2, 3, 4, 6, 7, 8 — ja kaupan päälle 11

Posted: kesäkuu 6, 2010 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:,

Kesän kunniaksi nopeutan askelten rytmiä, eli tallustaminen vaihtukoon tänään tanssiksi. Nyt mambotaan! Rytmin antaa Perry Como, parturi, josta tuli Amerikan mantereella suosittu artisti ja tv-esiintyjä ja jota olen aiemminkin soittanut sunnuntaiklassikoissa. Syyskuussa 1954 julkaistu Papa Loves Mambo käännettiin ajan tavan mukaan myös suomeksi, ja meillä sen tulkitsi Olavi Virta.

Perry Comon sivustolle on taltioitu laulun syntyhistoria; mainio tarina, lukekaapa. Vaikka Como ei itse juurikaan uskonut laulun hittipotentiaaliin, jälkipolvet ovat tykänneet siitä sitäkin enemmän. Wikipedian mukaan biisi on soinut lukuisissa tv-sarjoissa ja elokuvissa, muun muassa Steven Soderberghin verrattomassa Ocean’s Eleven -leffassa. Se on myös yksi minun lempileffoistani.

Lisää bloggaajien valitsemaa kesämusaa löytyy täältä.

Lisäys klo 17.10

Jos joku ihmettelee tämänkertaisen merkinnän otsikkoa, numerot tarkoittavat mambon askeleita. Bonusnumero viittaa elokuvaan.

Advertisements
kommenttia
 1. susupetal kirjoitti:

  Huh, nyt tuli genreä, joka ei vaan iske. Hrrr. Niin puhtoista ja valkoista….

  Ocean’s leffat ovat kyllä hyviä.

  • Viides rooli kirjoitti:

   Minun sydämessäni on ihan oma paikkansa näille Perry Comon, Bing Crosbyn, Dean Martinin, Tony Bennettin, Pat Boonen ja tietenkin Frank Sinatran tulkitsemille kappaleille. :)

   • susupetal kirjoitti:

    Bing Crosybyssä ja Frank Sinatrassa on jazzia ja bluesia, juuret siellä syvällä, kun taas Como, Bennet ja Boone ja Martin ovat silkkaa iisiä.
    Minun mielestäni. Mikä ei siis ole välttämättä totuus :)

   • Viides rooli kirjoitti:

    Meillä kaikilla on musiikista oma totuutemme, SP, mutta olen tähän ikään mennessä oppinut jo ainakin sen, ettei makuasioista kannata kiistellä. :)

 2. Tuima kirjoitti:

  NEsitahdeista mietin ettei tätä oikeasti kestä, mutta kappaleen jatkuessa jalka alkaa läpsyä mukana. Mutta ehkä vähän kevyemmillä taustoilla ja ilman taustakuoroa miellyttäisi enemmän. Comon ääni sensijaan miellyttää kyllä.

  • Viides rooli kirjoitti:

   Juu, ja parin kuuntelukerran jälkeen et tyydy enää jalan läpsyttelyyn, vaan jäät koukkuun ja huomaat tiskaavasikin mambon tahdissa. Trust me. :)

 3. Vaiheinen kirjoitti:

  Jo vain. kesäistä mamboahan kuuntelee ihan mielikseen. Sellaista hyvän tuulen meininkiä. Ja tuo syntytarinakin on varsin mielenkiintoinen. Kiitos.

  • Viides rooli kirjoitti:

   Nimenomaan: tässä kappaleessa on hyvän tuulen meininkiä. Toki sanat voi tulkita myös parisuhteen ikuiseksi ristiriidaksi. ;)

   He goes to, she goes fro
   He goes fast, she goes slow
   He goes left ’n’ she goes right.

 4. irwikissi kirjoitti:

  Piristävää sunnuntairallatusta! :) Olen aikeissa viettää hieman siivouspäivää, ja tämä kyllä sopii oikein hyvin taustamusiikiksi :)

 5. haloefekti kirjoitti:

  Ei kuulu munkaan mielimusaan, mutta olen niin utelias että kuuntelin tän sillä korvalla että joku tykkää tästä. Epäilemättä esim. siivouksen taustalla tälle TOSIAAN olisi paikkansa.

 6. Kari kirjoitti:

  Ihan kiva ralli. Kulttuurin yhtenä piirteenä tätä kuuntelee mielenkiinnolla, vaikka en aivan tällaisen iskelmän ystävä varsinaisesti olekaan.

  • Viides rooli kirjoitti:

   Hyvä sana: ralli. :D Usko tai älä, mutta tämä biisi pani Amerikan hetkeksi sekaisin. Mutta silloin elettiinkin viatonta 1950-lukua.

 7. Hirlii kirjoitti:

  Kesä ! Kyllä se kummasti laittaa jakkaran pyörimään tämä musiikinlaji, vaikkei ihan lempimusakkia olekaan.

  • Viides rooli kirjoitti:

   Totta, kesä on piristänyt ainakin minun mieltäni jo ihan hurjasti. Kommenteista päätellen onnistuin tänään näemmä soittamaan musiikkia, jota valtaosa Sunday Classic -teemaan osallistuneista välttelee normaalioloissa. :D