Ilta ystävien seurassa

Posted: 7 maaliskuun, 2010 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:,

Olen arponut kuumeisesti: lähteäkö vai ei tiistaina Helsingin Tavastia-klubille. Lavalle nousee suosikkilaulajani 30 vuoden takaa. Silloin uraansa aloitteli Rickie Lee Jones, omintakeinen lauluntekijä, jonka laulut, tulkinnat ja äänenkäyttö tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen.

Sunnuntaiklassikoksi valitsin vuonna 1979 ilmestyneeltä debyyttialbumilta aloitusbiisin, singlenäkin julkaistun Chuck E’s in Love. Juutuubista noukkimani video ei ole teknisesti kovin kummoinen, mutta kuten olen jo aiemmin kertonut, pidän live-taltioinneista. Tosi nastaa, että leidi on pysynyt hengissä ja jatkaa yhä uraansa. Ehkä sittenkin hankin liput Ilta ystävien seurassa -keikalle…

Muiden bloggaajien sunnuntaiklassikkovalintoja voi hämmästellä Lepiksen sivustolla, täällä.

kommenttia
 1. halo e sanoo:

  Yllättäen muistan neidon ja tämän piisin etäisesti…

  Mukava ääni, sellaista pienimuotoista kepeää klubitunnelmaa henkivä. 30 vuotta uraa takana on kenelle tahansa ammattitaidon merkki, varsinkin viihdebisneksessä.

 2. Tuima sanoo:

  Ainoa Ricky Leen kappale jota osaan hyräillä. Ekaa levyä tuli jonkin verran kuunneltua kauan sitten, sitten laulaja jotenkin katosi tutkasta, piipahti vain hetkeksi joskus näkyviin. Rentohan tämä kappale on edelleenkin.

 3. Tuima sanoo:

  Ja joo, kannattaa menää. Harmittaisi kuitenkin myöhemmin :)

 4. Viides rooli sanoo:

  Moi Halo Efekti, Rickie Lee Jonesin näinkin pitkään kestänyt ura on kunnioitettavaa sikälikin, että hän oli pahasti nalkissa huumeisiin juuri uransa alkuaikoina. Ongelmallisesta tilanteestaan huolimatta hän teki persoonallista ja valtavirrasta piristävällä tavalla erilaista musiikkia.

  Hei Tuima, Rickie Lee Jones katosi myös minun tutkastani moneksi vuodeksi, kunnes hoksasin hänen levynsä joskus 2000-luvun alkupuolella. Mieleni tekisi kovasti lähteä Tavastialle, mutta kalenteriin on jo merkitty muuta. Hmmm… kehtaisikohan soittaa ja siirtää?

  • Tuima sanoo:

   kehtaisi, jos ei ole SuperTärkeänVirallista. Ja oikea syykin voi mennä läpi, yllättävät ihmiset hyväksyvät keikan tapaamisten siirtämisen syyksi.

 5. Tommi sanoo:

  Ricky Lee Jones on kiinnostavan kuuloista, mukavan soljuvaa ja rentoa. En ole kovin paljon häntä kuullut, mutta tutustuin hänen ajatuksiinsa kolmisen vuotta sitten, kun hän oli Tom Morellon vieraana Axis of Justice Radioissa, jonka kaikki lähetykset löytyvät podcasteina. Jonesin silloinen uusi albumi, mikälie nimeltänsä olikaan, oli ajan mukaisesti suora kritiikki USAn silloista presedenttiä ja tämän hallintoa kohtaan. Se teki musiikin lisäksi hänestä kiinnostavan.

 6. Viides rooli sanoo:

  Moi Tommi, Rickie Lee Jones kuuluu tosiaankin niihin artisteihin, jotka eivät pelkää avata suutaan ja kritisoida valtaapitäviä. Stydi leidi.

  Poimin tähän kommenttilootaan kuunneltavaksi toisenkin biisin, suosikkikappaleeni Pirates-albumilta: We Belong Together. Linkki johtaa Groovesharkiin. Kuvaa ei siis ole tarjolla, mutta sovitus soi sitäkin komeammin.

 7. susupetal sanoo:

  Ihan vieras artisti minulle. Mukavan letkeää.
  Keikalle kannattaa mennä, joten eikun siirtämään muita menoja.

 8. Vaiheinen sanoo:

  Tyylikästäja svengaavaa menininkiä. Rickie Lee Jonesilla on noissa levytyksissään ote hallussa.

 9. Kari sanoo:

  Ei ollut tuttu leidi, mutta tykkäsin kovasti.

 10. Viides rooli sanoo:

  Terve SusuPetal, Rickie Lee Jonesin tuotantoon kannattaa tutustua, sieltä löytyy monta hyvää biisiä. Arpominen tiistain osalta jatkuu yhä. :)

  Samaa mieltä Vaiheinen, leidillä on ote hallussa. Rehellisyyden nimissä täytyy tunnustaa, että uusin tuotanto on tuntematonta maastoa itsellenikin, mutta aion perehtyä viime aikojen saldoon.

  Loistavaa, Kari! Toivottavasti myös rouva piti sunnuntain klassikkovalinnastani. :)

 11. lepis sanoo:

  Biisi oli aivan kamala, mutta ääni taas aivan upea! Taidan mennä kaivelemaan ;)

 12. Hirlii sanoo:

  Hieno ääni. Taidanpa myös käydä kaivelemassa. JA: aina kannattaa mennä livemusaa kuuntelemaan, aina. Että muita menoja vaan perumaan …;)

 13. Viides rooli sanoo:

  Moi Lepis! Kamala biisi? Ei kai nyt sentään? No, eihän kaikesta tarvitse tykätä. Olen varma, että löydät Rickie Lee Jonesin albumeilta itseäsi paremmin kutkuttavaa materiaalia.

  Hei Hirlii, konserteissa on potkua ja livemusa antaa energiaa, näin uskon. Mutta vanhan suosikin keikka taitaa nyt jäädä väliin. Tätä maanantaita ei ollut vielä kovin monta tuntia kulunut, kun työt jo sanelivat uuden järjestyksen huomiselle. Niin aina. No, onhan meillä Grooveshark ja Spotify. :D

 14. Timbut sanoo:

  Kyllä tätä olis riennetty aavikoltakin kuuntelemaan, jos olis ajoissa huomattu. Mielenkiintoinen laulajatar, biisikin, ja sanoitus ennenkaikkea. Nimi oli ennestään tuttu, mutta musaa ei olla kai tietoisesti kuultu, kuunneltu, vaikka niin pirun tutulta kuulostikin. Kiitos esittelystä, ymmärrämme aavikolla lähtemättömän vaikutuksen.

 15. Timbut sanoo:

  Jos olis olluna mainio ilta ystävien seurassakin, niin onpa myös mitä hauskinta viettää iltaa Andrein kanssa.

 16. Viides rooli sanoo:

  Moi Timbut, Rickie Leen Jonesin tuotantoon kannattaa tutustua. Pidän tosi paljon hänen persoonallisesta ja puhuttelevasta laulutavastaan.