Kohti korkeuksia

Posted: 13 syyskuun, 2009 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:,

Ei kahta ilman kolmatta. Toisin sanoen Annie Lennox ja Patti Smith saavat seurakseen kolmannen klassikkonaisen, Kate Bushin. Tiedän, että hänen tuotantoaan on esitelty sunnuntaiklassikoissa aiemminkin. Mutta kuten Halo Efektille vastasin kommenttilootassa viikko sitten, väliäkös sillä; hyvää musiikkia kannattaa soittaa ja kuunnella usein. On väistämätöntä, että osa klassikoista on jo aiemmin soitettu, sillä meitä on sen verran monta tässä Lepiksen käynnistämässä ringissä, ja tietyt biisit miellyttävät monia, jotkut jopa kaikkia.

Olen pitänyt Kate Bushista ja hänen persoonallisesta äänestään ja laulutavastaan alusta asti. Muistan, miten suuren vaikutuksen Wuthering Heights teki, kun kuulin sen ensi kerran. Running Up That Hill (A Deal With God) on biisi, jonka haluan kuulla vielä elämäni loppumetreilläkin, samoin Cloudbusting. Sunnuntaiklassikoksi valitsin kuitenkin Bushin uudempaa tuotantoa, vuonna 2005 ilmestyneeltä Aerial-levyltä lohkaistun singlen, King of the Mountain. Miten ilahduinkaan, kun hän palasi vuosia kestäneen tauon jälkeen takaisin musiikin pariin. Hyvää kannatti odottaa.

Olen tänään reissussa ja pääsen kommentoimaan muiden valintoja vasta myöhään illalla. Siihen asti halipatsuijaa! Muiden bloggaajien valinnat löytyvät täältä.

kommenttia
 1. Yaelian sanoo:

  Pidin aikoinaan kovasti Bushista,mutta tämä myöhempi tuotanto on jäänyt mulle tuntemattomaksi.HYvältä kuulostaa myös tässä kappaleessa, ääni hieman madaltunut ja itse asiassa parempi kuin se aikaisempi,hieman korkeampi ääni.

 2. Tuima sanoo:

  Videossa ainakin riitti viitteitä sinne sun tänne. Kaooale vaatii makustelua, mutta kylläse ihan taattua Kate Bushia oli.

 3. Mika sanoo:

  Samaiselta Aerial-levyltä Pi on myös hienoa tunnelmointia. :)

 4. lepis sanoo:

  Eipä suostunut tuo Quik Time pelittämään ja joudun uudelleen asennuksiin tai alentamaan palomuurin asetuksia päivityksen onnistumiseksi. Näppäränä tyttönä kaivoin tuubista tuon saman videon ja tässäpä tämä jos muilla on myös teknisiä ongelmia:

  Nainen on klassikko ja tämä biisi kuulostaa paremmalta kuin hänen varhaistuotantonsa. Samoja elementtejä tästäkin löytyy. Täytyypä tutustua paremmin tähän uutuustuotantoon. Thanks.

 5. susupetal sanoo:

  Uudempaan Bushiin en ole tutustunut, videot olivat kyllä nyt komeaa katsottavaa. Aikanaan kuuntelin, mutta luulen, että en enää palaa häneen.

 6. Tommi sanoo:

  Aerial on virheetön kokonaisuus, jota kannatti kauan odottaa. Ja King of the Mountain on siltä hyvä lohkaisu. Täytyykin ottaa levy huomenna mukaan työmatkalle.

 7. halo e sanoo:

  Mulla tuli eteen samat tekniset vaikeudet kuin Lepiksellä ja katsoin videon juutuubissa.

  Onhan Kate Bush hyvä tietysti minustakin, mutta en ole esim. ikinä ostanut hänen levyjään – mikä ilmeisesti kertoo jotakin suhteestamme :)

 8. Hirlii sanoo:

  Jesh! Aerial on levyhyllyssä, pidän enemmän kuitenkin levystä Sensual World. Kate Bushista on tullut mulle ihan ykkösiä. Kiitoksia !

 9. Viides rooli sanoo:

  Back in the business! :-)

  Yaelian, Kate Bushin ääni on todellakin vuosien myötä muuttunut, saanut tummemman sävyn.

  Tuima, video on todellakin tupaten täynnä viitteitä, ja sen tulkitseminen käy jo seuraleikistä. ;-)

  Mika, minusta koko levy on hieno kokonaisuus. Sitä tarkoitin, kun kirjoitin: hyvää kannatti odottaa.

  Lepis, olen pahoillani, jos video ei pelittänyt. Iso kiitos, kun kävit noukkimassa juutuubista vaihtoehtoisen linkin. Mitä Bushin Aerial-leyyn tulee, varaa ihmeessä se kirjastosta ja koe huumaavia hetkiä! :-D

  SusuPetal, ei tarvitse palata, mutta sinuakin houkuttelen testaamaan Aerial-albumin…

  Tommi, nastaa, kun sain toimia työmatkamusavinkkaajana. :-D

  Halo Efekti, olen pahoillani teknisistä ongelmista. Teillä on siis epäkaupallinen suhde Kate Bushin kanssa. ;-)

  Hirlii, olet oikeassa: Sensuel World on hieno, hieno levy.