Kauan on köyhä kallellaan ennen kuin kaatuu

Posted: Touko 9, 2010 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:

Myönnän suoraan, että tänään punnerran aidan matalimmasta kohdasta. Sunday Classic -sarjan teemana on tänä sunnuntaina young, jota Lepiksen mukaan saa tulkita vapaasti. Jätin nuoruuden ruotimisen sikseen ja päätin nähdä annetun sanan nimenä. Neilin sijaan valitsin Paulin.

Äitienpäivänä on tapana osoittaa rakkautta kaikille maailman mammoille, ja siihen valitsemani biisi mallaa oikein mainiosti. Paul Young levytti vuonna 1982 oman versionsa John Hurleyn ja Ronnie Wilkinsin 1960-luvulla tekemästä kappaleesta Love of the Common People, mutta single floppasi. Kun Paul Youngin ensimmäinen hitti oli tasoittanut tietä, single julkaistiin uudelleen, ja nyt se kipusi listoille ja soi ahkeraan myös Suomen radiokanavilla.

Minuun on aina vedonnut laulun sanoitus, joka kuvaa pienten ihmisten, ankaran työttömyyden ja köyhyyden kanssa kamppailevan rahvaan, eloa. Ongelmista huolimatta tärkein on läsnä: rakkaus.

We’re living in the love of the common people,
smiles from the heart of a family man.
Daddy’s gonna buy you a dream to cling to,
Mama’s gonna love you just as much as she can
and she can.

Muiden young-teemaa pähkäilleiden bloggaajien valitsemia sunnuntaiklassikkoja löytyy täältä.

Mainokset
kommenttia
 1. susupetal sanoo:

  Joo, piti arvata. Ihan vieras kappale minulle. Siis kasaria. Videossa oli kyllä aika hassuja vaatteita.

  • Viides rooli sanoo:

   Lupaan ensi kerralla sukeltaa jollekin muulle vuosikymmenelle, SusuPetal. Hassumpaa on tietenkin se, että minäkin olen joskus pukeutunut tuollaisiin vaatteisiin… :D

 2. halo e sanoo:

  Paulin kyllä muistan, mutta tämä piisi ei muistunut mieleen. Kivaa tavismenoa hassuissa kasarivetimissä. Sitähän se on ollut parhaimmillaan meilläkin! Perheteema sopii myös näin äitienpäivään.

  • Viides rooli sanoo:

   Eiköhän elämänmeno ja kuosi olleet aika samanlaisia kaikissa perheissä 1980-luvulla: topattuja olkapäitä, neonvärejä ja näyttäviä, graafisia koruja? Tämä biisi soikoon kunnianosoituksena kaikille niille äideille, joiden pinna venyy kuin kuminauha. :)

 3. Vaiheinen sanoo:

  Kiitos tästä. Leppoisaa ja miellyttävää meininkiä sieltä ruohonjuuritasolta.

  • Viides rooli sanoo:

   Tiedän, ettei tämänkertainen valintani ole mikään megaluokan klassikko, eikä Paul Youngin tulkintakaan kilpaile tähtiartistien eläytymisten kanssa, mutta tässä on jotakin kotikutoisen mukavaa. Siksi päädyin siihen. Ja tietenkin siksi, että läsnä on — kuten sanot — ruohonjuuritaso.

 4. Tuima sanoo:

  Kiva kun valitsit Paul Youngia – hänen äänensä miellyttää korvaa. Hyvä biisi!

  • Viides rooli sanoo:

   Naulankantaan, Tuima. Paul Youngin äänessä on korvalle sopiva, tumma, lämmin ja pehmeä soundi.

   • Tuima sanoo:

    Tunnettoko tämän, eli Loosing sleep Vangeliksen levyltä Voices (katsotaan toimiiko koodi)?

   • Viides rooli sanoo:

    Kiitos, Tuima, kun muistutit. Siitä onkin vuosia, kun olen viimeksi kuullut tämän. Ja kyllä, Paul Youngin ääni sopii tismalleen laulun tunnelmaan ja sanoitukseen.

    Still, my heart,
    Will you please be still, my heart
    In this world of change
    You keep turning me round again

 5. Hirlii sanoo:

  Biisi valintasi oli minusta Hyvä ! Siis vaikken Paul Youngin tuotantoa sanottavammin ole kuunnellut, mutta siis tämä biisi sanoituksineen oli elämälle myönteinen, lämmin juttu.

  • Viides rooli sanoo:

   Moi Hirlii, nuoruus on hauska teema, mutta halusin äitienpäivän kunniaksi tuoda mukaan toisenlaisen näkökulman. Minusta tuossa esiin nostamassani sanoituskatkelmassa on olennaista tuo viimeinen rivi: …and she can.

 6. Taru sanoo:

  Pidän äänestä ja tämän biisinkin kyllä joskus muistan kuulleeni jossakin.
  Mukava tuulahdus 80-luvulta.

  • Viides rooli sanoo:

   Niin, tämänkin biisin julkaisemista on pian vierähtänyt 30 vuotta. Silti kasarikappaleet tuntuvat lähimenneisyyden musiikilta. ;)

   Mukava kuulla, että pidit Paul Youngin äänestä. Sinäkin voisit tykätä tuosta Tuiman esiin nostamasta videosta.

 7. lepis sanoo:

  Kuulostipa se pirtsakalta pitkästä aikaa. Olen aina pitänyt Paul Youngin lauluäänestä ja tähän päivää oikein sopiva biisi.