Ei elä onni hallasuolla. Onneksi koittaa uusi vuosi.

Posted: 20 joulukuun, 2009 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, ,

Olen pitkin syksyä, erityisesti sysipimeinä päivinä, aikonut soittaa Tapio Rautavaaran tulkitseman kansansävelmän Peltoniemen hintriikan surumarssi, mutta aina on jokin toinen laulu kiilannut sen edelle. Vaan nyt, vuoden lähetessä loppuaan, on tullut aika päästää eetteriin tämä murheellisista murheellisin viisu, jonka sanat ovat Reino Helismaan käsialaa. Kadotkoot sen myötä vanhan vuoden aikana tehdyt virheet ja koetut surut unohduksen mustaan kitaan. Tervetuloa vuosi 2010 ja sen mukana uudet asiat, ihmiset, yllätykset, ilo ja valo!

Onneksi kurkistin Lepiksen blogiin ja sain tietää, että tänään on sunnuntaiklassikoissa teemasoiton aika ja aiheena — tietenkin! — kauneimmat joululaulut. Ärrät komeasti lausuvan Rautavaaran pariksi olen valinnut amerikkalaisen jazzmuusikon, samettiäänisen Nat King Colen, joka tulkitsee suosikkijoululauluni The Christmas Song. Samalla toivotan kaikille ystäville ja satunnaisille kävijöille rauhallista joulua ja onnekasta vuotta 2010. Viides rooli -blogi siirtyy nyt loppuvuodeksi tauolle. Tapaamme taas ensi vuonna!

kommenttia
 1. Tommi sanoo:

  Tämä on myös yksi minun ehdottomista suosikeistani. Tyttärensähän on myös levyttänyt tämän Paper Moon -sinkkunsa b-puolelle. Se pyörii joulun tienoolla soittimessani tuon tuosta. Mutta onhan tämä ässä.

 2. marja-leena sanoo:

  Nat King Colen ääni on todella kun samettia ja myös yksi suosikeistani, kiitos!

  Hyvää lomaa, Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

 3. Vaiheinen sanoo:

  Nat King Cole on aika cool. Hyvää joulua!

 4. Tuima sanoo:

  Peltoniemen Hintriikan surumarssi on komea kappale, melko takuuvarma kyyneltiristäjä, joten nyt jätän väliin. Olen aina pitänyt eniten Konsta Jylhän ja Kaustisen Purpuripelimannien tulkinnasta.

  The Christmas Song on Nat King Colen esittämänä hyvä, pidän laulusta ehkä hitusen enemmän Ellan esittämänä, mutta onhan Natin ääni aivan omanlaisensa.

  Mukavaa joululomaa ja rauhallista joulua ja uutta vuotta!

 5. Kari sanoo:

  Hyvää Joulua! Peltoniemen Hintriikan osalta ryöväsit minun kappaleeni ;) Nat King Cole on ihan jouluinen.

 6. halo e sanoo:

  Nat oli mielessä itselläkin näitä valitessa (mutta arvasin että se tulee esiin jollakin muulla), hyvää joulua sen myötä sinullekin.

  Peltoniemen Hintriikan surumarssi on ehkä liian suruista tehty minun listalleni, onhan se valittu aikoinaan Suomen surumielisimmaksi piisiksi, vai mikä se titteli nyt olikaan. Olkaamme iloisella mielellä ja käykäämme reippaana kohti uutta vuotta ja uusia seikkailuja.

 7. susupetal sanoo:

  Black velvet, cool.

 8. Pisara sanoo:

  Tunnelmallista:-)

 9. Hirlii sanoo:

  Tuo Peltoniemen Hintriikan surumarssi on yks lempibiisestä, on se hieno on. Nat King Cole on sitten ihan omalukunsa, hyvä valinta.

  Hyvää Joulua sinulle !

 10. Timbut sanoo:

  Mainioita valintoja täällä. Nuo soivat meidänkin masiinoissa usein. Kiitos! Valoa sinne!

 11. juanita sanoo:

  aah, nat king colen samettiääni tekee joulun tännekin! ihanaa :)

  rauhallista ja iloista joulua sinulle!

 12. Viides rooli sanoo:

  Kiitos kaikille kommenteista ja joulutoivotuksista! En ehtinyt vastata eilen (sunnuntaina) viesteihin, sillä toimin Joulupukin apulaisena vieden paketteja tärkeisiin osoitteisiin. :)

  Nauttikaa joulusta, lumesta, herkuista, kynttilöiden valosta ja hyvistä ystävistä!