Ihanaa, hän sanoi. Mörönmoisen ihanaa!

Posted: huhtikuu 8, 2010 in Tanssi
Avainsanat:,

Tampereella avautuu tänään kiehtova maailma, Tanssiva Muumilaakso. Kyseessä on Tanssiteatteri MD:n uusi produktio, Tove Janssonin Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia -kirjaan perustuva tanssiteos, joka saa ensi-iltansa tänä iltana.

Esityksen teemat ovat kaikille muumikirjoja lukeneille tuttuja, mutta tekijöiden lähestymistapa on uusi. Samuli Roininen on koreografiaa suunnitellessaan käyttänyt tukena filosofian tohtori Sirke Happosen väitöstutkimusta (Vilijonkka ikkunassa – Tove Janssonin muumiteosten kuva, sana ja liike), jossa tarkastellaan Janssonin tapaa karakterisoida henkilöhahmojensa tyypillistä tapaa liikkua.

Matka ensi-iltaan ei ole ollut helppo, sen paljastaa tekijöiden blogi, mutta teksteistä roiskuu myös tekemisen riemu, löytämisen ilo ja oivalluksista päihtyminen. Ja mitä kirjoittaa koreografi tänään, Hyvin Tärkeänä Päivänä? Hän kiittää ystäviä, hiljaisella äänellä kaupunkikulttuuria tekeviä paikkoja, kuten Tampereen Taidemuseon Muumilaaksoa, jonne Roininen on hakeutunut milloin hiljentymään, milloin tarkkailemaan, milloin etsimään ratkaisuja.

Aion ehdottomasti mahduttaa Tanssivan Muumilaakson kalenteriini, sillä uskon esityksen olevan — Muumimamman sanoin — mörönmoisen ihana! Esitysajat löytyvät —> täältä.

Mainokset

Kommentointi on suljettu.