Lumikiteiden maailmassa eli ylistys ainutkertaisuudelle

Posted: 7 helmikuun, 2010 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, ,

Lunta vyöryy tätä kirjoittaessani joka paikasta: katoilta, taivaasta ja radiosta. Yhdysvaltain itärannikko on osin halvaantunut lumimyräkän vuoksi, raportoi uutistoimittaja valtameren takaa.

Massana lumi tuntuu jo lähes viholliselta, mutta silti jaksan ihailla yksittäisten lumihiutaleiden kauneutta. Se on teemana myös täksi sunnuntaiksi valitsemassani klassikossa, Eva Dahlgrenin vuonna 2005 levyttämässä laulussa Snö. Toisissa sääolosuhteissa olisin ehkä valinnut jonkin toisen laulun, vaikkapa ikisuosikki Vem tänder stjärnorna?, mutta radiossa haastateltu asiantuntija kertoi niin mukaansatempaavasti lumikiteiden ainutkertaisuudesta, että se sinetöi valintani.

Muiden bloggaajien valitsemia sunnuntaiklassikkoja löytyy täältä.

kommenttia
 1. Hirlii sanoo:

  En saanut nyt SNÖtä soimaan, se on hieno, yritin kerran etsiä sitä tuolta youtubesta enkä löytänyt. Löytyy lätyltä kotoa, joten sen voin soittaa vaikken saisikaan sitä grooveshakista kuulumaan.

 2. Viides rooli sanoo:

  Moi Hirlii, ja kiitos, kun huomautit linkistä. Minäkin yritin löytää juutuubsta kelpo versiota, mutten löytänyt yhtäkään.

 3. Tuima sanoo:

  Siellä on oikein kiva kuva pandasta, joka karhuna sopii viikonlopun teemoihini :).

 4. Vaiheinen sanoo:

  No nyt Grooveshark heräsi. Dahlgrenin musiikissa on kyllä jotain sellaista kuulautta, joka tekee siitä niin hienon. Snö on aikamoisen mainio biisi ja aivan, nuo lumihiutaleethan siitä tuli mieleen. Hieno valinta.

 5. Viides rooli sanoo:

  Hei Tuima, nyt on panda häippäissyt ja Grooveshark palannut verkkoon, toivottavasti entistä muhkeammin soivana. :)

  Tervehdys Vaiheinen. Dahlgren on yksi aikamme hienoimmista lauluntekijöistä, tämäkin rakkauslaulu on todella kaunis, ja musiikki kasvaa hiljaisesta sisääntulosta vahvaksi julistukseksi. Ja kitaraa Eva osaa soittaa, sehän tiedetään.

 6. Yaelian sanoo:

  Täällä paistaa aurinko eikä lunta ole lähettyvillä mutta Dahlgrenia voin aina kuulla! Hieno kappale. Ja kiitos linkistä tuohon Groovesharkiin:-)

 7. Viides rooli sanoo:

  Hei Yaelian, ihan unohdin, että täällähän käydään kommentoimassa ulkomailta asti. :) Aurinkoa ei meillä näy, mutta päivä on jo pidentynyt sen verran, että elo tuntuu valoisalta. Puhumattakaan lumesta, joka on kirkastanut maiseman. Taas leijuu taivaalta lumihiutale serkkuineen…

  Ja olet oikeassa, Eva Dahlgrenia passaa kuunnella millaisessa säässä tahansa.

 8. HannaH sanoo:

  Olin Dahlgrenin konsertissa, kun Snö-albumi oli uusi. Hän sai aivan upean latauksen tähän Snö-kappaleeseen, vaikka puitteet eivät juuri häntä palvelleetkaan. Upean tumman tähtitaivas-tausta ja tunnelmallinen laulu. Hieno kappale.

  Silti, tuon levyn suosikikseni taitaa jäädä vain sinkkuna julkaistu De Modigas Sång.

 9. Viides rooli sanoo:

  Hei HannaH, minullakin on ollut ilo kuulla Eva Dahlgrenia konsertissa, mm. Huvilateltassa, ja olen kuullut myös Snö-kappaleen livenä. Olet oikeassa, hän saa upean latauksen lauluihinsa. Hieno tulkitsija.

 10. Taru sanoo:

  Harmi, en saanut soimaan! Hyvä varmaaaankin!

 11. Viides rooli sanoo:

  Hei Taru, testasin linkin. Kyllä se toimii. Tässä linkin osoite kokonaisuudessaan:

  http://listen.grooveshark.com/#/song/Sn/24149923

 12. haloefekti sanoo:

  Grooveshark pelasi minulle. Kaunis piisi ja tulkitsijan ääni on hieno.

  Lumesta tuli mieleen vaiettu katastrofi mistä ei ole paljon uutisissa, mutta juuri nyt Mongoliassa, kylmästä ja lumisesta talvesta johtuen, on valtavat määrät karjaa kuollut nälkään ja pakkaseen. Se on köyhälle kansalle kova isku.

 13. Viides rooli sanoo:

  Hei Halo Efekti, uutta tietoa minullekin, tuo Mongolian tapaus. Maailmassa tapahtuu jatkuvasti ankaria asioita, joista emme saa syystä tai toisesta tietoa. Kyse on myös arvoasetelmasta: toiset maat ovat tässäkin suhteessa median ja poliittisten päättäjien näkökulmasta arvokkaampia kuin toiset, toisin sanoen ne ”ansaitsevat” huomion, toiset eivät.

 14. Timbut sanoo:

  Som snö ei saatu kuulumaan Viidennen roolin linjoilta, mutta löytyipä sentään Deen retkirepusta. Kaikki dahlgrenit plakkarissa, tämäkin ’talvinen rakkauslaulu’. Itsekin olemme laulun etsintämatkalla, yritämme jäljittää Evan Plats på jorden ja Jag villa ha dig aavikkosoittoon. Ehkä Evan alku-uran biisit koskettavampia kuin nämä uudemmat? Mutta kaiken kaikkiaan timbujen lempimusaa. Timbun koirut yrittivät jokunen vuosi sitten virittäytyä lukemaan Evan luomaa koira-kirjallisuutta, mutta koiru-Luu ei sitten lainkaan ottanut onkeen. Syvä pettymys. Pitääpä tarkistaa, josko alkuärsytys olisi haihtunut.
  Kiitos oikea-aikaistetusta musasta.