Pentinkulmalta Twitteriin

Posted: 10 elokuun, 2009 in Kulttuurin kentällä, Sosiaalinen media, Teatteri
Avainsanat:, , ,

Jäin viikonloppuna kahdesti koukkuun. Radioteatterin suursatsaus, Väinö Linnan trilogian dramatisointi kuunnelmasarjaksi, alkoi eilen YLE Radio 1:ssä. Elo Pentinkulmalla nappasi mukaansa heti, vaikka tarina on tuttuakin tutumpi. Oli ilo kuunnella taitavien näyttelijöiden hallittua ja sävykästä äänenkäyttöä. Erityisen riemullista oli seurata Otto Kivivuoren roolin tulkitsevaa Esko Roinetta. Hän taitaa Hämeen murteen mennen tullen ja osaa maustaa repliikit juuri oikealla klangilla. Kun hän Laurilan Anttoon (Jari Hietanen) uurastusta seuratessaan hihkaisi ”Se on vireessä!”, meinasin pudota tuoliltani.

Täällä Pohjantähden alla -kuunnelmasarjan tunnelmaan ehtii vielä hyvin, sillä jaksot esitetään uusintoina maanantaisin klo 19.03 ja tiistaisin klo 11. Ensimmäisen jakson voi kuunnella myös Areenassa.

Toinen viikonlopun koukuttaja oli Twitter. En ole koskaan ollut erityisen innostunut Facebookista, enkä näin ollen ole myöskään liittynyt sen valtaisaan kasvomereen. Mutta Twitteriin hurahdin heti sitä kerran testattuani. Kyllä, olen myöhäisherännyt, onhan kyseinen mikroblogipalvelu ollut saatavilla jo suht kauan. Marko Polojärvi selittää hyvin oman Twitteriin hurahtamisensa syyt, ja tunnistan postauksesta myös omia motiivejani. Rehellisyyden nimissä lisään listaan itseni huvittamisen nonsense-detskuilla. Stephen Fryn ilmoitus uudesta sertifikaatista ei tietenkään muuta millään tavoin maailmankulkua, mutta on piristävää, kun arvostamani näyttelijä paljastaa itsestään uuden asian pilke silmäkulmassaan.

Minut löytää Twitteristä blogini nimellä, tosin se on siellä hiukan eri muodossa: Viides_Rooli. Twiittaillaan!

Lisäys 15.8.2009
Mashable-sivustolle on koottu näpsäkkä tietopaketti Twitteristä ja sen toiminnoista.

kommenttia
  1. lepis sanoo:

    Ai niin se Twittailukin… Huh! Painetta Facebookin suuntaan on kovasti, erityisesti ulkomaan kavereiden suunnasta, mutta että nyt tämäkin… Meikäläiselle saattaisi käydä todella huonosti ajan käytön suhteen noilla alustoilla ;)

  2. Viides rooli sanoo:

    Täytyy olla tiukkana ja toimia vanhan ohjeen mukaan: jakaa päivä osiin. Myös hupihetkille, kuten blogeille ja Twitterille, pitää löytyä aikaa, muuten polla räjähtää.