Polttaa kesäkadun päivä, iltaan tuskasta jäädä voi häivä

Posted: helmikuu 21, 2010 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, ,

Ikkunan takana riehuu lumimyräkkä, valkoiset sokeripilvet kieppuvat ilmassa, ja vahvatkin puut taipuvat kuin hennot korret tuulen voimasta. Pidän siitä, että monen leudon talven jälkeen saan nauttia lapsuusajan maisemista — korkeista kinoksista ja narinasta kenkien alla — mutta jo pari kuukautta putkeen kestänyt kylmäkausi on saanut myös kaipaamaan kesää ihan hullun lailla.

Siinä syy tämän sunnuntain valintaani. Vuoron saa nyt Danny, joka laulaa The Loving´ Spoonfulin vuonna 1966 levyttämän biisin Summer in the City, suomeksi Kesäkatu. Sanat ovat Junnu Vainion käsialaa. Juutuubista löytämäni video on taltioitu Ohimennen-ohjelmasta, ja siinä tanssivat myös iki-ihanat kaksoset, Koivistolaiset.

Jos Danny ei iske, tarjolla on muitakin bloggaajien valitsemia klassikkoartisteja ja -bändejä. Sukella Lepiksen emännöimälle sunnuntaiklassikkosivulle, tänne!

Mainokset
kommenttia
 1. halo e sanoo:

  Ei toi Danny kyllä Lovin Spoonfulille pärjännyt… mutta tuohon aikaan hänellä vielä oli kesäkatu-uskottavuutta, mikä sitten Armin kanssa duetoidessa hävisi olemattomiin. mutta muuten oli kyllä hauska palata vuoteen 66 videolla.

 2. Tomi sanoo:

  En tiennytkään että ovat Junnun sanat, eipä se sinänsä yllätys ole. Klassikkohan tämä on kyllä ehdottomasti !

 3. Viides rooli sanoo:

  Moi Halo Efekti, olen samaa mieltä: Danny oli tosi cool 1960-luvulla, ja kyllä hän mielestäni tuo tähänkin biisiin ihan oman panoksensa.

  Terve Tomi, nykyään kun tsekkaan noita laulujen sanoituksia, jään usein hämmästelemään, miten paljon Junnu Vainio ehtikään uransa aikana tehdä. Toimii, tämäkin.

 4. Hirlii sanoo:

  Kesäkadun suomiversio on klassikko, silloin kun Danny oli parhaimillaan.

 5. Piiska sanoo:

  Hihhih, ihanhan tässä on muodikas maailmanmeininki päällänsä, tanssitytöt ja lavasteet ja kaikki – ihan kuin Ed Sullivan -showssa :D

  Kyllähän Danny on kieltämättä ihan karismaattinen heppu… Ja oi miten ihqupitkä! ♥ Musiikkikin on ihan kelvollista, joten kuuntelen kyllä jos kuulolle osuu :)

 6. Viides rooli sanoo:

  Jep, Hirlii, klassikosta on kyse. :)

  Hei Piiska, minusta parasta tässä videossa ovat nuo ulkona kuvatut kohtaukset. Helsinki ei mitenkään kauhean paahtavalta näytä, ja väkeäkin on niin kovin vähän suurkaupunkien hektiseen menoon verrattuna. :D

 7. susupetal sanoo:

  Tulin juuri Halolta, jossa oltiin maalaismaisemissa, täytyy sanoa, että Kesäkatu iskee kyllä lujemmin minuun. Ja voi hurja noiden Koivistolaisten (?) tanssia, miten ne jaksaakin!
  Klassikko, ehdottomasti!

 8. Vaiheinen sanoo:

  Jep. Yksi parhaita suomeksi tehtyjä covereita tämä. Toimii ja se jännite, joka biisissä on, välittyy hienosti. Ja Koivistolaiset toimivat :-)

 9. Viides rooli sanoo:

  Moi SusuPetal, diggaan molempia, maaseutua ja kaupunkia. Ehkä se johtuu taustani: äitini suku on kotoisin maaseudulta, isäni taas kaupungista. Siksi kuuntelen yhtä sujuvasti niin Petri Pettersonia kuin Dannyakin. :)

  Terve Vaiheinen, minustakin tämä on mainio versio, varsinkin, kun muistaa, kuinka kauheita käännöksiä suomalaiseen biisihistoriaan mahtuu. Koivistolaisista olen aina tykännyt. :)

 10. Tommi sanoo:

  Piti pistää kotona Lovin’ Spoonful soimaan. Kyllä se peittoaa Dannyn, joskin Dannyn versio on aikojen saatossa saanut ylleen jos jonkinlaista painolastia äijän rouheiden show-meininkien myötä.

 11. Timbut sanoo:

  Susun linjoilla. Sekä originaali että tämäkin tuttuja. Aika hieno aikansa sanoitus. Spoonful-sinkku jossain pöllyttymässä, mutta hyvin Dannykin tän vetää.

 12. Viides rooli sanoo:

  Moi Tommi, hauskaa, jos sain sinut kaivamaan levyhyllyn aarteita. :) Minä pidän Dannyn versiosta, siinä on mielestäni aidosti tiukka ote.

  Hei Timbut, Junnu Vainio oli alansa parhaita, ellei peräti paras, joten ei ihme, että sanoitus toimii.

 13. kimmeli sanoo:

  Mie en tykkää oikee Dannysta…

 14. Viides rooli sanoo:

  Heh, Kimmeli, tämänkertaisesta klassikkovalinnastani ei siis ollut kovin paljon iloa sinulle. Ehkä ensi viikolla tärppää paremmin. :)

 15. lepis sanoo:

  Mitä, onko Danny ollut joskus noin nuori? Kerran näin Dannyn Muuramen Autotalolla tankkaamassa joskus 70-luvulla. Silloinkin oli kesä ja sillä oli valkoinen avoauto ja valkoiset farkut (ja blondi misu mukana). Taisi se silloin olla nuori. Niin olin minäkin :)

  Mitä biisiin tulee, niin sehän on yksi ehdottomasti parhaista kesäbiiseistä ja tätä lämmön ajatusta nyt tarvitaan!