Viimeinen elokuva?

Posted: 30 syyskuun, 2009 in Arjen ilot, Rainat
Avainsanat:, , , ,

Mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, astronautti Jeffrey Williams lähtee tänään kohti Kansainvälistä avaruusasemaa. Hän on kertonut valmistautumisestaan ja ajatuksistaan Twitterissä, samoin tekevät astronautit Mike Massimino ja Mark Plansky.

Eilen Jeffrey Williams paljasti katsovansa lehdistötilaisuuden jälkeen leffan. En halua manata katastrofia, mutta jokainen avaruuskapselin laukaisu sisältää suuren riskin. Lähtö voi jäädä Williamsin viimeiseksi. Viestissään hän kertoi katsovansa perinteisen (”tradtional”) elokuvan, ja mitä löytyikään linkin takaa: Vladimir Motylin vuonna 1969 ohjaama Autiomaan valkoinen aurinko.

Jäin miettimään, minkä rainan valitsisin, jos vastassa olisi tilanne, että aavistaisin tai tietäisin sen olevan viimeinen elokuva, jonka näen. Chaplinia? Marxin veljeksiä? Kauhuleffaa en ainakaan, vaikka pidänkin Hitchcockin tuotannosta. Casablanca on aika vahvoilla, samoin Piukat paikat. Disneyn Fantasia? Bambi? Vai pitäisikö valita jotakin uudempaa — Neljät häät ja hautajaiset vai Rakkautta vain? Magnolia? Vai sittenkin klassikko: Seitsemän samuraita. Vaikea kysymys.

kommenttia
 1. susupetal sanoo:

  Jos olisi mahdollista, ottaisin jonkun moniosaisen elokuvan, esim. Taru Sormusten herrasta, jonka kolme leffaa kestävät yli 9 tuntia.
  Tai Tähtien sota, kaikki osat.

  Saisi vähän viivyteltyä lähtöä.

 2. Zepa sanoo:

  Vai pitäiskö ottaa ihan joku lyhäri vaan? :-)

 3. Viides rooli sanoo:

  Moi Susupetal ja Zepa! Siis kumpi: pitkä vai pätkä? Itse tahtoisin lähteä viimeisestä leffasta hyvillä mielin. Ehkä siis jokin vanha kotimainen, vaikkapa Komisario Palmun erehdys. Siinä olisi tämäkin suosikkibiisini.

 4. susupetal sanoo:

  Hei viides rooli, blogissani on ollut blogipersoonien haastatteluja ja tekisin sinusta mielelläni haastattelun, mutta en löydä s-postiosoitettasi mistään, jotta voisin lähettää kysymykset sinulle.

  Jos kiinnostaa, laitatko meiliä susupetal(@)hotmail.com.