Omankädenoikeudella

Posted: maaliskuu 21, 2010 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:,

Tänään päästän sunnuntaiklassikoissa irti hienon kitaristin, viime viikolla syntymäpäiviään viettäneen Ry Cooderin. Vuosia herralla on nyt koossa 63, ja kokemus — se kuuluu soitosta.

Harkitsin ensin näytepalaa Paris, Texas -soundtrackiltä, mutta päädyin sitten tähän Woody Guthrien tunnetuksi tekemään, 1970-luvulla taltioituun biisiin Vigilante Man. Mitä siitä sanoisin? Täyttä tavaraa, ja sopii sunnuntain hitaaseen rytmiin. Nauttikaa.

Muiden bloggaajien valitsemia sunnuntaiklassikkoja löytyy idean äidin, Lepiksen sivustolta, täältä.

kommenttia
 1. Tuima kirjoitti:

  Voi kyllä, Ry Cooder kelpaa mainiosti! Olisi kelvannut Paris, Texas, mutta hyvin käy tämäkin.Kiitos!

 2. Viides rooli kirjoitti:

  Moi Tuima, Paris, Texas -levy olisi varmaankin ollut monille bloggaajille tutumpi vaihtoehto, mutta halusin nostaa esiin Cooderin vähemmän soitettua tuotantoa. Hänen kitarointinsa on paikoin suvereenista.

 3. Tomi kirjoitti:

  Ry Cooder on kyllä mahtava säveltäjä ja kitaristi. Ihan kympin arvoinen sunnuntaipläjäys

 4. susupetal kirjoitti:

  Cooderin musiikki Paris, tewasissa nostaa ihokarvat pystyyn, upeaa. Ihan hyvin tämä Guthrienkin biisi toimi.

 5. Viides rooli kirjoitti:

  Kiitos, Tomi. Sunnuntaiklassikkojen teemaksi voisi joskus ottaa kitaristit. Uskon, että Ry Cooder nousisi silloinkin omalla listallani aika korkealle.

  Terve SusuPetal, olit mielessäni, kun mainitsin Woody Guthrien. Nastaa, jos Cooderin versio kelpasi. :)

 6. Hirlii kirjoitti:

  Tuttu Paris-Texas leffasta, ja jäi tunnemuistiin. Muuten en tunne kovin hyvin hänen musiikkiaan, valitsemasi biisi oli oikein sopivaa, nautinnollista. Kiitoksia.

 7. Viides rooli kirjoitti:

  Hei Hirlii, nyt kipin kapin kirjastoon ja lainakäskyksi Cooderin tuotantoa! Et pety, ihan tosi. :)

 8. Vaiheinen kirjoitti:

  Oikein hieno sunnuntaibiisi. Sellainen letkeys sopii tähän päivään erittäin hyvin. Jotenkin tuollainen hidas bluespoljento saa aikaiseksi sangen hyvät vibat.

 9. Viides rooli kirjoitti:

  Kiitos, Vaiheinen! Jotenkin arvasin, että diggaisit tämänkertaista valintaani. :) Samaa mieltä bluespoljennosta: it feels so good!

 10. Tommi kirjoitti:

  Ry on mies paikallaan. Todella taitava slide-kitaristi. Tuli minua vastaan ensimmäisen kerran 1970-luvun alussa Rollareiden Sticky Fingers -albumin biisissä Sister Morphine nimenomaan slide-kitaroineen. Ehkä siksi ko. biisi on Rollareiden parhaimmistoa. Vigilante Man taas on tutumpi Guthrien ja Nazarethin taltiointina. Mutta Ryn slidessa on sellaista tunnetta, että alta pois. Kiiii-tos.

 11. Taru kirjoitti:

  Aaaah!!! Nautin!!!! Kiitos!

 12. Viides rooli kirjoitti:

  Moi Tommi, itse kuulin Ry Cooderista ensi kerran niin ikään 1970-luvulla, kun ystäväni soitti jotakin Captain Beefheart And His Magic Band -pumpun levyä. Enää en muista, mikä levy oli kyseessä. Ry Cooder kuuluu kitaristien kuninkaallisiin. Piste. :)

  Moi Taru. Mainiota, että valintani saa tuollaiset hyrinät aikaan. :)

 13. lepis kirjoitti:

  On niin monet kerrat pitänyt soittaa Cooderia, mutta aina se on jäänyt. Kiitos, kun soitit! Ry oli best!

 14. Viides rooli kirjoitti:

  Terve Lepis, Ry Cooderilla riittää tuotantoa, jota soittaa, joten eiköhän täällä sunnuntaiklassikoissa kuulla häntä vielä uudelleen… :)