Menneisyyden haamut

Posted: elokuu 30, 2009 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:,

Silmäilin viime viikkojen sunnuntaiklassikkojani ja huomasin listan olevan kovin miesvoittoinen. Nyt astukoon areenalle nainen, huikea laulaja, jonka uralta voisi poimia montakin laulua: Sweet Dreams, Here Comes the Rain Again, Would I Lie to You, There Must Be an Angel (Playing with My Heart), Missionary Man… Nyt kuitenkin ohitan 1980-luvun suosikkibiisini ja annan Annie Lennoxin esittää uudempaa tuotantoaan.

Kaksi vuotta sitten ilmestynyt tuplalevy Songs of Mass Destruction on viime viikot pyörinyt tiuhaan cd-soittimessani. Lennoxin tulkinnat ovat yksinkertaisesti lumoavia. Kokonaisuus on kiinnostava myös siksi, että toisella levyllä hän kertoo sanoitustensa taustoista, kokemuksistaan, mielipiteistään ja elämänkatsomuksestaan. Tänään soikoon vahva ja puhutteleva Ghosts in My Machine, josta onnistuin löytämään hienon live-taltioinnin.

I die too much
I´m haunted by the ghosts
in my machine

Gimme some of that medicine
to make me forget
I need some amnesia
´cause I ain´t found it yet

Muiden bloggaajien sunnuntaiklassikkoja löytyy täältä.

Mainokset
kommenttia
 1. Kari sanoo:

  En ollut ennen kuullut. Hyvä biisi ja oikein hyvä video!

 2. Viides rooli sanoo:

  Kiitos, Kari. Mukavaa, että 2000-luvun Lennox tehosi! :-D

 3. halo e sanoo:

  En ollut nimäkään kuullut. Kun on kuullut fantastisen There Must Be an Angel (Playing with My Heart) -piisin, ymmärtää ettei sitä herkästi ylitetä :)

  Ei oikein kauheasti säväyttänyt tämä uusi verrattuna hänen omiin klassikkoihinsa, mutta onhan Lennoxilla mahtava ääni, karismaa ja ammattitaitoa kertynyt enemmän kuin pieneen kylään.

  Menox, sanoi Annie Lennox… :D

 4. Viides rooli sanoo:

  Moi Halo Efekti, Ghosts in My Machine on Lennoxin omaa tuotantoa, ja itseeni tässä vetoaa se kipu, jonka hän on sanoitukseen suorastaan kaatanut. Stydi poljento korostaa ahdistusta, mutta kieltämättä se saattaa Eurythmicsin musiikillisesti monipuolisempien biisien rinnalla kuulostaa vähän tylsältä.

 5. juanita sanoo:

  vähän samoin kävi kuin halo e:lle; klassikot alkoivat soimaan päässä heti nimien maininnan jälkeen eikä uusi sitten innostanut samalla lailla. mutta kiva kuulla uutta annieta, sillä uudempi tuotanto on jäänyt vieraaksi!

 6. Tuima sanoo:

  Kävin aiemmin jo kuuntelemassa. En oikein innostunut tästä. Jotenkin liian repivää musiikkia juuri nyt. Pitää testata viikolla uudestaan, Annie Lennoxhan on upea laulaja.

 7. Sooloilija sanoo:

  Oi Annie, upea ja ihana Annie Lennox ! Still Alive and Kicking! Anniella on upea ääni, joka taipuu moneen. Pidän kaikista noista hänen aiemmista lauluistaan, joita luettelit, mutta tämä uudempikin käy. Rosoisuutta ja suoruutta on tullut nyt enemmän esille. Pidin hänen henkilökohtaisesta levystään Bare, joka tilitti avioeron tuntemuksia..

 8. Viides rooli sanoo:

  Juanita, Lennox on niin taitava artisti, että olisi sääli, jos hän jäisi menneisyytensä so. vanhojen hittiensä vangiksi. Tuplalevyllä on toki kauniitakin biisejä, mutta minuun vetosi tällä hetkellä tämä raffimpi esitys.

  Tuima, toivottavasti jokin toinen viikonpäivä ja toinen vuorokaudenaika passaa paremmin. Myönnän, ettei Ghosts in My Machine ole todellakaan pehmeintä sunnuntaiaamun musiikkia. ;-)

  Sooloilija, olet oikeassa, Bare on hyvin puhutteleva albumi, surun ja kaipauksen syvä ja henkilökohtainen analyysi. Ja tässä, kuten sanot, on rosoisuutta ja suoruutta, josta pidän.

 9. Vaiheinen sanoo:

  Lennoxin varhaisemmat biisit ovat tuttuja, mutta näkyy hänellä edelleen virtaa riittävän. Toimi erittäin upeasti.

 10. Viides rooli sanoo:

  Samaa mieltä, Vaiheinen: Lennoxilla on taito tallella.

 11. Hane sanoo:

  Annie on kyllä loistava esiintyjä, mutta tämä kappale oli mulle aivan outo. Hienoa, näissä sunn.klassikoissa on se, että aina tulee eteen uusia biisejä. Kyllä tääkin ihan kuuntelemisen arvoinen oli…

 12. Viides rooli sanoo:

  Moi Hane, pidän sunnuntaiklassikkosarjasta tismalleen samasta syystä. Joka kierroksella törmää johonkin tuntemattomaan suuruuteen, jonka tuotantoon on sitten nastaa sukeltaa. Aplodit siis Lepikselle!

 13. lepis sanoo:

  Annie on aivan ehdottomia suursuosikkeja tässä huushollissa (yllättäen ;) ) ja soi säännöllisesti. Sääli, että nämä soolouran biisit ovat jääneet Eurythmics aikojen megahittien pimentoon. Näissä on paljon sellaisia, jotka ehdottomasti vaatisivat radiosoittoa! (tuon pullamössön joukkoon, jota sieltä suurimmaksi osaksi tulee…)

 14. Viides rooli sanoo:

  Tismalleen samaa mieltä, Lepis! Lennoxin uutta tuotantoa pitäisi ehdottomasti soittaa radiossa. Taas tänäänkin kuuntelin Helsinkiin matkuestaessani Bare-levyn biisejä. Hieno kokonaisuus, uskomattoman koskettavia sanoituksia.