Omankädenoikeudella

Posted: maaliskuu 21, 2010 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:,

Tänään päästän sunnuntaiklassikoissa irti hienon kitaristin, viime viikolla syntymäpäiviään viettäneen Ry Cooderin. Vuosia herralla on nyt koossa 63, ja kokemus — se kuuluu soitosta.

Harkitsin ensin näytepalaa Paris, Texas -soundtrackiltä, mutta päädyin sitten tähän Woody Guthrien tunnetuksi tekemään, 1970-luvulla taltioituun biisiin Vigilante Man. Mitä siitä sanoisin? Täyttä tavaraa, ja sopii sunnuntain hitaaseen rytmiin. Nauttikaa.

Muiden bloggaajien valitsemia sunnuntaiklassikkoja löytyy idean äidin, Lepiksen sivustolta, täältä.

Mainokset
kommenttia
 1. Tuima sanoo:

  Voi kyllä, Ry Cooder kelpaa mainiosti! Olisi kelvannut Paris, Texas, mutta hyvin käy tämäkin.Kiitos!

 2. Viides rooli sanoo:

  Moi Tuima, Paris, Texas -levy olisi varmaankin ollut monille bloggaajille tutumpi vaihtoehto, mutta halusin nostaa esiin Cooderin vähemmän soitettua tuotantoa. Hänen kitarointinsa on paikoin suvereenista.

 3. Tomi sanoo:

  Ry Cooder on kyllä mahtava säveltäjä ja kitaristi. Ihan kympin arvoinen sunnuntaipläjäys

 4. susupetal sanoo:

  Cooderin musiikki Paris, tewasissa nostaa ihokarvat pystyyn, upeaa. Ihan hyvin tämä Guthrienkin biisi toimi.

 5. Viides rooli sanoo:

  Kiitos, Tomi. Sunnuntaiklassikkojen teemaksi voisi joskus ottaa kitaristit. Uskon, että Ry Cooder nousisi silloinkin omalla listallani aika korkealle.

  Terve SusuPetal, olit mielessäni, kun mainitsin Woody Guthrien. Nastaa, jos Cooderin versio kelpasi. :)

 6. Hirlii sanoo:

  Tuttu Paris-Texas leffasta, ja jäi tunnemuistiin. Muuten en tunne kovin hyvin hänen musiikkiaan, valitsemasi biisi oli oikein sopivaa, nautinnollista. Kiitoksia.

 7. Viides rooli sanoo:

  Hei Hirlii, nyt kipin kapin kirjastoon ja lainakäskyksi Cooderin tuotantoa! Et pety, ihan tosi. :)

 8. Vaiheinen sanoo:

  Oikein hieno sunnuntaibiisi. Sellainen letkeys sopii tähän päivään erittäin hyvin. Jotenkin tuollainen hidas bluespoljento saa aikaiseksi sangen hyvät vibat.

 9. Viides rooli sanoo:

  Kiitos, Vaiheinen! Jotenkin arvasin, että diggaisit tämänkertaista valintaani. :) Samaa mieltä bluespoljennosta: it feels so good!

 10. Tommi sanoo:

  Ry on mies paikallaan. Todella taitava slide-kitaristi. Tuli minua vastaan ensimmäisen kerran 1970-luvun alussa Rollareiden Sticky Fingers -albumin biisissä Sister Morphine nimenomaan slide-kitaroineen. Ehkä siksi ko. biisi on Rollareiden parhaimmistoa. Vigilante Man taas on tutumpi Guthrien ja Nazarethin taltiointina. Mutta Ryn slidessa on sellaista tunnetta, että alta pois. Kiiii-tos.

 11. Taru sanoo:

  Aaaah!!! Nautin!!!! Kiitos!

 12. Viides rooli sanoo:

  Moi Tommi, itse kuulin Ry Cooderista ensi kerran niin ikään 1970-luvulla, kun ystäväni soitti jotakin Captain Beefheart And His Magic Band -pumpun levyä. Enää en muista, mikä levy oli kyseessä. Ry Cooder kuuluu kitaristien kuninkaallisiin. Piste. :)

  Moi Taru. Mainiota, että valintani saa tuollaiset hyrinät aikaan. :)

 13. lepis sanoo:

  On niin monet kerrat pitänyt soittaa Cooderia, mutta aina se on jäänyt. Kiitos, kun soitit! Ry oli best!

 14. Viides rooli sanoo:

  Terve Lepis, Ry Cooderilla riittää tuotantoa, jota soittaa, joten eiköhän täällä sunnuntaiklassikoissa kuulla häntä vielä uudelleen… :)