Vaaniva tiikerihai ja silmälasikäärmeiden valtakunta

Posted: 6 joulukuun, 2009 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, , ,

Tänään, itsenäisyyspäivän kunniaksi, nostan framille kaksi kotimaista klassikkoa, Tähden ja Virran. Siihen suomalaisuuden hehkutus jääkin, sillä olen valinnut kappaleet mustikan näkökulmasta: kaukomaille tekisi minunkin mieleni, auringon hehkuun ja eksoottisiin maisemiin. Olen kyllästynyt tähän synkkään säkkiin, johon koko Pohjola on taas tungettu.

Annikki Tähti laulaa Kuningaskobran, Olavi Virta Tiikerihain. Olisin halunnut liittää kolmanneksi lastenlaulun, jossa vilisee marakatteja ja hyvin viisas elefantti, mutten löytänyt Arvid Lydeckenin sanoittamaa Telefooni Afrikassa -laulua juutuubista. No, ehkä tämä duo riittää luomaan tarpeeksi lumoa pimeään päivään.

Muiden bloggaajien valitsemia sunnuntaiklassikkoja löytyy täältä. Mitä tulee itsenäisyyspäivän teemoihin, vapauteen ja riippumattomuuteen, niistä kirjoitin kolme vuotta sitten. Ajattelen yhä samalla tavalla. Huomattavasti hauskemman näkökulman asiaan tarjoaa Lepis, joka päästää tänä sunnuntaina irti Monty Pythonin voimahahmon, Michael Palinin.

kommenttia
 1. Kari sanoo:

  Kaksi todella vahvaa suomalaista klassikkoa, joista lumoa irtoaa ihan riittävästi :)

 2. susupetal sanoo:

  Nostalgiaa, unohtumatonta!

 3. halo e sanoo:

  Kyllä huomaa että ollaan samaa ikäpolvea! Nää on nimittäin mun lapsuuden suosikkeja kaikki.

 4. Tuima sanoo:

  Näähän soi radiossa aina eikä siitä oikeasti niin kauan ole. Näistä huomaa kuinka radion musiikkikulttuuri on muuttunut enkä nyt tarkoita vain musiikkilajien kasvua.

 5. Hirlii sanoo:

  Ihania, todella ihania. Telefooni Afrikassa on kyllä musiikimuistissa, sen voi soittaa sieltä ;)

 6. Viides rooli sanoo:

  Tunnustan, Kari: kyllä minä uskoin ja uskon tämän kaksikon lumon riittävän vaikka mihin. :)

  Menneiden muisteleminen sallittakoon näin itsenäisyyspäivänä, SusuPetal. Ensi viikolla peliin voisikin heittää huomisen kykyjä.

  Arvasin, että Tähti & Virta & Telefooni Afrikassa ovat piirtyneet myös sinun muistipoimuihisi, Halo Efekti! :D

  Kuuntelen varmaankin vääriä radiokanavia, Tuima. Saan aina bussissa raivarin, kun Radio Novan juontajat soittavat järjestään samoja nykybiisejä.

  Olet oikeassa, Hirlii! Ei tarvitse kuin sulkea silmät ja pään sisäinen levysoitin toistaa kevyesti lapsuudessa kuullut hitit. :)

 7. Pisara sanoo:

  Kiitos! Ripaus eksotiikkaa harmaaseen sunnuntaihin. Ihailtavan selkeästi nuo vanhat starat artikuloivat – ei jää lyriikat epäselviksi kuten monesti nykyään:)

 8. Vaiheinen sanoo:

  Hienoja kappaleita kotimaisesta kulttuurihistorista. Totta, varsinkin kun lumesta ja oikeasta talvesta ei ole tietoakaan, niin vertaus säkkiin ja sen pimeyteen on varsin osuva.

 9. Vaiheinen sanoo:

  Ja hyvää itsenäisyyspäivää!

 10. Viides rooli sanoo:

  Moi Pisara, pidän myös siitä, miten vanhoissa iskelmissä lauletaan kokonaisia tarinoita. Olen kurkkuani myöten täynnä yhden säkeen loputonta kertausta.

  Vaiheinen, männä viikolla oli päiviä, jolloin tuntui, ettei aurinko noussut lainkaan. Ja minä sentään kirjoitan näitä rivejä Porvoossa, etelärannikolla.

  Hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää myös sinulle!

 11. lepis sanoo:

  Nämä molemmat biisit ovat todellisia Suomi-klassikoita ja niitä on todella hankala laittaa paremmuusjärjestykseen. Molemmat ovat salaperäisen viekottelevia ja hieman pelottavia.

  Hyvää Itsenäisyyspäivää!

 12. Viides rooli sanoo:

  Olen samaa mieltä, Lepis. Lauluissa on salaperäistä, pelottavaakin tunnelmaa. Molemmissa soi hienosti myös havaijinkitara. Wikipedia tiesi kertoa, että mestarin nimi on Onni Gideon.

 13. Taru sanoo:

  Tykkään kyllä Virran äänestä tosi paljon, kiitos tästä ja hyvää itsenäiiisyyspäivää!

 14. Tuula sanoo:

  Mukava tuulahdus suomimusiikin historiaa. Aitoja klassikoita. Telefooni soitellaan mielen muistista, kyllä se siellä hatarasti tuntuis olevan. Mukavat juhlaillan jatkot sinulle.

 15. Viides rooli sanoo:

  Hei Taru. Tiedänköhän yhtään naista, jota Virran ääni ei puhuttelisi? Lauluista ja niiden sanoituksista voidaan olla montaa mieltä, mutta ääni ja tulkinta olivat Olavilla kohdallaan.

  Kiitos, Tuula. Sinulle myös hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää.

 16. Timbut sanoo:

  Todella häkellyttävä valinta, kovasti miellytti. Meillä voi näistä hauskoista valinnoista johtua kertomussikermä kerrassaan. Kunhan keritään…

 17. Viides rooli sanoo:

  Moi Timbut, Tähdestä ja Virrasta tuntui pitävän moni tällä viikolla. Mainio kaksikko minun mielestäni.