Hyvällä tuulella — ja mikä basso!

Posted: elokuu 9, 2009 in ♪♫ Sunnuntaiklassikko ♪♫, Musiikki
Avainsanat:, , ,

Tänään on tarjolla ilosanomaa vuodelta 1986: Paul Simon ja iki-ihana hitti You Can Call Me Al. Tämä biisi saa minut joka kerta hyvälle tuulelle, vaikka sanoituksessa seikkaileva kaveri tuntuukin olevan pahasti eksyksissä. Pidän myös Chevy Chasen kanssa toteutetusta videosta, jossa Paul Simon osoittaa todellisia koomikon kykyjä. Hänen pienessä tilassa hiippailunsa, kuvasta poistumisensa, jammailunsa, ilmeensä ja peukaloiden pyörittelynsä on riemukasta katsottavaa. Vaikka videolla maestro puuhastelee useammankin instrumentin kanssa, Graceland-levyllä (josta biisi on poimittu) bassoa soittaa Bakithi Kumalo, ja hyvin soittaakin! Mikä soundi!

Muiden bloggaajien sunnuntaiklassikoita voi nauttia täällä.

Mainokset
kommenttia
 1. halo e sanoo:

  Heh, vaikka piisi on kyllä tuttu, en ollut nähnyt tätä Chevy Chase -videota. Hauska video ja hyvä ja vetävä piisi. :)

 2. Kari sanoo:

  Tuttu biisi, joka sai videosta uusia piirteitä :)

 3. Tuima sanoo:

  Graceland on suosikkilevyjäni ja tämä siinä lemppareitani. Olen aina pitänyt myös tästä videosta, joka on hauskimpia tietämiäni. Oivallinen valinta!

 4. Vaiheinen sanoo:

  Hauska video tosiaan. Tämä biisi on aina yhtä hyväntuulinen ja näin sunnuntaiaamuun istuvat. Hyvä meininki.

 5. Viides rooli sanoo:

  Huomenta Halo Efekti, Kari, Tuima ja Vaiheinen: täällä onkin harvinaisen yksimielistä väkeä. Mukavaa, että kaksikon leppoisa pelleily tenhosi teihin. :-D

 6. Olitko muuten Porissa Paulia katsomassa muutamakin vuosi sitten? Mies oli aivan upeassa vedossa! Fanittamani miehen konserttiin pääsy oli huippua. Lempikappaleeni on the Boxer, lempilevy tää Graceland

 7. Viides rooli sanoo:

  Moi Eero, tunnustan laiskuuteni kesäfestareiden suhteen. Paul Simon — kuten niin moni muukin Pori Jazz Festivalin suuruus — on jäänyt minulta näkemättä. Mutta onnistuin näkemään hänet livenä 1980-luvun lopulla New Yorkissa, kun hän järjesti yhdessä Laurie Andersonin kanssa hyväntekeväisyyskonsertin Madison Square Gardenissa.

  Olen kertonut tuosta ikimuistoisesta illasta —> täällä.

 8. Oopee sanoo:

  Tällä kaksikolla näyttäisi olevan ihan oikeasti hauskaa. Veti suupielet ylös.

 9. halo e sanoo:

  Minunkin lemppari on Boxer, kuten Eerokin jo sanoi.

 10. Viides rooli sanoo:

  Terve Oopee, olen samaa mieltä: kaksikolla on aidosti hauskaa, ja Paul Simonin pokka pitää yllättävän hyvin. Vasta juuri ennen viimeistä pyörähdystä hän näyttäisi repeävän nauruun, mutta hillitsee itsensä ammattimiehen lailla.

 11. Mymskä sanoo:

  Joo! Aina hyvälle tuulelle, siten tämä toimii.

 12. Viides rooli sanoo:

  Halo Efekti, myös minä pidän valtavasti The Boxer -biisistä, mutta halusin tänä sunnuntaina soittaa hyväntuulista musiikkia. Valintaa tuki Simonin ja Chasen hulvaton yhteispeli videolla.

  Mymskä, lisään sinut valintaani tyytyväisten listalle. ;-)

 13. susupetal sanoo:

  Hahhah, olipa hauska video, kuinkakohan kauan sen purkittamiseen on mennyt aikaa, Simonilla näytti välillä menevän tässäkin pokka :)

 14. juanita sanoo:

  aina yhtä aurinkoinen kappale ja video oli mainio, kiitos päivän nauruista! tiesin kyllä, että paul simon on pieni mies, mutta chevy chasehän on varsinainen goljatti :D

 15. Viides rooli sanoo:

  Moi SusPetal ja Juanita, tervetuloa mukaan tyytyväiseen porukkaan. In Paul we trust! :-D

 16. lepis sanoo:

  Jostain kumman syystä en koskaan pitänyt, tuolloin, tästä Graceland-albumista, vaikka Kumalon rummut ovat suorastaan maagiset. Vastan myöhemmin olen oppinut kuuntelemaan tätä. Video on kyllä mainio :)

 17. Viides rooli sanoo:

  Tervehdys, sinä vastarannan kiiski! ;-) Mutta nastaa, että video kolahti.

 18. jPekka sanoo:

  Bakhiti Kumalo on tosiaan huikea basisti (vaikka tämän laulun bassosoolovälikkeessä tehtiinkin pikkuinen studiotekninen jekku).

  Itse levyltä olen kyllä aina tykännyt enemmän sen nimikappaleesta ja tietenkin upeasta Diamonds on the Soles of Her Shoesista.

 19. Viides rooli sanoo:

  Moi jPekka, täytyykin nostaa tulevaisuudessa sunnuntaiklassikoissa esiin kunnon basisteja. Ensimmäisenä tulevat mieleen vanhat suosikkini, Stanley Clarke ja edesmennyt Jaco Pastorius, jonka elo katkesi aivan liian aikaisin huumesekoilujen vuoksi. Mutta onneksi biisit jäivät.