Kiire kasvaa kuninkaaksi

Posted: 24 tammikuun, 2010 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, , ,

Olen joskus aiemmin kertonut, että yksi lempilevyistäni on Walt Disneyn piirroselokuvien musiikista koottu tuplakokoelma. Kappaleiden joukosta valitsin tämänkertaisen sunnuntaiklassikon, Elton Johnin säveltämän ja Tim Ricen sanoittaman I Just Can´t Wait to be King.

Youtubessa olisi ollut tarjolla parikin satoja tuhansia kertoja katsottua videopätkää, mutta olen linkittänyt tarkoituksella Groovesharkin kuvattomaan versioon. Kolmen minuutin aikana filmissä ravaa niin paljon Afrikan savannin väkeä, että osa laulun lyriikasta menettää tehonsa vauhdikkaan menon rinnalla.

Jylhämaan kuninkaaksi haikailevan Simban ja kuninkaan neuvonantajana toimivan Zazun dialogi on minusta hulvattoman hauska ja naseva, kiitos erinomaisen notkean näyttelijän Rowan Atkinsonin sekä täydestä sydämestään nuoren Simban rooliin heittäytyvän Jason Weawerin. Sanoituksen voi lukea täällä.

If this is where the monarchy is headed
Count me out
Out of service, out of Africa
I wouldn’t hang about
This child is getting wildly out of wing!

Lisää bloggaajien nimeämiä sunnuntaiklassikkoja löytyy Lepiksen blogista.

kommenttia
 1. lepis sanoo:

  Tämä on ilostuttavaa musiikkia. Hyvä rytmi, joka on samalla hyvinkin lempeää. No, Eltonilla on se taito.

 2. susupetal sanoo:

  Monet Disney-musiikit tuovat muistoja mieleen, niin tämäkin.

 3. Hirlii sanoo:

  Leijonkuningas ! :) On tullut katsottua, nuoremman väen kanssa ja yksinkin.

 4. Tuima sanoo:

  Hyvin toimii ja saa etsimään tanssiliikkeitä tässä koneen äärellä!

 5. Viides rooli sanoo:

  Moi Lepis, SusuPetal ja Hirlii. Tällaiseen pakkassunnuntaihin (Porvoossa -20,4º) sopii mielestäni parhaiten savanninkuuma mutta leppoisa biisi. Olen samaa mieltä Eltonin taidoista: hän hallitsee tämän genren.

 6. Viides rooli sanoo:

  Moi Tuima, kommenttisi oli jostakin syystä päätynyt roskasiiloon, josta poimin sen tänne näkyville. Outoa.

  En ole koskaan mieltänyt tätä tanssibiisiksi, mutta se saattaa johtua siitä, että olen niin koukussa sanoitukseen ja Atkinsonin tulkintaan. :)

  • Tuima sanoo:

   Jostaiun syystä – ilemeisesti sähköpostiosoitteeni vuoksi – kommenttini aina välillä tipahtelevat roskiin. Kappaleen rytmi on sellainen, että se innostaa tanssahtelemaan. Kokeilepa kahvia keittäessäsi :)!

 7. Vaiheinen sanoo:

  Jaha, tällaista:-) Mikäpäs tässä. Leppoisan svengaava meininkihän tässä. Toimii.

 8. Viides rooli sanoo:

  Moi Vaiheinen, tänään Porvoon päädyssä nautitaan lapsellisista asioista, rennosta lekottelusta, Afrikan maisemista ja svengaavasta musasta. :)

 9. kimmeli sanoo:

  Kiva kuunnella näin, sillä leffoissa hyvätkin biisit jää sen kuvallisen annin alle…

 10. Timbut sanoo:

  Veikeää, hellyttävää ja aurinkoista menoa. Rummutkin pärisevät mallikkaasti savannilla. Tosiaan ilman animaatiota, ilmeikkyys oman mielen kuvien varassa, varsinkin kun leffa näkemättä.

 11. Timbut sanoo:

  P.S. Olisko me käyty täällä teillä aiemmin ilakoimassa merkkiasiaa? Deen muisti mättää pahasti.
  Hei, me tiedetään nyt tai siis WordPress.com pystyy näköjään tietämään, luomaan semioottisen viittauksen kommentoijille. Tuo meidän merkkihän onkin ilmiselvä caravanserain pohjapiirros (http://en.wikipedia.org/wiki/Caravanserai). Siis sopii tosi-tosi-hyvin aavikkolaisille. Hirliin sunnuntain Santana-soiton kautta selvis’ tämäkin arvoituksellisuus.
  Elämä aavikolla vainujen varassa.

 12. Viides rooli sanoo:

  Hei Kimmeli ja Timbut, videot ovat kivoja, mutta musiikin lumousmaailma syntyy parhaiten ilman niitä, kun omat mielikuvat ja assosiaatiot pääsevät valloilleen. Ja kyllä, Timbut, olet kommentoinut ennenkin WordPressin merkkejä. Aika paljon noita kuviomalleja tuntuu olevan varastossa… :)