Pop-musiikin kulmakivi

Posted: elokuu 16, 2009 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:,

Moninkertainen Grammy-voittaja ja kymmenen vuotta sitten Rock and Roll Hall of Fameen nimetty Billy Joel julkaisi Piano Man -kappaleen vuonna 1973. Se oli hänen ensimmäinen hittinsä, ja jos minulta kysytte, myös paras, vaikka samalta tehtaalta on sittemmin tullut lukemattomia menestysbiisejä. Poimin juutuubista suht tuoreen videon, kolme vuotta sitten Tokiossa tallennetun live-version. Hiukset ovat herralta jo huvenneet ja parta harmaantunut, mutta charmi, se on maestrolla yhä tallella. Ja tuttuun tyyliinsä Billy Joel harhauttaa aluksi yleisön aivan toisella sävelmällä…

Muiden bloggaajien sunnuntaiklassikoita voi kuunnella täällä. Teemana on näemmä Woodstock, mutta olin jo ehtinyt valita oman kappaleeni. Hmmm… Aasinsilta voisi löytyä Billy Joelin We Didn´t Start the Fire -biisin sanoituksesta: …64–89 birth control, Ho Chi Minh, Richard Nixon back again, moonshot, Woodstock, Watergate, punk rock…

Mainokset
kommenttia
 1. Yaelian sanoo:

  Pianoman onkin hurjan hieno kappale! Pidän Joelin musiikista, mutta tämä tosiaankin on hänen parhaimpia kappaleitaan,kuten mainitsit.

 2. halo e sanoo:

  Innocent Man on minun suosikki Billy Joelin tuotannossa. Tosin juutuubissa ei ole ollut siitä ”sitä oikeata” versiota koska levy-yhtiö on innokas niitä kontrolloimaan ja monet versiot ovat aivan hirveitä, johtuen laulun tulkinnan vaikeudesta (eli ei aina onnistu edes Billyltä).

  Keksimäsi aasinsilta Woodstockkiin hyväksytään! Hear hear!:)

 3. Tuima sanoo:

  Tuntuupa yleisökin olevan samaa mieltä kanssasi :). Ja Joelin paras kappalehan tämä lienee.

 4. susupetal sanoo:

  Piano Man on vaan niin hyvä, niin hyvä.

 5. Viides rooli sanoo:

  Yaelian, pidän myös Billy Joelin vauhdikkaammista kipaleista, esimerkiksi Uptown Girl on ihanan hyväntuulinen biisi, jota voisi luonnehtia jopa rallatukseksi. ;-)

  Halo Efekti, kuten sanottu: maestron tehtaalta on tullut monta erinomaista sävellystä. Ja kiitos, että näytit vihreää valoa aasinsillalleni. :-D

  Tuima, Billy Joel puree todistettavasti Japanissakin!

  Tismalleen samaa mieltä, SusuPetal!

 6. Vaiheinen sanoo:

  Hieno kipale. Kyllähän tuossa päästää aikansa kuviin ja tunnelmiin, joten mikäs siinä, sujuvaa post-hippeilyä vähintään :-)

 7. hirlii sanoo:

  Pianoman on kertakaikkisen hieno kappale.

  OIkuttelevan sattuman johdatuksesta(en nimittäin seuraa mitenkään näitä Idols kisoja) olin tilanteessa jossa kuulin kun tämä Ari lauloi tämän ja itkin, koska niin hyvin hän sen tulkitsi.

  Kiitoksia !

 8. lepis sanoo:

  Jätin sinut tietoisesti viimeiseksi tämän päivän kuuntelukierroksella vaikka kurkkasin jo aamupäivästä valintasi. Halusin hoidella tuon Woodstock-kierroksen kokonaisena pakettina ensin alkta pois ;) Ja nythän mä voinkin jäädä tänne sitten loppuyöksi :D

  Aasinsiltana toimisivat myös ’Angry Young Man’ Turnstiles -albumilta ja ’Goodbye Saigon’ The Nylon Curtain -albumilta. Billy Joel on aina ollut kaikesta popahtavuudestaan huolimatta varsin kantaa ottava artisti ja lähes albumilta kuin albumilta löytyy vähintään yksi ajankohtainen ja epäkohtiin puuttuva biisi.

