On aika nostaa sykettä

Posted: 25 huhtikuun, 2010 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, ,

Oi, mikä aamu: aurinko helottaa, taivas säihkyy sinisenä ja kotikonnuille palanneet linnut pitävät moniäänistä konserttiaan. Loistava hetki testata uudet juoksukengät. Mutta sitä ennen laitetaan sunnuntaiklassikko soimaan.

Tällä kertaa tarjoilen tähtiä, Simply Red -yhtyeen vuonna 1991 julkaiseman levyn nimibiisin Stars. Olen aina pitänyt Mick Hucknallin äänestä, eikä videokaan ole hassumpi, vaikka punatukkainen Herra Artisti kaikkine silmäyksineen onkin siinä paikoin hieman liian sokerinen minun makuuni.

Ja jotta touhu ei menisi liian totiseksi valheiden, pettymysten ja särjettyjen sydänten äärellä, päästetään irti muhkeaääninen Alison Moyet, jonka esitys karkaa käsistä, kun estradille ilmestyy yllätysvieras alias komedienne Dawn French. Kappale on Whispering Your Name.

Millaista musiikkia muut bloggaajat tarjoilevat tänä sunnuntaina? Sehän selviää täällä.

kommenttia
 1. Vaiheinen sanoo:

  No mikä ettei. Stars toimii ihan mainiosti yhä edelleen ja Moyetissa on omaa sykettään. Tästähän saa virtaa…

 2. Hirlii sanoo:

  No eiku uudet lenkkitossut sit jalkaan ja ulos – tällä virralla :)

 3. Kari sanoo:

  Aika sokerista, mutta sekin sunnuntaina sulaa ;)

  • Viides rooli sanoo:

   Siksi poimin mukaan tuon Moyet–French-kaksikon: laimentamaan sokerista vaikutelmaa. Se kävi heiltä aika mallikkaasti, eikö? :)

   • Kari sanoo:

    Oikein mallikkaasti. Moyet ei muuten ole itse tainnut vielä päästä sunnuntain soittolistoille :)

   • Viides rooli sanoo:

    En ainakaan muista, että kukaan olisi Moyet’n tuotantoa soittanut. Ykkössuosikkini on All Cried Out, mutta tämänkertaisen videon valitsin vain ja ainoastaan Frenchin hulvattoman pyrähdyksen vuoksi. Kannattaa muuten katsoa tähän kommenttiin linkittämäni versio. Se on tuore, viime vuonna taltioitu live-esitys. Moyet on kutistunut kovasti, mutta onneksi ääni on tallella.

   • Kari sanoo:

    Olipa Allison mahtava. Kiitoksia!

 4. susupetal sanoo:

  Oho, minähän tunsin tuon Simple Redin biisi, vau, hyvä minä!

  Ooh, Dawn French oli ihana, kiitos!

  • Viides rooli sanoo:

   Olikos se niin, että sinulta tuo kasarikausi meni aikanaan jotenkin ohi (lasken Simply Redin sinne, vaikka Stars onkin levytetty 1991)? Samaa mieltä Frenchistä: osui ja upposi. :)

 5. lepis sanoo:

  Kyllä punapäille punapäät kolahtaa mennen tullen, vaikka ne hieman mulkoilisivatkin. Simply Red on aina ollut jossain määrin sellaista rauhoittavaa musiikkia tuolla meikäläisen levylautasella. Upeaa kamaa.

  • Viides rooli sanoo:

   Joo, Simply Rediltä olisi voinut valita montakin tyylikästä (ja rauhoittavaa) vaihtoehtoa, mutta tässä oli mielestäni poikkeuksellisen näyttävä video. Ja nuo jättikokoiset joulukoristeruusukkeet aavikolla ovat ihquja! :)

 6. Yaelian sanoo:

  Pidin yhteen aikaan hurjasti Simply Redistä,ja mulla oli albumi,missä tämä kappale on,muttei ole enään.Kaunis kappale.,tosin vähän siirappinen,edelleenkin.
  Alison MOyet taas on hieno laulaja!

  • Viides rooli sanoo:

   Kuuntelin Simply Rediä aikanaan paljon, sitten bändi jäi pitkäksi aikaa unohduksiin, kunnes — kiitos Spotifyn :) — taas löysin sen, kuten monta muutakin 1980- ja 90-luvun suosikkiani.

 7. Tommi sanoo:

  Sanotaan vaikka niin, että täällä vaimo kuuntelee tätä paljon mieluummin kuin minä.

 8. Ari sanoo:

  Hauska video, Alison Moyet on hyvä!

 9. Taru sanoo:

  Näillä kipaleillahan ihan liitää lenkkarit jalassa : )

 10. Tuima sanoo:

  Hah, kyllähän nämä menivät, vaikka eivät omalla levylautasellani pyörikään.

  Pidin kovasti tuosta Moyet’n videosta (hauska oli huomata miten Moyet’n pokka petti yhdessä kohtaa), mutta jospa silti laittaisin oikein tiukan pipon päähäni ja kaivaisin takahampaan takaa senkin kommentin joka mieleeni tuli. Videossa oli vähän näkyvissä, että korvataan huumorilla se, ettei videonaissolistien ulkonäkökuosiin mahtumatton nainen muka voisi esittää tällaista laulua ns. ”vakavasti otettavassa” videossa. Itse lauluhan ei sisältänyt mitään huumoria, jos ymmärsin oikein. Vaikea kuvitella, että jonkun missimittaisen blondihittilaulajattaren rakkauslaulusta tehtäisiin virallinen huumorivideo.

  • Viides rooli sanoo:

   Valitsin nämä biisit edellisviikolla sunnuntaiklassikoissa päätään nostaneen ”kasarihuuman” innoittamana (pari bloggaajaa oli kaivellut muistojaan). Yhteinen nimittäjä kaksikolle oli ääni.

   Kritiikkisi on paikallaan. Mietin itsekin, miksi juuri tästä Moyet’n kappaleesta oli tehty huumoripläjäys. Se, että mukana on juuri Dawn French, ei ollut yllätys. Hän ja Moyet ovat hyviä ystäviä; näin olen lukenut. Uskon, että kaksikolla on ollut studiossa älyttömän hauskaa. Mutta kysymyksesi jäi askarruttamaan: johtuiko kevennys vain ja ainoastaan artisti(e)n kiloista? Hmmm.

   • Tuima sanoo:

    Sellainen minulle heti tuli mieleen. Voihan tietenkin olla, että naiset ovat itse idean keksineet ja halunneet siten rikkoa musavideoiden naiskuvaa.

    Kappaleet sopivat hyvin samaan postaukseen, Moyet ja Hucknall ovat aivan mainioita laulajia molemmat.