Kiinni sain sudenkorennon

Posted: 20 syyskuun, 2009 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, , ,

Jee, tänään minäkin olen messissä eli soitan sunnuntaiklassikon ihan teeman mukaisesti. ;-) Ensimmäinen soittamani biisi tässä Lepiksen ideoimassa sarjassa oli David Bowien Life on Mars. Minusta ajatus bloggaajien sunnuntaiklassikoista oli niin hauska, että halusin itsekin osallistua siihen. Kukaan artisti tai yksittäinen biisi ei siihen innostanut, vaan koko kuvio. On ollut nastaa nähdä, millaisia musiikillisia muistoja ja mieltymyksiä muilla on.

Bowien valitsin siksi, että hänellä on ollut teinivuosistani saakka vankka sija sydämessäni ja musiikkihyllyssäni. Itse äänitetyt C-kasetit ja vinyylit ovat vuosien myötä vaihtuneet CD-levyihin ja mp3-tallenteisiin, mutta trendien vaihtuessa ja musiikkimakuni muuttuessa The Thin White Duke on aina pysynyt matkassa mukana.

Ja sitten tämän päivän biisiin. Lepiksen toiveen mukaisesti palaan juurille ja soitan toisen artistin esittämän version ensimmäisestä klassikostani. Valinta oli itsestään selvä: tietenkin Hector! Hänen käsissään laulun sanoitus sai uuden sisällön ja nimen: Sudenkorento. Hectorin fanisivuilla on maininta, että sudenkorento viittaa USA:n ilmavoimien Cessna A-37B Dragonfly -rynnäkkökoneisiin, joita USA toimitti Etelä-Vietnamin ilmavoimille Vietnamin sodassa, ja koko laulu on muuttunut kritiikiksi Yhdysvaltain sotaisaa ulkopolitiikkaa kohtaan. Radikaalista muutoksesta huolimatta biisi toimii. Sitä paitsi olen aina pitänyt Hectorin äänestä ja tulkinnoista. Klassikko hänkin.

Juhlatunnelmissa ovat myös Tuima, Kari, Sooloilija, Halo Efekti ja SusuPetal.

kommenttia
 1. halo e sanoo:

  Kyllä Hector on Suomen Bowie, vaikka erotkin ovat merkittävät – mutta kyllä Hectorin tulkinta ylittää normikäännöshitin mennen tullen.

  Itsekin olin nuorena kova Bowie-fani ja symppaan häntä vieläkin.

  Sunnuntaiklassikko on minustakin tosi kiva blogi-ilmiö ja olen innolla ollut mukana alusta asti. Hyvä me!

 2. Tuima sanoo:

  Hector on minulle suomalaisen rockin ja popin Ääni ja tämäkin kappale, josta en ole erityisemmin välittänyt sen enempää alkuperäisenä kuin käännöksenä, on tulkinnaltaan hyvä. Hectorista olen pitänyt noiin 12-vuotiaasta asti…

 3. susupetal sanoo:

  Hectorock ja Herra Mirandos ovat älppäreitä, jotka ovat melkei puhkisoitettuja, kuten myös Bowien vinyylit, joten en voi kuin onnitella loistavasta klassikkovalinnasta ja onnea meille kaikille!

 4. Kari sanoo:

  Tottakai Bowien paikkaajana pitää olla Hector. Hän oli aikanaan radioäänenä se, joka minut ja varmaan monet muut johdatti Bowien musiikkiin. Eivätkä nämä coveritkaan huonoja ole.

 5. Viides rooli sanoo:

  Samaa mieltä, Halo Efekti: Hectorin käännöksissä on potkua ja hyvin persoonallinen ote.

  Tuima, Hectorin äänessä on todellakin hieno sävy. Sitä oli nastaa kuunnella myös radiosta; hän osasi aina kertoa musiikista ja kiinnostavista bändeistä aidon innostuneesti.

  SusuPetal, kiitos ja kumarrus. Hyvä me, klassikkoartistit ja Lepis!

  Kari, oma innostukseni Bowien musiikkiin syttyi luokkatovereiden ansiosta; meillä oli samalla luokalla monta rokista innostunutta tyttöä ja poikaa, jotka kilvan esittelimme löytöjämme toisillemme. Mutta kieltämättä Hector ja Jake Nyman avittivat… ;-)

 6. Vaiheinen sanoo:

  Hectorilla on hieno ote näihin biiseihin. Siitä ei pääse mihinkään.

 7. Hirlii sanoo:

  Ilman muuta. Sekä Hector että Bowie, hienoja artisteja kumpikin ja pitkä moninainen ura takana. Oikein hyvä valinta, minulle myös Hectorin Hectorock ja Herra Mirandos ovat aivan erityisen rakkaita, vaikkei niitä olekaan vinyyleissäni. Mun pitäis kyllä ne hankkia cd:nä itselleni, näitä kuuntelee enemmän kuin mielellään.

 8. Viides rooli sanoo:

  Vaiheinen, näinhän se on.

  Hirlii, minusta alkaa tuntua yhä vahvemmin, että sunnuntaiklassikoiden soittajat ovat aika lailla saman ikäisiä… :-)