  Minulle Billy Joel on The Man, The One and Only. Täällä saattaa mennä viikkokausia etten kuuntele muuta kuin Joelia. Kaikki biisit taidan osata unissani ja pystyn keskustelemaan pelkästään käyttämällä häenen sanoituksiaan hyväksi käytten. Konsertteja en ole valitettavasti nähnyt kuin kolme, neljäs meni pommiin kun tuo ei tullutkaan Suomeen.

  Billy on elämässäni niin ilon kuin murheen hetkinä se lohduttava artisti. Elämää suurempi mies!

  Kiitos tästä soitosta! (vaikka hieman omituinen liveversio olikin, mutta niitä on hankala löytää enää nettividoista)

 9. lepis sanoo:

  Ai niin, tuon harhauttamisen se on oppinut kyllä nyt vanhoilla päivillään ;)

  Vielä kun kerran pääsisi näkemään!!!

 10. Viides rooli sanoo:

  Vaiheinen, ”sujuvaa post-hippeilyä”? Se määritelmä ei ihan ollut mielessäni, kun valitsin Piano Man -kappaleen… :-D Tai ehkä viittasitkin We didn´t start the fire -biisin sanoitukseen?

  Hirlii, muistan Arin tulkinnan Idols-kisassa. Se oli häneltä erinomainen veto kaiken hevi-vedätyksen keskellä.

  Lepis, en todellakaan arvannut valinneeni suosikkiartistiasi. Sori muuten, etten pysynyt teemassa. Kävin kyllä viikolla kurkkimassa, olisiko sellaista valittu, mutta olin kaiketi liian aikaisin liikkeellä.

  Pidän Billy Joelista todella paljon. Olen nähnyt hänet livenä vain kerran, 1980-luvun lopulla New Yorkissa. En tiedä, olenko väärässä, mutta minusta tuntuu kuin häneen olisi Suomessa lyöty jonkinlainen ei-niin-vakavasti-otettavan-muusikon-leima, vaikka Billy Joel on tehnyt uskomattoman vakuuttavaa työtä kaikki nämä vuodet. Ja kuten sanoit, häneltä löytyy useita ajan ilmiöitä ja epäkohtia käsitteleviä kappaleita.

  Oli vaikea löytää kunnon taltiointia, koska billyjoel´s channelin videot eivät näy Suomessa — tai ainakaan minä en saa niitä avattua omalla koneellani. Esiin tulee teksti, jonka mukaan tekijänoikeuslakieroista johtuen videoita ei voi katsoa Suomessa.

  Mitä tulee tuohon harhautukseen, Billy Joel tekee saman jekun Elton Johnin kanssa Tokiossa vuonna 1998, tosin ihan toisella sävelmällä… Tämä —> video <— oli minulla toisena vaihtoehtona: kaksi flyygeliä soivat hienosti mestareiden käsissä.

 11. lepis sanoo:

  Ei se mitään, oli se teema jo maanantaista. Tosin ei siellä klassikkojen omalla sivulla vaan siinä itse blogin pääsivulla. No, ensi kerralla tiedän laittaa molempiin. Tosin satuttiin Susupetalin kanssa saman telkkarin ääreen lauantaina katsomaan Woodstockia ja siinä arvuutellessamme mitä muut soittvat sinun kohdalla todetiin yhdestä suusta sen olevan jotain valtavirrasta poikkeavaa ;)

  Tuo ettei Billy Joelia oteta täällä vakavasti artistina pitää niin paikkansa. Ja se näkyy myös siinä miten ’hanakasti’ häntä on tänne yritetty konsertoimaan. Se Elton John ja Billy Joel show olisi varmasti ollut mahtava nähdä livenä silloin 90-luvulla. Valitettavasti ei toteutunut. Mun paras jenkkikaveri lensi Kaliforniasta Suomeen lomalle varta vasten sen konsertin takia, mutta ei auttanut. Toivotaan, että joku päivä vielä tärppäisi.

 12. Viides rooli sanoo:

  Minähän olen kuin se apina: ei näe mitään, ei kuule mitään, ei… tai se kolmas kohta ei pädekään; kyllä minä puhun aika tavalla. ;-) Täytyy ensi kerralla tiirailla tarkemmin sivustosi.

  Ehkä Billy Joel tulee vielä konsertoimaan Tukholmaan, Köpikseen tai Tallinnaan. Ne ovat niin lähellä, että keikkareissu kannattaa tehdä. Pidän peukkuja pystyssä!