Aurinko tanssii ja muita pääsiäisen ihmeitä

Posted: huhtikuu 1, 2010 in Arjen ilot
Avainsanat:, , ,

Silmäilin yhtä suosikkiopustani, Kustaa Vilkunan Vuotuinen ajantieto -kirjaa (Otava) nähdäkseni, mitä siinä sanotaan pääsiäisen ajan uskomuksista ja perinteistä. Tekstiä riitti 26 sivun verran. :D

Tänä vuonna taidan nousta sunnuntaina aikaisin, jotta voin omin silmin todistaa, miten aurinko tanssii. Helsingissä on kuulemma ollut tapana kokoontua Alppilan kallioille katsomaan tätä ihmettä. Valopallon hypähtelyä on pidetty hyvän vuoden merkkinä. Toivottavasti sunnuntaiaamuna on selkeää, se kun varmistaisi poutaisen viljakesän ja vaikuttaisi edullisesti marjoihin ja yleensä kukkakasveihin. Mutta voi surkeutta, jos aurinko nousee ”häimäkästi pilvien läpi” — silloin edessä on sekava vuosi. Sateinen pääsiäinen tietää kurjaa kesää, joten hus, pilvet! Kiertäkää kotimaani kaukaa, haluan aurinkoisen kesän!

Nyt toivotan kaikille hyviä tipuja, pupuja ja herkutteluhetkiä! Koska minulla on vino huumorintaju, tarjoan lopuksi myös toisenlaisia tunnelmia. Tässä yhdysvaltalaisen Happy Tree Friends -sarjan pääsiäistoivotus, jonka päätähtenä loistaa pisamanaamainen Toothy-majava. Muistakaa varoa niitä suklaamunia!

kommenttia
 1. susupetal sanoo:

  Aurinkoista ja tanssillista pääsiäistä sinullekin!

 2. Viides rooli sanoo:

  Kiitos SusuPetal. Nauti sinäkin täpöillä, kevät on tullut! :)

 3. lepis sanoo:

  Erittäin aurinkoista pääsiäistä!

 4. Hirlii sanoo:

  Toothylle kävi vähän huonosti, joka kerta… ;) Koputan kunnolla ennenkuin syön oman pääsiäismunani. Maukasta pääsiäistä sinulle !

 5. Viides rooli sanoo:

  Moi Lepis! Huonolta näyttää, sunnuntain säätiedotus nimittäin. Ilmatieteen laitos on piirtänyt Porvoon seudulle paksut pilvet, joten saa nähdä, pääsenkö tänä vuonna todistamaan auringon tanssia.

  Terve Hirlii! Nauti sinäkin pääsiäisen herkuista. Mitä Toothyyn tulee, hän taitaa olla sukua Kenny McCormickille… ;)