Aina uuteen käy tie elämän

Posted: 22 marraskuun, 2009 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, ,

Till we find our place
On the path unwinding

Lepiksen ideoimassa bloggaajien Sunnuntaiklassikko-sarjassa on tänään teemana reipas pikkujoulumusa, kiitos SusuPetalin, joka on kertonut kaipailleensa svengibiisejä. Asetun (taas, voi ei!) kapinallisen rooliin ja vaadin ehdottomasti myös hitaita kappaleita pikkujouluissa soitettavaksi. Perusteluna on tällä kertaa ikä: eihän sitä näin vanha enää jaksa koko iltaa viettää tanssilattialla pomppimalla kuin kenguru.

Valitsemani biisin voi vallan mainiosti soittaa vaikkapa illan viimeisenä antamaan lohtua kaikille väsyneille ja elämässään eksyneille. Koskettimet ovat hallussa ja sointi kohdallaan tässä juutuubista poimimassani videossa, jossa Elton John tulkitsee Turkin Ephesusissa taltioidussa konsertissa alun perin Leijonakuningas-elokuvaan säveltämänsä laulun Circle of Life.

Tämä päivä kuluu toisaalla, enkä valitettavasti ennätä kommentoida muiden sunnuntaiklassikkoja vasta kuin myöhään illalla tai maanantaina. Siihen asti menoa siivittää Sir Johnin ”Aina uuteen käy tie elämän…

kommenttia
 1. Hirlii sanoo:

  juuh, ihana biisi…;)

 2. susupetal sanoo:

  Kuuluvathan slovaritkin pikkujouluihin ja joskus on jopa vielä pystyssä illan viimeisen aikana :)

  Elton John is a Sir!

 3. Kari sanoo:

  Pikkujoulut merkitsevät yhden vuodenkierron lopun alkua. Vuotta taas monesti käytetään koko elämän vertauksena. Biisi sopii sikälikin nimensä puolesta.

 4. Tuima sanoo:

  Hitaat kuuluvat tanssilattialle ehdottomasti. ja kaunistahan tämä on (’huojuu itsekseen koneen ääressä*).

 5. lepis sanoo:

  Jo vain on tässä oiva slovari siellä juhlissa tanssittavaksi! Hieno biisi, hieno mies ja upeita biisejä mieletön määrä. Kolme kertaa olen nähnyt herran konsertissa ja silti en ole soittanut klassikoissa. Vielä :)

 6. Vaiheinen sanoo:

  Aika mahtipontista, mutta kiva veto slovariksi.

 7. juanita sanoo:

  slovarit kuuluvat ehdottomasti pikkujouluihin, eihän sitä muuten jaksaisi koko iltaa pyörähdellä tanssilattialla ;)

 8. Viides rooli sanoo:

  Hei Hirlii, samaa mieltä: ihana on! :)

  Sitähän minäkin, SusuPetal, slovareista ja svengibiiseistä syntyy yhdessä paras pikkujoulucocktail.

  Kari, en totta puhuen ajatellut vertauksia biisiä valitessani, mutta nähtyäni kommenttisi tajusin, miten hyvin Circle of Life sopii vuoden loppuun soitettavaksi.

  Tuima, on maanantai, kun kirjoitan tätä vastausta, joten lienet jo lopettanut huojumisen ja kiiruhtanut töiden äärelle. :) Energiaa alkaneelle viikolle!

  Lepis, Elton Johnilla todellakin riittää biisejä, joista valita. Yllättävää, ettet ole vielä soittanut hänen tuotantoaan sunnuntaiklassikoissa.

  Vaiheinen, minusta tuo mahtipontisuus sopii videolla näkyvään esityspaikkaan. Tuolla olisin halunnut olla!

  Näin juuri, Juanita! Slovareiden aikana voi vähän hengähtää, jotta jaksaa jorata pilkkuun asti. :)

 9. Tuula sanoo:

  Tervehdys tännekin blogin pitäjälle. Kyllä niin piti melkein mennä kaivamaan filmi lasten arkistosta, tuossa kipaleessa on tiivistettyä tunnelmaa. Ilman slovareita ei jaksaisi vauhdikkaampaa menoa :)

 10. Viides rooli sanoo:

  Tervehdys itsellesi, Tuula! Juu, leffakin on tosi ihana. Pitäisiköhän katsoa se… taas… :)

 11. Joo kyl’ teillä on sofistikoidut pikkujoulut, kun tällaista kaikaa illan lopuksi?
  Pieni sivistyssankirja kertoo: sofistikoitunut = mutkikas, taidokas, pitkälle kehitetty; hienostunut, henkevä, sivistynyt. Sana on merkitykseltään melko epämääräinen ja perustuu lähinnä englannin sanaan sophisticated. Myös asussa ”sofistikoitu”.

 12. Viides rooli sanoo:

  Kommentistasi päätellen sanat amok ja berserkki lienevät parhaat kuvailemaan omien pikkujoulujenne päätöshetkiä – riippuen tietenkin nautittujen virvokkeiden määrästä. Merkitykset löytyvät Pienehköstä sivistyssanakirjasta.

  Vaan mikäpä siinä: kukin taaplatkoon tyylillään. Pikkujoulujen pohtiminen päättyy omalta osaltani tähän.