Rantaeleganssia

Posted: 16 toukokuun, 2010 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, ,

Nautimme parhaillaan meteorologien mukaan Euroopan helteisimmästä säästä. Sen kunniaksi sunnuntaiklassikkona soikoon iki-ihana hitti 1960-luvulta, Pikku pikku bikineissä.

Kappaleen ovat Suomessa levyttäneet mm. Laura Kinnunen, Pirjo Laitila ja M. A. Numminen, mutta valitsin Pirkko Mannolan esittämän version kahdesta syystä. Ensinnäkin Tähtisumua-elokuvasta peräisin oleva katkelma on mielestäni mainio (voi miten nuorelta yleisön joukossa näkyvä Esko Salminen näyttääkään!). Toiseksi rouva on ajankohtainen Valkeakoskella 17.6. kantaesityksensä saavan Vuosisadan rakkaustarina -musikaalin vuoksi.

Alkuperäisen version Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini (mikä nimi!) nosti listaykköseksi Brian Hyland, jolta itse muistan parhaiten Sealed with a Kiss (Suudelmin suljetut kirjeet) -kappaleen. Kun etsin YouTubesta hänen tulkintaansa, sain huomata, että kappale on äärimmäisen suosittu tanssi- ja liikuntakoulujen esityksissä.

Tässä bonusvideona yksi liikuttavimmista löytämistäni esityksistä. Tanssijanuransa ensiaskelia ottavien pikkuneitien esitys sisältää itse asiassa kaksi biisiä, jotka tosin kuuluvat videolla valitettavan huonosti. Kiinnittäkääpä huomionne rivin laitimmaiseen neitiin, joka ei sitten millään ole tyytyväinen rantahuopaansa… :)

Muiden bloggaajien valitsemia kesäisiä klassikkoja löytyy täältä. Tämän viikon herkullisimman namun tarjoilee Vaiheinen: Time Tick Tock.

kommenttia
 1. susupetal sanoo:

  Hurmaava Pirkko, lämmin nostalgiamatka viattomuuteen :)

  Tuossa toisessa videossa tytöllä oli liian iso rantahuopa! Oli niin pikkuinen tyttö.

  • Viides rooli sanoo:

   Pirkko Mannola on osannut säilyttää lumonsa kaikki nämä vuosikymmenet. Huima, ja kuten sanot, hurmaava leidi.

   Videon alussa, kun tytöt pitävät rantahuopia edessään, he näyttävät minusta leveiltä ja vähän muodottomilta nallekarkeilta. :)

 2. lepis sanoo:

  Kesäklassikoiden parhaimmistoa!

  Onneksi ei enää tarvitse kekkuloida itsy-bitseissä ;)

 3. Vaiheinen sanoo:

  Tosiaan viattomuuden eleganssia. Aikamoisen kesäiset meiningit, vaikka tuskinpa ihan vielä tuonne uimaan pääsee :-)

 4. Tuima sanoo:

  Ihana Pirkko :) ja hauska kappale.

 5. Ari sanoo:

  Sopii hyvin helteisiin!

 6. Hirlii sanoo:

  Hauska :) – tämän olen nähnyt myös hauskana esityksenä syntymäpäiväkekkereillä, hauska oli myös tuo pikkulikka esitys.

 7. Yaelian sanoo:

  Ajatella että Suomessa oli melkein yhtä helteistä kuin täällä!
  PIrkko Mannolan laulu on kyllä niin ihastuttava! Sopiikin helteiseen säähä’n.

  • Viides rooli sanoo:

   Nämä helteet ovat alkukesän ihmeitä. Toivotaan, että aurinkoinen sää hellisi suomalaisia myös kesä- ja heinäkuussa, että bikineille ja uimapuvuille tulisi kunnolla käyttöä. :)