Komeroiden kätköistä löytyi liuta sankareita

Posted: maaliskuu 14, 2010 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, ,

Kevät saa aikaan monenlaisia asioita. Minut lisääntynyt valo on vihdoin herättänyt horroksesta, ja eilen se näkyi tarmokkaana siivouksena. Ja niin kuin aina, tälläkin kertaa onnistuin löytämään jo kadonneiksi luulemiani tavaroita. Niiden joukosta valitsin sunnuntaiklassikon.

Löysin nimittäin komeroiden kätköistä kasan c-kasetteja, joiden sisällön olin joskus muinoin huolellisesti nimennyt ja numeroinut. En kuitenkaan ryhtynyt soittamaan venyneitä nauhoja, vaan napsautin päälle Spotifyn ja etsin vanhojen suosikkieni tuotannon. Siivoamiseenkin tuli ihan uusi vaihde The Brecker Brothersin ja Little Featin ansiosta. :)

Tämän sunnuntain klassikoksi valitsin yhden Motown Recordsin helmistä, vuonna 1968 perustetun bändin The Commodores, jonka riveistä Lionel Richie ponnisti sittemmin omalle soolouralleen. Hän ehti kuitenkin olla mukana vuonna 1980 ilmestyneellä Heroes-albumilla, josta soitan singlenäkin julkaistun nimibiisin, Heroes.

Lisää bloggaajien valitsemia sunnuntaiklassikkoja löytyy täältä.

Lisäys klo 11.00

Ensimmäinen kommentoija, SusuPetal, kaipasi herätystä ja hänelle tarjoilen vastauskommentissani toisen biisin. Ken kaipaa SP:n lailla stydiä jytkettä, sukeltakoon kommentissa olevaa linkkiä pitkin Juutuubin arkistoon. Lupaan, että uni kaikkoaa silmistä. :)

Advertisements
kommenttia
 1. susupetal kirjoitti:

  Jossain tilanteessa tunnelmamusiikkia, mutta näin juuri herättyä ei oikein iskenyt. Pitäisi olla räväkämpää, että saisi silmät auki.

 2. Viides rooli kirjoitti:

  Moi SusuPetal, ja minä kun ajattelin, että näin sunnuntaiaamuun mallaa juuri tällainen rauhallinen veto. Mutta okei, tässä sinulle stydimpi biisi eli merkinnässä mainitsemani The Brecker Brothers ja Some Skunk Funk!

 3. Vaiheinen kirjoitti:

  The Coomodores oli oikein hittibändi silloin joskus ja nimenomaan bileissä.

 4. Viides rooli kirjoitti:

  Terve Vaiheinen, jorattu on täälläkin The Commodoresin tahdissa niin maan perusteellisen monta kertaa. :) Hieno pumppu, tyylikkäitä herroja, oiva musaa.

 5. Tuima kirjoitti:

  Commodores on hämärästi tuttu bändin nimi, mikähän niiden kuukluisin biisi onkaan? Tämän tyylinen musiikki ei iske minuun.

 6. Tuima kirjoitti:

  Ja äsken puhuin siis nimenomaan musiikkityylistä, sanoitushan on tosi hyvä ja videon kuvitus erittäin hurja ja ajatuksia herättävä.

 7. Viides rooli kirjoitti:

  Moi Tuima, veikkaan, että Suomessa The Commodores -bändin tunnetuin biisi on Three Times a Lady (vuodelta 1978). Minuun tämä funkyyn ja souliin keskittynyt yhtye on aina purrut.

  • Tuima kirjoitti:

   No just se! Funk ja soul eivät oikein innosta, mutta eihän niitä päässyt pakoon kun katseli 70-luvulla uusia elokuvia :). Mutta tuo Three times a lady on kaikessa siirappisuudessaan aika hyvä, tyypillinen oman aikansa huipputuotos.

 8. lepis kirjoitti:

  Mukavaa, kun toit Commodoresin mukaan klassikoihin. Tämä on hyvä bändi ja siltä löytyy runsaasti loistavaa musiikkia näihin karkeloihin. Nam.

 9. Viides rooli kirjoitti:

  Olet oikeassa, Tuima, pehmeitä, soulahtavia biisejä piisasi 1970-luvun leffoissa. No, ehkä ensi sunnuntaina heitän peliin jotakin kulmikkaampaa. :)

  Tervehdys, Lepis, ja nastaa, että Commodoresille löytyi edes yksi tosifani itseni lisäksi. YouTuben valikoima on bändin osalta yllättävän suppea, vaikka levytettyä materiaalia on aika paljon.

 10. Tommi kirjoitti:

  Hyvältä kuulostaa… varsinkin näin iltasella. Yllätyin oikein. Laulun sanoma kenties vaikutti siihen, että musiikin laji, jota en tavallisesti jaksa kuunnella, vetosi korvaani. Video (tai power point) oli aikamoinen.

 11. Viides rooli kirjoitti:

  Moi Tommi, valitsin siis sunnuntaiklassikoksi iltamusaa. :D Mainio luonnehdinta. Samaa mieltä videosta: se on tosi stydi.