Kaarelle kuu taipuu

Posted: syyskuu 27, 2009 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, , ,

Tämänkertainen sunnuntaiklassikkoni sisältää espanjalaista verta. Vuonna 1986 julkaistu Hijo de la luna oli aikanaan ehdolla Euroviisuihin, mutta Mecanon sijaan kisoihin pääsi Cadillac-niminen bändi. Tässä laulussa on jotakin taianomaista, äärettömän kaunista lumoa. Se on yksi pinttyneimmistä korvamadoistani — tiedättehän; biisi, joka tarttuu teipin lailla ja jää päähän soimaan ja soimaan ja soimaan… Mutta tarinaa kuun pojasta kuuntelen mielelläni.

Alkuperäisen esittäjän sijaan laulun tulkitsee oopperamaailmasta tuttu Montserrat Caballé. Juutuubista poimimani video on sisällöltään älytön, pelkkää pönötystä, poseeraamista ja diivakultin vahvistamista, mutta Madamen ääni on niin huikea ja tulkinta tyylikäs. Siksi valitsin sen. Laulusta on parikin suomenkielistä versiota, Anneli Saariston Kuutamon poika (+) ja Tuula Amberlan Kuun poika (–), mutta tänään nautitaan katalonialaisen sopraanon voimasta.

Lisää bloggaajien klassikoita löytyy täältä. Erityismaininnan saakoon Yläviidenneksen Tommi, jonka valitsemalla videolla soittaa The E Street Band. Lavan ja laulun jakavat Bruce Springsteen sekä Tom Morello, jonka kitarasoolo on henkeäsalpaavan hieno. Katsokaa ja kuunnelkaa!

Mainokset
kommenttia
 1. Kari sanoo:

  Taianomainen, kohtalokas. Tuommoisia kliseitä tulee mieleen, mutta kaikkiaan hieno esitys.

 2. susupetal sanoo:

  Olen kuullut tämän ensimmäisen kerran Anneli Saariston levyllä, teki kyllä vaikutuksen. Montserrat pärjäsi myös ihan hyvin :)

 3. Viides rooli sanoo:

  Kari, ne eivät ole kliseitä silloin, kun sanat ovat totta.

  SusuPetal, minuunkin Saariston tulkinta on tehnyt vahvan vaikutuksen, mutta halusin tälle sunnuntaille jotakin mahtipontisempaa. Harkitsin Caballén yhdessä Freddie Mercuryn kanssa tekemää levytystä Barcelona, mutta päädyin sittenkin tähän ikivanhaan korvamatooni.

 4. Tuima sanoo:

  Olen tutustunut Hijo de la lunaan nimenomaan Monserrat Caballén esittämänä – upea ääni! -, mutta olen alkanut pitää myös Mecanon alkuperäisestä versiosta (siinä on muuten kiinnostava video, en vain löytänyt sitä enää tuubista). En tiennyt tuosta euroviisutaustasta, harmi kun ei päässyt kisoihin. Tämä on hieno ja, niin kuin kari sanoi, taianomainen kappale.

 5. Viides rooli sanoo:

  Moi Tuima, ihastuin Mecanon versioon jo 1980-luvulla, mutta nykyään kuuntelen mieluiten Caballén tulkintaa. Kiitos muuten, kun mainitsit kommentissasi alkuperäisesittäjän uudelleen. Olin tehnyt lyöntivirheen bändin nimessä, mutta korjasin sen.

 6. Tuima sanoo:

  En ekalukemalla edes huomannut virhettä…

 7. Hane sanoo:

  Upea laulu ja upea esiintyjä !!!! Voisin jäädä tänne ja kuunnella tämän aina vaan uudestaan! Hieno valinta !

 8. Viides rooli sanoo:

  Tuima, :-D

  Hane, minun lienee parasta toimia Tuiman lailla hyvänä emäntänä ja kipaista hakemaan sinulle kahvia. Teehän olosi mukavaksi, kun laitan Caballén videon uudelleen pyörimään!

 9. Tommi sanoo:

  Onpas tunnelmallista ja mieltä laajentavaa, vaikkakin tuttua monista versioista. Tuo Mecano kyllä päihittää muut. Se on kuin jonkun maagisen sirkuksen musiikkia. Cirque du Soleil tulee mieleeni. Caballe on tietenkin Caballe, mutta enpä tiedä, jaksaisivatko rockräimeen degeneroimat aivoni sitä kauan työstää.

