Silta yli synkän virran

Posted: helmikuu 14, 2010 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:,

Tänään, ystävänpäivänä, valinta sunnuntaiklassikoksi oli yllättävän helppo. Päästän ääneen kaksikon, jonka yhteissoundin tunnistaa koska tahansa, missä tahansa. Olkaat hyvät, taivas valkenee, uudestaan, eli Paul Simon ja Art Garfunkel sekä viime vuonna Australiassa taltioitu liveversio klassikosta Bridge Over Troubled Water.

Rakkauslaulujen parissa ovat myös muut bloggaajat, heidän valintoihinsa voi tutustua täällä.

Mainokset
kommenttia
 1. susupetal sanoo:

  Hmm, tästä kuuluu tykätä, mutta kun en tykkää. En vaan. Kiitos ja anteeksi.

 2. Viides rooli sanoo:

  Miten niin ”kuuluu tykätä”, SP? Höpö-höpö! Ymmärrän hyvin, että osa väestä hylkii valitsemaani biisiä. Minulle se on osa nuoruuteni musiikkitapettia, kaunis laulu, joka sopii ystävänpäivään kuin nenä päähän. :)

 3. HannaH sanoo:

  Minä kyllä tykkään. Vaan ihmettelin, että oletko tosiaan löytänyt tuubista esityksen, joka olisi ehyt. Simon luullakseni kuuluu niihin artisteihin, jotka käyvät poistattamassa muut kuin konserttitaltiot. Ja niin kuin tästäkin näkyy, herrat ovat jo vanhoja, Art lähes käheä. Sitä äärimmäisen herkkää ja kapeaa laulun alaa, jonka Art tavoittaa albumiversiossa ei kuule juuri koskaan. Ilmeisesti siksi, ettei se ollut hänellekään koskaan helppo suoritus. Mutta sävelmä on upea.

 4. Hirlii sanoo:

  Nuoruus ja ystävyys tulee tästä biisistä kyllä mieleen. Hyvin. Kiitoksia ja hyvää ystävyydenpäivää sinulle !

 5. Vaiheinen sanoo:

  Se on aina niin komea ja omalla tavallaan vaatimattoman mahtipontinen tämä klassikko. Kiva kuunnella se jälleen.

 6. Viides rooli sanoo:

  Hei HannaH, Hirlii ja Vaiheinen, valitsin tietoisesti mahdollisimman tuoreen esityksen biisistä. Minusta on aina kiehtovaa kuulla, miten artistit tulkitsevat uransa alkuaikojen laulujaan. Iän tuoma elämänkokemus tekee niistä mielestäni usein karheamman ja kiinnostavamman kuuloisia. Tässä videossa myös Paul Simon on äänessä, toisin kuin alkuperäisessä levytysversiossa, mikä niin ikään oli yksi valintani kriteereistä.

  Teille kaikille oikein hyvää ystävänpäivää.

 7. Tuima sanoo:

  On, on se aina vaan. Niin hieno! Vaikkei S&G-ykkössuosikkini olekaan, niin – on, on se aina vaan.

 8. Viides rooli sanoo:

  Ilo kuulla, että valintani ilahdutti, Tuima. :) Hyvää ystävänpäivää sinullekin!

 9. lepis sanoo:

  Kyllä vain tämä on yksi suuria klassikkoja ja oivallinen ystävänpäivän biisi. Herrat ovat vielä voimissaan ja jälleen yhdessä. Siinä myös aihetta iloita.

  Hyvää ystävänpäivää!

 10. Yaelian sanoo:

  Ah näitä ihania herroja voi aina kuunnella ja tämä kappale on niin hieno.Ihan melkein tuore liveversio,vau! Artin ääni on hieman vanhentunut mutta Simonin vähemmän.

 11. Viides rooli sanoo:

  Moi Lepis ja Yaelian, minustakin on tosi nastaa, että herrat ovat sopineet erimielisyytensä ja esiintyvät jälleen yhdessä. Minua ei itse asiassa haittaa, vaikkei laulajien äänet soikaan yhtä heleästi kuin nuorena. Tästä versiosta kuultaa kokemus.

  Teille molemmille hyvää ystävänpäivää!

 12. haloefekti sanoo:

  Hieno piisi.

  Yritin kuunnella tuon laittamasi uuden version, mutta se laahasi sen verran että oli palattava noihin alkuperäisajankohtaa lähempiin versioihin, ei mahda mitään. Mulla on muutenkin se vika että ihastun piiseissä nimenomaan johonkin tietyyn sovitukseen ja versioon ja useimmiten mikään muu versio ei sitten myöhemmin käy (kuulostaa väärältä), edes saman artistin esittämänä ja useimmiten ne minusta parhaat ovat studio-ottoja

 13. Viides rooli sanoo:

  Okei, Halo Efekti, en siis enää odota sinun innostuvan, jos heitän kehiin uusia sovituksia klassikoista. :D Hyvää ystävänpäivää myös sinne Jyväskylän seudulle!

 14. Timbut sanoo:

  Kai tämä on yksi ikiklassikoiden klassikoista. Aavikollakin nuorempana hoilattu kyllästymiseen asti. Joo, meihin ei tämä heppoinen nauhoitusvideo nyt oikein vedonnut, vaikkei laulattajissa ja kipaleessa ole mitään vikaa, versiossa vain. Sanoitus korvissa niin kulunut, ettei sen hienoutta meinaa enää havaita, mutta uskomattoman kaunis rakkaus-ystävyyslauluhan tämä on!

 15. Timbut sanoo:

  Sori, sanoituksen kannustusote unhoittui, mutta tässäpä tulee:
  ”…Sail on Silver Girl,
  Sail on by
  Your time has come to shine
  All your dreams are on their way…”