Koskaan ei voi varmuudella tietää, mitä esityksessä tapahtuu

Posted: 26 helmikuun, 2010 in Teatteri
Avainsanat:, ,

”Teatterista puhutaan aina yhteisöllisenä kokemuksena, mutta tosiasiassa kyse on yksityisestä kokemuksesta. Toki esityksessä voidaan itkeä tai nauraa yhdessä, mutta oikeasti kyse on siitä, että ihminen saa kontaktin itseensä. Siksi teatteri on niin poikkeuksellinen taidelaji nykymaailmassa. Se tarjoaa mahdollisuuden peilata omia ajatuksia rauhassa, koska teatterissa ei ole muuta kuin aikaa, eikä katsojalle ole langetettu muuta velvollisuutta kuin istua penkissä.”

Äänessä on Ester-teatteripalkinnon runsas viikko sitten saaneen Teatteri Vanhan Jukon taiteellinen johtaja Jussi Sorjanen, joka pohtii teatterin merkitystä Vivicas Vänner -sivuston blogissa. Sinnekin teen nykyään merkintöjä.

Blogista selviävät myös Ester-palkinnon myöntämisen perustelut. Kuten teatterinjohtaja Raija-Sinikka Rantala toteaa, Jukossa on toistuvasti tehty esityksiä, jotka puhuttavat ja puhuttelevat. Näyttämöllä on ollut läsnä vähäväkisten Suomi, niin myös teatterin uusimmassa esityksessä, Juha Luukkosen ohjaamassa Kahdeksan surmanluotia. Suosittelen, ystävät. Ja te, jotka aiotte katsoa vain yhden esityksen vuodessa, menkää katsomaan tämä!

kommenttia
  1. Zepa sanoo:

    On ihanaa että sä kirjoitat teatterista niin paljon – ja lämpimästi ja tajuavasti. Näitä lukiessa muistan aina, millaiset keskustelut elämästäni puuttuvat nykyään.

  2. Viides rooli sanoo:

    Kiitos Zepa. Lisää teatteritekstejä ja tekijöiden haastatteluja on luvassa nimenomaan Vivicas Vänner -blogissa, jonne olen luvannut kirjoittaa ainakin tämän kevään. Toki Viides rooli -blogikin pysyy hengissä. Toivottavasti. :)