  Kiitän myös oman klassikkovalintani mainostamisesta.

 10. lepis sanoo:

  Pitkästä aikaa. On se niin komeaäänistä laulantaa, että syvälle riipii. Yleensä en noista klassisen puolen naislaulajista oikein perusta, mutta hänellä on sitä jota jaksan kuunnella.

 11. Viides rooli sanoo:

  Totta, Tommi: Hijo de la luna on kuin Cirque du Soleil´lle tehty! Mitä tulee valintasi esiin nostamiseen, siihen on suuri syy. Kirjoitin jo kommenttilootaasi kiitokseni suurin kirjaimin: avasit uuden oven! Aion ehdottomasti sukeltaa Tom Morellon tuotantoon lähitulevaisuudessa. Huikea mies!

  Lepis, olen iloinen, että pidät valinnastani. Diiva tai ei, Caballén tulkinnat sävähdyttävät. Jaksan aina ihmetellä, miten hänen äänensä taipuu ja soi niin upeasti.

 12. Oopee sanoo:

  Laulettua runoutta. Alkaa todellakin elää omaa päänsisäistä elämäänsä.

 13. Vaiheinen sanoo:

  Se on aina vaan yhtä hieno biisi:-)

 14. Viides rooli sanoo:

  Hienosti sanottu, Oopee. Myös Liisa Ryömän suomenkielinen sanoitus (Anneli Saariston versiossa) on mitä hienointa runoutta.

  Vaiheinen, prikulleen samaa mieltä! :-)

 15. Kimmeli sanoo:

  Juuh, nyt miekin muistan tän – aika vaikuttava ja todella upea ääni, videota en ees kattonut!

 16. Hirlii sanoo:

  No, jopas tänä pyhänä kelpaa ! Toinenkin kuppi Lattea, ehkäpä menee kolmaskin vielä tässä. Anneli Saariston tulkinta on myös hieno, sanoituksia myöten.

 17. Hirlii sanoo:

  p.s
  Anneli Saaristo laulaa vuonna 1971 Turun kaduilla tässä aivan mahdottoman mainiossa videossa: http://www.youtube.com/watch?v=7d4AcBQZLQo

 18. Viides rooli sanoo:

  Kimmeli, vaikuttava on juuri oikea sana kuvaamaan Montserrat Caballéta.

  Kiitos linkistä, Hirlii. Ihanaa ajankuvaa. Ja mikä kampaus Saaristolla onkaan! :-)

 19. […] Ekstralevy, jolla ei mitään tekemistä Waitsin kanssa. Viides rooli mainitsi Anneli Saariston ja arkistojen aarrekätköistä löytyi Anneli Saaristo vuonna 1971 Turun […]

 20. juanita sanoo:

  hienoa kuulla välillä myös klassista ja vielä espanjaksi laulettuna.. :) anneli saariston versiosta saan aina kylmät väreet, upea kappale!

 21. Timo sanoo:

  Tämä on ensimmäinen näistä mun kuuntelemista sunnuntaibiiseistä, jota vaimo tuos omalla koneellaan vieressä ei vaadi välittömästi lopettamaan… ;-) Ihan hyvää kuunneltavaa munkin mielestä.

 22. Viides rooli sanoo:

  Moi Juanita, minustakin on virkistävää kuunnella välillä muunkielisiä lauluja tässä vahvasti englantilaisittain värittyneessä musavirrassa.

  Timo, tämän viikon valintani saa siis teidän kotiraadiltanne tuplapisteet? Hienoa! Ja vaimolle terveisiä! :-)

 23. halo e sanoo:

  Upea laulu ja upeaääninen laulaja.
  Mutta mun on kyllä tunnnustettava ihan suoraan että itselläni on sellainen händikäppi että en voi sietää oopperalaulajien maneereja

 24. Viides rooli sanoo:

  Moi Halo Efekti, maneerit ovat aina rasittavia, genrestä riippumatta. Mutta kuten sanot, Caballén ääni on upea, ja cd-levyjä kuunnellessa se riittää. :-)