Taivas lyö tulta

Posted: Touko 23, 2010 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, ,

Sää saa toimia tänäkin sunnuntaina yhtenä perusteluna klassikkovalinnalleni. Eilen Porvoon yllä riehui parin tunnin ajan poikkeuksellisen komea rajuilma, ärhäkät esisalamat löivät tiuhaan ja nostattivat toistuvasti maasta kimpoavat pääsalamat liikkeelle. Myös Porvoon tuomiokirkko sai osansa salamoinnista, mutta hääseremoniaa jatkettiin sprinklereiden syöksemästä vedestä huolimatta. Minua huvitti Anna Tiihosen Twitter-kommentti — kieltämättä tilanteessa voi nähdä vahvaa symboliikkaa. :)

Nokkela lukija jo arvasikin, mikä biisi tänään soi. Jep, ääneen pääsee Virve Rosti, jonka esittämä Sata salamaa valittiin Suomen euroviisuksi vuonna 1987. Ja näin paljastui toinen perusteluni biisille. Viikon päästä sitten tiedämme, miten hyvin Työlki ellää pärjäsi Oslossa. Mitä Vickyyn tulee, hän hoiti homman hienosti, vaikka pisteiden määrä oli lopulta vaatimaton 32, joka oikeutti 15:een sijaan. Rosti näyttää videolla myös tyylikkäältä, kun ottaa huomioon, miten kammottavia luomuksia 1980-luvulla nähtiin (nimim. Itsekin neonväreissä purjehtinut).

Lisää bloggaajien valitsemia sunnuntaiklassikkoja löytyy täältä.

Mainokset
kommenttia
 1. Kari sanoo:

  Biisissä on ehtaa euroviisukorniutta, joka kerran vuodessa kuulostaa ihan hyvältä. Videolla muuten olen näkevinäni, miten Virvea tilaisuus jännittää.

  • Viides rooli sanoo:

   Olet oikeassa, Virve pääsee vauhtiin vasta biisin puolivälissä. Vaan ketäpä ei jännittäisi, kun tietää esiintyvänsä noin sadalle miljoonalle katsojalle.

 2. Hirlii sanoo:

  No jopas olikin hurja (ja hauskakin) taustajuttu sulla salamointiin….

  Vicky Rosti on pätevä, tosi pätevä.

 3. susupetal sanoo:

  Ooh, ihanaa kasarimuotia! Kääk, siis ihan kamlaa oikeasti.

  Vicky on mahtava, kappale korni, silkkaa klassikkokamaa siis.

  Työlki ellää on sellainen korvamato, huh. Ihmettelen laulajien ääntämystä, ihan outoa mongerrusta, ikään kuin suomenkieli olisi vaikeaa.
  En ymmärrä.

  • Viides rooli sanoo:

   Kasarimuoti oli kyllä ihan oma juttunsa… Virven äänestä pidän paljon, siinä on jännä metallinen soundi. Hän oli tänä keväänä myös mainio kuoronjohtaja. :)

 4. Vaiheinen sanoo:

  Jeah. Euroviisuihinhan tuo toimii ihan sujuvasti ja salamoiuhan se tietysti muutenkin, kunnon suomipoppia kaikki tyynni. Työlki ellää on sen verran rallatusveto, että vähän ihmettelen, jos se pärjää esimerkiksi hyvin. Vaan mikäs siinä, olisihan se jotakin, jos suomalainen murretekstiin nojaava kipale tuollaiset kisat veisivät himaan.

 5. Kimmeli sanoo:

  Sata salamaa on biisi, jota vieläkin kuunnellaan ja nuoretkin!?

 6. Tuima sanoo:

  Tämä viisuhan on sellainen, että kertosäe jää soimaan päähän. Vahvoja suomalaisviisuja. Kyllä minä pidän tämänvuotisesta viisusta.

  • Viides rooli sanoo:

   Kuunkuiskaajien esittämä folklaulu (siksi sitä kai voi luonnehtia) on persoonallinen ja neidot kauniita, mutta televisiossa näkemäni esitys oli koreografialtaan sekava, enkä vakuuttunut kaksikon lumovoimasta. Taitavia he ovat, mutta pelkään esityksen jäävän karismaattisempien laulajien jalkoihin.

 7. Yaelian sanoo:

  Ihan taattua euroviisukamaa,kyllä VIcky osaa vaikkei pärjännytkään….

 8. Ari sanoo:

  Pidin tästä aikoinaan kovastikin, silloin kun kuuntelin vielä viisuja. Eräs parhaimmista suomen viisu biiseistä.

  • Viides rooli sanoo:

   Koska lopetit euroviisujen kuuntelun ja miksi? En minäkään seuraa loppukilpailua tulisielujen lailla, mutta kyllä minusta on mukava kuulla, millaista musiikkia on tarjolla.

   Tykkään muuten kovasti FST5-kanavan Euroviisujen alla -ohjelmasta, jossa pohjoismaisia värejä edustavat Lena Philipsson, Marie Serneholt, Rennie Mirro, Kayo Shekoni ja Thomas Lundin arvioivat viisuja Christer Björkmanin johdolla.