Pitkä perspektiivi ja puhtaita sukkia

Posted: 27 elokuun, 2009 in Blogit, Lukuiloa
Avainsanat:,

Ystäväni Klik-Klik tuskaili taannoin blogivirran leveyttä ja kaoottisen hallitsematonta ja rimpuilevaa luonnetta. Miten löytää itseä kiinnostavat blogit, miten tavoittaa oman maailmankuvan jakavat lukijat? Saman asian äärellä, tosin hiukan eri kulmasta, on tänään myös Mari Koo, joka myöntää kiinnostuksensa blogimarkkinointitempauksia kohtaan liudenneen.

Olen itsekin pohtinut ajoittain oman blogini roolia — kenelle ja mistä aiheista kirjoitan — mutta toistaiseksi aion jatkaa samalla linjalla eli vinkata milloin lyhyesti, milloin vuolassanaisemmin kulttuuri- ja taide-elämän tapahtumista ja muista itseäni kiinnostavista ilmiöistä. Minulle bloggaaminen on yhä sormiharjoittelua, eräänlaista kirjallisen ilmaisun vireessä pitämistä. Kun kirjoittaa työkseen, sanojen kanssa rustailu vapaa-ajallakin ei tunnu mielekkäältä. Mutta itseä ilahduttaneista löydöistä on aina hauskaa kertoa. Kuten uusimmasta blogituttavuudesta, Hymyilevästä eläkeläisestä, jonka tekstien pariin päädyin rouvan itsensä ansiosta hänen kommentoituaan Muistin tie -valokuvablogini kuvaa, jonka olin ottanut Bengtskärin luodolla.

Siinä realisoitui samalla tärkein keino, jolla löytää blogilleen lukijoita. Pitää olla aktiivinen ja virittää keskustelua kommenttien avulla. Myönnän, etten itsekään jaksa aina rustata perusteltuja mielipiteitä muiden merkinnöistä ja valokuvista, mutta onneksi välillä haluni kertoa näkemykseni yltyy sen verran voimakkaaksi, että käyn takomassa sen läppärini kirjaimilla näkyviin muiden kommenttilootiin tai julistan sen tässä blogissani. Hymyilevään eläkeläiseen ihastuin kahdesta syystä: hänen jutuissaan yhdistyy pitkä perspektiivi (lue = elämänkokemus) rohkeaan kirjoittamiseen. Ja tällä viikolla jaossa oli myös puhtaita sukkia! :-D

kommenttia
 1. Zepa sanoo:

  Just näin, rennosti vaan jos kerta tekee mieli kirjoittaa. Niin minäkin teen.

  Ja lisää hyviä blogeja löytää kätevästi muiden vinkeistä ja linkeistä :-)

 2. tammikuu44 sanoo:

  Hymyilevä eläkeläinen on nyt vallan otettu ja punastelee täällä sydänmentahdistimen saatua lisälyönnit tasoittumaan.
  Mutta vakavasti: rohkeasti vaan blogiin kuin blogiin ja kommentoimaan. Yleensä ihmiset ottavat tulijan hyvin vastaan. Joskus on mukava hiukan ärsyttääkin ja usein tällaisesta suhteesta kehittyy oikein kumpaakin osapuolta ilahduttava.

  Lisäksi tässä oppii jonkunlaista kärsivällisyyttä tai sanoisinko itsehillintää: joku ärsyttää mahdottomasti ja jo kirjoittaa muutaman sanan, sitten kuitenkin on paras pitää pieni tauko ja oikein miettiä, kuika kiukkuinen nyt yleeensä kannattaa olla.

  Vanhatkin ihmiset saavat ikään kuin kavereita.

  tapaillaan!

  Hymyilevä eläkeläinen

 3. Viides rooli sanoo:

  Olet oikeassa, Zepa. Kiinnostavia blogeja löytää toisten linkkilistoja tutkimalla.

  Tervehdys tammikuu44 eli Hymyilevä eläkeläinen. Blogit ovat erinomainen keskusteluareena, mutta kommentoidessa kannattaa todellakin käyttää harkintakykyä. Sanoilla voi pikaistuksissaan loukata pahemmin kuin on alun perin tarkoittanutkaan. Rattoisia hetkiä & antoisia löytöretkiä blogosfäärissä!