More, Morse, Morsetusta

Posted: lokakuu 4, 2009 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, , ,

Monissa ulkomaisissa televisiosarjoissa soi hieno musiikki. Omiin suosikkeihini kuuluu Barrington Pheloungin säveltämä tunnusmelodia Ylikomisario Morse -sarjaan. Siinä on taitavasti hyödynnetty morsetusta, ja kokonaisuutena kappale on tavattoman kaunis. Olen kuullut sen kymmeniä kertoja, sillä John Thaw´n ja Kevin Whatelyn tähdittämä ITV:n rikossarja on yksi lemppareistani, samoin kuin Morsen jalanjälkiä seuraava Komisario Lewis.

Olen tänään Turun kirjamessuilla, enkä pysty kommentoimaan muiden Sunnuntaiklassikko-valintoja vasta kuin myöhään illalla. Siihen asti hilirimpsis!

Mainokset
kommenttia
 1. Yaelian sanoo:

  TV-sarjoista olen minäkin bongannut monta hyvää biisiä/artistia.Hieno sävelmä ,vähän sellainen ”haunting” en muista tuota suomeksi. Mukavaa kirjamessuvierailua!

 2. Tuima sanoo:

  Morse ja Lewis -sarjat sekä Barrington Pheloungin Morse-tunnari ovat minun suosikkejani. John Thaw ja Kevin Whately sekä Komisarion Lewiksen aisaparia esittävä Laurence Fox ovat rakentaneet hahmoista niin uskottavia ja kiinnostavia, että heitä on liki ikävä sarjan jälkeen. Nonoon olen kerran Morsesta kirjoittanutkin. Hieno hieno valinta sunnuntaiklassikoksi! Toivottavasti messuilla oli kivaa :)

 3. Vaiheinen sanoo:

  Hieno sunnuntaibiisi. Sopii tähän tunnelmaan ja sateen ropinaan.

 4. susupetal sanoo:

  Morsea katsoin aikoinaan, komisario Lewis on jäänyt katsomatta.

  Niin kuin Vaiheinen tuossa totesi, sopivaa musiikkia tähän sateiseen sunnuntaihin.

  Toivottavasti messuilla on mukavaa, siellä minunkin piti olla, mutta tauti isku. Kade :)

 5. halo e sanoo:

  Hieno valinta. Itseasiassa suurena brittidekkareiden ystävänä olen tämän kuullut lukemattomia kertoja, mutta nyt vasta yhdistin siihen morsetuksen. Minä kuulen siinä yleensä tuon 2.5 minuutin kohdalla tulevan lurituksen joka on minusta hillittömän kaunis teema. :)

 6. juanita sanoo:

  tuo morse-sarja on minunkin suosikkini, vaikka harvoin tulee telkkaria katsottua. täällä espanjassa tietysti vielä vähemmän, ja siksi en olisikaan varmasti tunnistanut tuota heti sarjan tunnariksi.

 7. Viides rooli sanoo:

  Moi Yaelian, Tuima, Vaiheinen, SusuPetal, Halo Efekti ja Juanita! Kotona taas, takana pitkä päivä Turun kirjamessuilla. Mukavaa oli, paljon väkeä. Oli taas nastaa jutustella Heidin kanssa kirjasta kuulijoille.

  Arvelinkin, että bloggaajien joukosta löytyy brittidekkareiden ystäviä, mutta että näin monta. Jeee! :-D Samaa mieltä: biisi sopii hyvin näin sateiseen päivään. Se on syksy taas.

 8. lepis sanoo:

  Olihan se kaunis!

  • Viides rooli sanoo:

   Moi Lepis, huomasin vasta nyt sinun kommentoineen Morsen tunnusmusiikkia. Olen edelleen samaa mieltä — kaunista — vaikka olen kuullut kappaleen ties kuinka monta kertaa.

 9. rauni törmänen sanoo:

  kaunista musiikkia

 10. Viides rooli sanoo:

  Hei Rauni, ja mukavaa, kun sinäkin pidit Morsen tunnusmusiikista. Lisää Pheloungin säveltämää tunnusmusiikkia löydät — > täältä.