Kirput, meduusat ja jopa suomalaiset!

Posted: 8 elokuun, 2010 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:,

Tämän sunnuntain klassikon olen poiminut männä viikolla katsomastani Cole Porterista kertovasta elokuvasta De-Lovely. Vuonna 2004 valmistunut leffa on aikanaan mennyt minulta ohi, mikä on sääli, sillä monet kohtaukset olisivat näyttäneet huikeilta kunnon valkokankaalla tavallisen tv-näytön sijaan. Kevin Kline tekee pääroolissa erinomaista työtä, kuten koko tiimi.

Olisin voinut valita musikaalin lauluista lähes minkä tahansa, niin valloittavia lukuisten tähtiartistien tulkinnat ovat, mutta päädyin lopulta Alanis Morissetten esittämään Let’s Do It. En tiennytkään, miten hyvin ”raivon rouvaksi” leimattu laulaja-lauluntekijä taipuu tällaiseen genreen. Toinen perustelu löytyy sanoista, joissa mainitaan myös suomalaiset. Ajatella, mekin lemmimme!

Koska meteorologit lupasivat täksi viikonlopuksi jälleen ennätyshelteitä, päätin paeta kesämökille ja vilvoitella järvessä usein ja kauan. Pystyn kommentoimaan muiden Sunday Classic -sarjaan osallistuneiden musiikkivalintoja vasta, kun palaan päätteen äärelle. Siihen asti halipatsui & nauttikaa lämmöstä!

kommenttia
 1. Yaelian sanoo:

  Oooh, ihanaa! Miten mulla on tämä leffa mennyt täysin ohi,vaikka rakastan Broadway-musikaaleja…Cole Porterilla oli joitakin iki-ihania klassikoja.
  Mukavaa viikonloppua järven äärellä…

 2. susupetal sanoo:

  Täällähän on uusi, särmikäs sivupohja!

  Olen nähnyt tuon leffan, Kevin Kline on huippu ja tuo Alaniksen versio on mahtava.

  Porterin musiikki on todella vaikeaa, näennäisestä helppoudestaan huolimatta. Rytmitys on suuressa osassa, eikä ole todellakaan helppoa soittaa tai laulaa Porterin biisejä. MOT.

  Nautinnollista vilvoittelua!

  • Viides rooli sanoo:

   Samaa mieltä sivupohjasta: sopivan särmikäs.

   Totta puhut, Cole Porterin säveltämät laulut kuulostavat helpoilta ja paikoin jopa yksinkertaisilta, mutta se on vain pintaa. Elokuvassa on myös —> kohtaus, jossa Porter auttaa näyttelijää pääsemään jyvälle Night And Day -biisistä.

   Vilvoittelua todella tarvittiin, sillä sää oli mökillä kuin tropiikissa.

 3. Tuima sanoo:

  De-Lovely on hyvä elokuva ja Kevin Kline hyvässä vedossa. Morrissette laulaa tämän tosi hyvin, hänen äänensä sopii yllättävän hyvin Cole Porterin musiikkiin. Tekisipä koko levyllisen…

  Toivottavsti mökillä oli virvoittavaa!

  • Viides rooli sanoo:

   Hyvä idea, Morissetten Porter-tulkintoja kuuntelisin varmasti levyllisen verran.

   Järvi on ihana keksintö! Uimme ystäväni kanssa lähisaaren ympäri, mikä vei tunnin ja oli ihanan virkistävää, mutta laiturille kipuamisen jälkeen ei vienyt kuin viitisen minuuttia, kun helle nosti taas hikikarpalot iholle.

 4. Ari sanoo:

  Tämä on upea sivupohja, juuri tuollainen sen pitää ollakin. Musiikkia en saanut millään kuuluviin, varmaan linjoilla ruuhkaa.

  • Viides rooli sanoo:

   Kiitos. Kehut sivupohjasta menevät suoraan suunnittelijoille, The Forge Web Creations -puljun kavereille.

   YouTubessa voi todellakin olla ruuhkaa, tai sitten omassa paikallisverkossasi pätkii rajuilmojen vuoksi. Löytyisiköhän elokuvan soundtrack Spotifystä?

 5. Hirlii sanoo:

  Hyvä sisustus, hyvät lakanat. :)

  Leffa on minultakin mennyt ohi, mutta täytyykin laittaa katselulistalle. Porter ja hänen musiikkinsa on ihan omaaluokkaansa, ja hyvinhän tuo Morisette tosiaankin veti biisin. OIkein hyvin.

 6. Vaiheinen sanoo:

  Kiva hellebiisi, hyvä tunnelma ja meininki. Kiitos. Ja joo, täällähän on tosiaan uusi kostyymi vedetty blogiin. Se on hieno!

  • Viides rooli sanoo:

   Veikkaanpa, että kuuntelen mielelläni tätä ja muita elokuvan Porter-tulkintoja muulloinkin kuin helteellä.

   Kiitos kohteliaisuudesta, uusi kostyymi tuntuu purevan. ;)

 7. lepis sanoo:

  Näin tuon leffan, tosin tv:stä vain. Silti se oli vaikuttava. Biisi on loistokas, kuten suomalaisten lempikin :)

  Tykkään tästä revitystä pohjasta.

  • Viides rooli sanoo:

   Suomalaisten lempi loistokasta? Heh-heh, kieltämättä se sana ei tulisi ensimmäisenä mieleeni aiheesta puhuttaessa…

   Ihastuin heti tähän revittyyn pohjaan sen nähdessäni. WP:ssä on muuten nyt monta uutta pohjaa tarjolla, tsekkaapa.