♪♫ Kesälaitumille! ☼ ♪♫

Posted: kesäkuu 7, 2010 in Arjen ilot
Avainsanat:, ,

Voi tätä valon määrää! Tänäkin aamuna heräsin anivarhain, kiitos taivaalle nopsaan kivunneen auringon ja lähimetsikön lintukuoron, joka tuntuu rekrytoineen riveihinsä harvinaisen kovaäänisiä lisäjoukkoja. Tosissani en valita; pois se minusta, kesän lapsesta, joka juhlii syntymäpäiväänsäkin vuoden valoisimpaan aikaan!

Nyt aion parantaa ärhäkäksi yltyneen infoähkyni ja panen blogini hetkeksi hyllylle. On taas aika nauttia kesästä, lämmöstä, järvimaisemasta, rantasaunan löylyistä, savustetusta kalasta (kyllä, lähden vetämään uistinta ja kokemaan katiskoita), niitetyn heinän tuoksusta, sateen ropinasta, aamu-usvasta lahden yllä, silkkiuikun poikasten piiskutuksesta ja tiirojen huudoista.

Toivotan blogini lukijoille mukavaa, rentouttavaa ja kaikkia aisteja hellivää kesää. Lopuksi kopioin tähän lukuiloksi vuosia sitten saamani palvelubrosyyrin, joka on alun perin laadittu mikkeliläisen hotellin vieraiden iloksi (ketju selviää tekstistä). Tekijää en valitettavasti tiedä, mutta juurensa ovat vuorenvarmasti savolaiset. :)

PALAVELUROSSYYRI

AVVAEN

Senku villaattelloo avvaenkorttia suap aikaa henkilökunnassa toesemmoesta vipinöö. Piäsöö yöravintollaa, suap uamula ruokoo ja kaekellaesta muuta hyvvee, josta voep joutua jonniimoesii korvaaksii ku on poeslähön aika.

HUONEVARRAOS

Huonevarraouksista voep varovaesest huastella vaeekka vastaaoto kans taekka soittoo ruijaattoo Kumulus Sentterii Helessinkii.

KALLEUVET

Kultoo (paitsi ommoo kultoo) suap säilyttee vastaaoto lukollisessa kuapissa. Hotel ee vastoo siitä, jos rosmo viep kalleuvet huoneesta.

KAPSÄKIT

Kapsäkit voep jättee vastaaoto huoleks siks aikoo ku käöp ostamassa kalakuko torilta tulijaesiks kottii.

KULOKUVÄLINEET

Kuka kuleksii milläkkii vehkeelä. Linja-aatoasemakka ee oo kovi pitkä matka piässä, lähele ku männöö nii näkkyy, eekä raatatieasemallekkaa oo pitkälti.

KURTTAANTUNNEET VUATTEET

Silitysraovan ja -laovan suap emännältä jos kehtoo ite silittöö, jos ei kehtoo, suap olla vuatteet kurtussa.

POSTIKULOKU

Postimerkkijä suap aatomaatista jos o sopivoo rahhoo. Kirjetiä voep ripeltee senku kerkiää. Teleksiäkkii suap louskuttoo henkilökunna avustuksella jos o oikee kiire.

RATIJO

Jokkaisessa liävässä on ratio. Messäratio tulloo yhtäältä ja muamiehetietolaari toiselta asemalta. Sehä jo riittääki.

SOETTORUOKALAT JA SOETOTTOMAT

Laotia puari o aok kaavva ja sieltä suap oike kunno kaljooki. Etteesaolassa o loppipuar ja sekkii o aok jonnii aikoo. Sit o semmonen paekka, missä voip hytkytellä syntisijä lihojaa ja ryypiskellä miestä väkevämpöö.

SAONA

Kolome saanoo o ja yks vesj allas. Voe sitä vastoin läeskettä. Sielä suap evustoo taekka olla evustamata, ihan kuinka isoks herraks kukkii issese notteeroo. Sinne voep tilata kaljoo ja ruokookii. Kylypyajoista oes hyvä huastella etkättee vastaaoto kansa.

SOETTAMINE

Nuapurhuoneesee voep soettoo senku viäntää vua numeroo ja ruppee jorisemmaa. Sit jos haluvaa soettoo ulukopuolelle nii pittää viäntee nii jumalattomast numeroeta ett sitä ee kohta kehtoo tehä kukkaa täösjärkine. Ulokomaele ee kannata yritteekkää, ee ne ossoo savvoo.

UAMULEHET

Päevälehistä Helesinki Sanomat, Läns-Savo, Uus-Suom ja Huustaaslaatetti o suatavana vastaaotosta pientä korvaosta vastaa.

VIRTOO SUAP

jos tarvihtoo, ettei jiä leoka karvonnee päevinnee, tae ettei akkoi tarihe piä märkänä sännätä kaapunnille.

VUATTEE PESU

Vuatteet sua pesettee jos o roeskunna jottao vuattee väristä pikkuse poikkeevoo. Ne suap het puhtaana samana päevänä.

Mainokset
kommenttia
 1. Zepa sanoo:

  Viimeksi tänään aamulla mietin, miten eppaa on ku toisilla on synttärit kesäaikaan (juu onnea nyt kumminkin :-) ja TOISILLA pahimman loskapaskan ja alkaneen pimeyden aikaan. Laita siinä sitten pitkä pöytä pihalle ja … no, älä laitakaan.

 2. Viides rooli sanoo:

  Olet oikeassa siinä, että kesäaikaan on mukavampaa juhlia ulkosalla. Tosin oma synttärini jää aina enemmän tai vähemmän vuoden suurjuhlan, juhannuksen, varjoon.

  Onpa muuten hauska ”signeeraus”, nuo kaksi tassua. :) Hyvää kesää, Zepa. Kissoille kans!

 3. Tuima sanoo:

  Hyvää viiden aistin kesää sinullekin!

 4. Hirlii sanoo:

  Hyvää kesää, oikein aistikasta !

 5. lepis sanoo:

  Reipasta lomattelua ja nautiskelua. Aikeesi kuulostavat vallan mainioilta. Pysy veneessä!

 6. Viides rooli sanoo:

  Kiitos Tuima, Hirlii ja Lepis! Mukavaa ja ♪♫ duurivoittoista ♪♫ kesää teille kaikille. Ja kyllä, aion pysyä veneessä. :D