen eka cd UNI (1990). Ja tämän ”tarinallisuuden” takia tykästyin erityisesti hänen levyihinsä. Elin myös silloin murros-muutosvaihetta elämässäni kun häntä kuuntelin. Elämä ei ole tosiaankaan ole vain yksi pitkä suora…;) Pitääkin kaivaa hänen levynsä ja kuunnella taas, – kiitos muistutuksesta Viidesrooli !

 7. Viides rooli sanoo:

  Minulle Katriina Honkanen on musiikintekijänä uudempi tuttavuus, vaikka näyttelijänä olen seurannut häntä jo 1990-luvulla (kuten kaikki Metsolat-sarjaa katsoneet). Nastaa, jos Katriinan musiikki on kannustanut myös sinua. :)