Rakkauden nälkää

Posted: syyskuu 6, 2009 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:,

Jatkan viime sunnuntaina aloittamaani vahvojen naisartistien sarjaa, ja nyt sunnuntaiklassikkona soi Patti Smithin Because the Night. Biisi ilmestyi alun perin vuonna 1978, ja sen toinen tekijä on Bruce Springsteen. Noukin juutuubista live-version parin vuoden takaa; se osoittaa hienosti, miten vahva tulkitsija Smith on.

Lisää bloggaajien sunnuntaiklassikkoja löytyy täältä.

Mainokset
kommenttia
 1. Vaiheinen sanoo:

  Ahh… hieno biisi, jota soiteltiin kotibileissä joskus siinä 70-80-lukujen taitteessa ja silleen… Biisissä on se jokin :-)

 2. Tuima sanoo:

  Tämä valitsemasi klippi on mun suosikkitulkinta tästä kappaleesta, käyn tuubissa kuuntelemassa sitä säännöllisin väliajoin. Olen joskus ajatellut sen soittamista klassikoissa, mutta nythän ei tarvitsekaan. Nainen ja kitara toimii tässä niin hyvin, ettei sitä voi sanoakaan. Kiitos :) (Saisinkohan tämän levyllä? Ei kai.)

 3. Yaelian sanoo:

  Tämä onkin tosi hyvä klassikkobiisi.Patti Smith on niin hyvä tulkitsija!

 4. Viides rooli sanoo:

  Vaiheinen, tämä biisi säilyttää kuosinsa ja voimansa aina siihen asti, kun me kopsahdamme hautaan. Ja varmasti sen ylikin. ;-)

  Tuima, olen itse asiassa odotellut, että heittäisit Patti Smithin peliin. Päätin sitten tehdä sen itse. Ja kyllä, tällä videolla Smith kitaristeineen esittää kertakaikkisen hienon tulkinnan.

  Yaealian, in Patti we trust! :-)

 5. Oopee sanoo:

  Aluksi taisi vaimo olla meillä se, joka enemmän Patti Smithiä soitteli, aika pian aloin kuitenkin itsekin laittaa levyjä lautasella. Hienon biisin ovat Brucen kanssa tehneet ja hienosti Patti sen videolla laulaa.

 6. susupetal sanoo:

  Ihanaa, pääsen taas Lepiksen kiusaksi kertomaan, että viime kesänä Patti lauloi myös tämän Tukholman-keikallaan, jossa siis minäkin olin mukana katsomassa. Oli mahtavaa!!!!
  Beacuse the night ei kuitenkaan ole lempi-Pattiani, levyltä Horses vuodelta 1975 taitaa löytyä ne minun suosikkini, myöhemmiltä levyiltä muutama yksittäinen, esim. People have the power jne.

  Ekan Patti Smith-levyni taisin ostaa 1978…..

 7. Viides rooli sanoo:

  Oopee, puolisoilla on tunnetusti musiikkimakua laajentava vaikutus… :-)

  SusuPetal, asetun Lepiksen rinnalle ja murisen mukana, kun reuhkaat Tukholman-keikalla. Siellä minäkin olisin halunnut olla! Itse asiassa näiden vuosien aikana on pidetty satoja konsertteja, joissa olisin halunnut heilua mukana. Mutta kun kaikkea ei nyt vain ehdi tehdä elämässä. Valitettavasti.

 8. Timo sanoo:

  Patti on nimeltään tuttu ja tämä kappalekin, mutta vasta nyt osasin ne yhdistää. Ihan hyvä kappale!

 9. Kari sanoo:

  Minä olen Pattia soittanut aikanaan paljon ja kovaa. Vastasi silloisiin tunnelmiin :) Ihana valinta!

 10. Tommi sanoo:

  Kertakaikkisen hieno biisi. Brucekin heitti tämän viime kesäkuussa Tampereella. Se oli keikan valiota. Tosin keikka oli valio kokonaisuudessaan. Ei, en tarkoita maitoa tai piimää.

 11. Viides rooli sanoo:

  Timo, mukava toimia asioiden yhdistäjänä. :-)

  Kari, sitä alkuperäistä versiota pitääkin revittää täysillä, mutta tämä valitsemani taltiointi toimii ihan kevyelläkin asteikolla.

  Tommi, olen katunut jo moneen kertaan, etten toiminut tarmokkaammin ja hankkinut itselleni tikettiä Ratinan konserttiin. Ystäväni olivat siellä ja kehuivat Brucen liki maasta kattoon.

 12. halo e sanoo:

  Tämä on suuresti minulle mieleen kun itse soitin saman juhannukseen liittyvänä klassikkona 21.6.2009. Erittäin mainio valinta, minulla oli silloin esillä toinen video. :)

 13. Viides rooli sanoo:

  Halo Efekti, on väistämätöntä, että osa sunnuntaiklassikoista on jo aiemmin soitettu. Meitä on sen verran monta tässä Lepiksen käynnistämässä ringissä mukana, ja tietyt klassikot miellyttävät monia, jotkut biisit jopa kaikkia. Mutta väliäkös sillä, hyvää musiikkia kannattaa soittaa ja kuunnella usein. :-)

 14. lepis sanoo:

  Arvasin, että Susupetal riehuu Patin konsertilla jälleen ennekuin kerkesin lukea kommentit ;D Kävin nimittäin kuuntelemassa biisin ensin ja onhan tämä esitys yksi parhaita. Ever!!! No, jos Patti tulee vielä kulmille niin eiköhän VR lähdetä katsomaan ja Susupetal… no, ehkä otetaan mukaan :D

 15. Viides rooli sanoo:

  Sopii minulle; hankitaan liput heti, kun Smith varmistaa tulonsa Suomeen. Tietenkin otetaan SusuPetal mukaan — hän voi toimia konserttiselostajana ja raportoida, mitä Patti teki tässä ja tuossa biisissä Tukholman-keikalla… :-)