Karvas oppitunti

Posted: 8 marraskuun, 2009 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, , ,

Tämänkertaisen sunnuntaiklassikon levytti alun perin Betty Everett, mutta todellisen hitin siitä teki Linda Ronstadt. Jäin miettimään, onko soveliasta soittaa You´re No Good näin isänpäivänä, mutta tosiasiahan on, etteivät kaikki isukit ole läheskään niin puhtoisia ja kultaisia kuin ensisilmäys antaisi ymmärtää.

Juutuubista poimimani video on peräisin tv-ohjelmasta The Midnight Special, ja artistin esittelee illan juontaja Joce Feliciano. Kolmiminuuttinen pätkä on todellinen memory lane 1970-luvulle: huh, mitkä lahkeet, lameet, tanssityyli ja herrojen pulisongit! Wikipediasta löytyy muuten todella kattava katsaus Linda Ronstadtin urasta. Näin perinpohjaiseen raportointiin en muistakaan vähään aikaan törmänneeni.

Lisää musiikillisia muistoja eli bloggaajien valitsemia sunnuntaiklassikkoja löytyy täältä.

kommenttia
 1. lepis sanoo:

  Minä en ole koskaan pitänyt Linda Rondstadtia varsinaisena country-laulajana, mutta silti hänen laajasta tuotannosta löytyy niitäkin yllättävän paljon. Linda on rock ja olenkin jo hieman kaipaillut häntä tänne klassikoihin esiintymään. Ja tämä biisi on niin hyvä, että sopii soitettavaksi milloin vain. Vaikkapa joulupukille!

 2. Pisara sanoo:

  Uutta minulle, kiitos!

 3. Viides rooli sanoo:

  Moi Lepis, hyvä veto: joulupukille! :-D

  Pisara, toistan itseäni, tiedän, mutta tästä syystä pidän Lepiksen ideoimasta Sunnuntaiklassikko-sarjasta: joka kierroksella oppii jotakin uutta.

 4. Hirlii sanoo:

  Tämäpä olikin iloinen ylläri, myös minä olen kaipaillut Rondstadtia. Löytyy kasettiarkistostani yksi hänen kokoelmansa ja sitten sellainen missä hän hän laulaa Aaron Nevillen kanssa (don’t konow much -biisi yks tunnetuimmista).

 5. susupetal sanoo:

  Lindahan veti tuon hyvin, yess.
  70-luvulla nuoruuteni viettäneenä voin sanoa, etten kamalasti kaipaa noita kultalameehousuja ja kippanoita paitapuseroita ja takatukkaa.
  Vaan oli se hauskaa aikaa, muodista huolimatta :)

 6. Timbuktun Dee sanoo:

  Kuultu tätä useiden tummien jenkkilaulajattrien esittämänä. Herkkua oli tämäkin. Kiitos!

 7. Viides rooli sanoo:

  Tervehdys Hirlii, Linda oli itse asiassa jäänyt itseltänikin unohduksiin, kunnes pari viikkoa sitten havahduin, kun radiossa soi hänen versionsa Blue Bayou -biisistä. Sen jälkeen olenkin kuunnellut Lindaa suht paljon, ja päätin nostaa tuon You´re No Good -laulun sunnuntaiklassikoksi.

  Olet oikeassa, SusuPetal. En minäkään kaipaa 1970-luvun muotikummajaisia, mutta hauskaa niitä on katsella. :-)

  Hei Timbuktun Dee, ja mukavaa, että Lindan versio miellytti.

 8. halo e sanoo:

  Lindaa olen kaivannut itsekin, mutta en ole löytänyt yhtä etsimääni biisiä. Täytynee tehdä kohta video itse.

 9. Viides rooli sanoo:

  Heh, Halo Efekti, kerro heti, kun olet tehnyt sen videon! :-D

 10. Vaiheinen sanoo:

  Jeah. Eipä ole Lindaa tullut liikoja kuunnelluksi sitten noiden vuosien. Hyvä menohan tuossa. Juu, ei 70-luvun muotia takaisin:-)

 11. Tuima sanoo:

  Lindalla on hieno ääni, siitä olen aina pitänyt. Minua miellyttävät hänen tuotannossaan yhteislevyt Dolly Partonin ja Emmylou Harrisin kanssa.

 12. Viides rooli sanoo:

  Hei Vaiheinen, voin suositella: Lindan tuotantoon sukeltaminen monen vuoden tauon jälkeen on piristävä kokemus. :-)

  Kiitos vinkistä, Tuima. Täytyykin laittaa lähikirjastooni tilaus suosittelemistasi yhteislevytyksistä.

 13. Kari sanoo:

  Mahtava biisi, josta on kyllä parempiakin tulkintoja. Linda on kuitenkin niin hieno artisti ja ennenkaikkea hänellä on niin herkullisen persoonallinen ääni, että osaa vetää omaan tyyliinsä huonomminkin sopivan biisin loistavasti ;)

 14. Tommi sanoo:

  Kyllä tämä sopii hyvin isänpäiväänkin. Aina ei voi olla hyvä.
  Lindan minulle sopivin levytys lienee Thumbling Dice, kyllä, se Rolling Stonesin biisi. Tiukka ääni Lindalla on tarpeen tullen, kuten tässä.
  Tämän biisin on levyttänyt moni, mutta suosikkini taitaa olla Elvis Costellon versio.

 15. Viides rooli sanoo:

  Joo, Kari, biisistä on kieltämättä myös maukkaampia tulkintoja, mutta yksi valintakriteereistäni oli nimenomaan Lindan ääni. Siinä on potkua!

  Tommi, kuuntelin Youtubesta saman tien Linda Ronstadtin version ja liitin myös linkin kommenttiisi. (Toivottavasti se on ok?) Napakka tulkinta, kyllä.